Home » , » Αφιέρωμα: «Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ένα έγκλημα-ανεμοδείκτης για τα τραγικά επερχόμενα»

Αφιέρωμα: «Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ένα έγκλημα-ανεμοδείκτης για τα τραγικά επερχόμενα»

Από giorgis , Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 | 7:14 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Αν και ήταν πολύ χρονοβόρο θεωρήσαμε σκόπιμο να αναρτήσουμε όλο περιοδικό «HotDoc» που κυκλοφόρησε σαν ένθετο με την εφημερίδα «Documento» και έχει τίτλο «Δολοφονία Λαμπράκη. Οι φανεροί "Γκοτζαμάνηδες" και οι κρυφοί ηθικοί αυτουργοί».

Κι αυτό για δυο βασικούς λόγους. Πρώτον γιατί είναι πάρα πολύ πλούσιο το φωτογραφικό υλικό που παρατίθεται στο αφιέρωμα. (Δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής, χειρόγραφα σημειώματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, φωτογραφίες όλων των πρωταγωνιστών αυτού του γεγονότος που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία μας).

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι 55 χρόνια απ' την δολοφονία του στελέχους της Αριστεράς υπάρχουν πολλές πτυχές αυτής της δολοφονίας που μένουν στο σκοτάδι, όπως την εκδοχή που διαβάζουμε στο συγκεκριμένο αφιέρωμα ότι «ο πραγματικός δολοφόνος του Γρηγόρη Λαμπράκη ήταν ο μοίραρχος της Χωροφυλακής Δημήτρης Κατσούλης. Αυτός ήταν ο άνθρωπος που χτύπησε με λοστό τον Λαμπράκη στο σβέρκο προκαλώντας του τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, προτού περάσει από πάνω του το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη».

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το αφιέρωμα εδώ, ενώ τα κεφάλαια του έχουν τίτλους:«Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ένα έγκλημα-ανεμοδείκτης για τα τραγικά επερχόμενα»«Το τρίκυκλο που προηγήθηκε των τανκς», «Προσωπικές μνήμες νεαρού ρεπόρτερ από την δολοφονία», «Μια δίκη αντάξια του κράτους των παρακρατικών»«Από την ΠΑΟ που εξόπλισαν οι Γερμανοί, στο σκαμνί για τη δολοφονία Λαμπράκη».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger