Home » , » Οι επιλεκτικές "ευαισθησίες" της Ν.Δ

Οι επιλεκτικές "ευαισθησίες" της Ν.Δ

Από giorgis , Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018 | 2:13 μ.μ.

Του Γ. Γ.

«Tο οργανωμένο κράτος δεν πρέπει να στείλει ένα λανθασμένο μήνυμα. Οτι, δηλαδή, απεμπολεί το δικαίωμα της επιβολής της τάξης και του μονοπωλίου της βίας, το οποίο καλώς ή κακώς διαθέτει για την τήρηση των νόμων».

Κυριάκος Μητσοτάκης

«H κατάσταση με την βία και την ανομία έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο», μας λέει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ν.Δ. 

Φυσικά, οι μισάνθρωποι υπηρέτες του καπιταλισμού, δεν εννοούν την απόλυτη καθημερινή βία που είναι συστατικό του συστήματος που υπηρετούν. Ενός συστήματος που παράγει κοινωνική ανισότητα, ταξικές διαφορές, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, Κι αυτή είναι η απόλυτη «νόμιμη βία» που νιώθει κάθε μέρα στο πετσί της η τάξη μας.

«Αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων δέχθηκαν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη δολοφονικές επιθέσεις με στόχο την αφαίρεση της ζωής τους», συνεχίσει την ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Το κράτος είστε εσείς» είχε πει κάποτε ο «Επίτιμος» απευθυνόμενος στους ένστολους υπερασπιστές του συστήματος. 
Οσο και να προσπαθήσαμε δεν βρήκαμε καμιά ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να καταδικάζει τις –ατιμώρητες δολοφονίες και βιαιοπραγίες σε βάρος πολιτών από τα όργανα των μηχανισμών καταστολής. Και είναι λογικό αυτό. Το πολιτικό προσωπικό που πρεσβεύει την απόλυτη βία στις ανθρώπινες σχέσεις, δεν μπορεί να καταδικάσει μηχανισμούς –αστυνομία, δικαιοσύνη- που επιβάλλουν την βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Και είναι ευκαιρία να επαναλάβω πάγιες απόψεις μου.
Για το αστικό πολιτικό σύστημα είναι τρομοκρατικό να υπάρξουν πολίτες που θα αμφισβητήσουν το μονοπώλιο της κρατικής βίας.
Τρέμει στην ιδέα, το πολιτικό σύστημα, ότι θα έρθει κάποια στιγμή που οι εργαζόμενοι που βγαίνουν στο δρόμο θα σταματήσουν να κάνουν ανούσιες παρελάσεις-διαδηλώσεις και θα περάσουν το χαντάκι της παραλυτικής αστικής νομιμότητας αμφισβητώντας έμπρακτα το μονοπώλιο της κρατικής βίας.

 ΜΑΤατζής μπορεί να σου ανοίγει το κεφάλι με το γλομπ του και να σε στέλνει στο νοσοκομείο. Εσύ απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις το κοντάρι απ’ το πανό σου για να αντισταθείς. 
Για το κράτος και τα δημοσιογραφικά φερέφωνα του συστήματος ο
Οι ΜΑΤάδες επιτρέπεται να σε φλομώνουν στα χημικά, να σε τουλουμιάζουν στο ξύλο, αλλά αν εσύ τους πετάξεις μια μολότοφ και σε συλλάβουν πας κατηγορούμενος για κακούργημα!! 

 Το μεγάλο πρόβλημα για το αστικό πολιτικό σύστημα είναι να μην χαθεί «το δικαίωμα της επιβολής της τάξης και του μονοπωλίου της βίας» Το μονοπώλιο της βίας πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Να παραμείνει αποκλειστικό προνόμιο, περιουσιακό στοιχείο του αστικού κράτους. Γιατί διαφορετικά …

 Είδατε τα καθεστωτικά ΜΜΕ που να έχουν την παραμικρή ένσταση στη διαρκής βία που εξαπολύουν διαχρονικά, οι αστικές κυβερνήσεις  κάθε μέρα στον ελληνικό λαό, με εκβιασμούς, απειλές, τρομοκρατία και ψέματα; 
Αυτή η βία είναι αποδεκτή από τους κολαούζους του συστήματος. Αυτή η βία που μπορεί να μεταφραστεί με την απειλή της απόλυσης, την λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, την φτώχεια και τον τρόμο της επιβίωσης δεν ποινικοποιείται από κανένα δικαστήριο.
Είναι συστατικό του «σύγχρονου κράτους» σύμφωνα με τον Μανδραβέλη, τον Πρετεντέρη, τον Τσίμα, και τα άλλα καλόπαιδα που μας παρουσιάζονται «λειτουργοί της ενημέρωσης».

Υ.Γ: Αν μπορεί να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα οι μεμονωμένες ενέργειες με στόχο μπάτσους ή σε δομές του αστικού κράτους και εκφραστές της βάρβαρης αντιλαϊκή πολιτικής, είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger