Home » , , » Με αναστολή καταδικάστηκαν ο «εθνικός προμηθευτής» πολεμικών εξοπλισμών Θ. Λιακουνάκος και η παρέα του για το σκάνδαλο την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Με αναστολή καταδικάστηκαν ο «εθνικός προμηθευτής» πολεμικών εξοπλισμών Θ. Λιακουνάκος και η παρέα του για το σκάνδαλο την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 | 11:08 μ.μ.

Ο πρώην «εθνικός προμηθευτής» πολεμικών εξοπλισμών έχει στην κατοχή του «χαρτιά και ντοκουμέντα» που εμπλέκουν μιζαδόρους πολιτικούς, υψηλόβαθμους αξιωματικούς αλλά και δυο πολύ αναγνωρίσιμους δημοσιογράφους (σύμφωνα με πληροφορίες έναν του ΔΟΛ και μία δημοσιογράφο του Mega). Αν δηλαδή ανοίξει το στόμα του –κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση- ο Λιακουνάκος θα γίνει πολιτικός σεισμός.

Τα παραπάνω γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.
Μ’ αυτό το δεδομένο, λοιπόν, για μας ήταν σχεδόν αναμενόμενη η σημερινή δικαστική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο Θωμάς Λιακουνάκος και όλοι οι εμπλεκόμενοι –«μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα»-  καταδικάστηκαν με αναβολή σχετικά με την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Συγκεκριμένα,  το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή τους Θωμά Λιακουνάκο και τον υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, Ηλία Αρκουμανέα και τους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο.
Επιπλέον το Δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και ειδικότερα στον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα καθώς επίσης και τους Αρβανιτάκη, Βλάχο, Χατζηνάκη, Πετρόπουλο, Αντωνακόπουλο, Δελατόλλα, Κουλούρα, Λεονταρίτη, Ηρακλείδη, Ντούμα, Κλάρα, Πατσιαούρα.

Κάποιες λεπτομέρειες. Η εισαγγελική πρόταση ήταν να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.
Σε όλους τους κατηγορουμένους αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά (κατά περίπτωση) του προτέρου εντίμου βίου και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο αποζημίωση 48.408.000 ευρώ και χρηματικές ποινές από 100.000 ευρώ στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο και από 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους.
Υπάρχει και το Εφετείο όπου δεν αποκλείεται να δούμε τους σημερινούς καταδικασμένους να αποδίδονται "πεντακαθαρήδηδες". 

Υ.Γ: Λογική δικαστική απόφαση. Οι άνθρωποι έκλεψαν κάποια εκατομμύρια ευρώ του Ελληνικού λαού και έπρεπε να "τιμωρηθούν" με αναστολή. Αλλωστε πρόκειται για μέλη της "καλής κοινωνίας". Δεν ήταν κάποιοι απ' την "πλέμπα" και μάλιστα αντιεξουσιαστές, σαν τον Κώστα Κ. για να οδηγηθούν στην φυλακή.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger