Home » , » Το άγιο στυλό

Το άγιο στυλό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 | 5:25 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Μετά την αγία παντόφλα, τα άγια γυαλιά του Παϊσιου και το αγιασμένο κάστανο, τώρα ήρθε το άγιο στύλο! Μόνο μ' ένα δεκάρικο (10,00 €) εγγυημένο θαύμα, με την υπογραφή της Ιεράς Εταιρίας. Ιεράς Συνόδου το ίδιο είναι.

Από αγίους, έχουμε μεγάλη παραγωγή, δόξα τα κορόιδα. Παπάδες, να στείλετε και στο εξωτερικό μερικά άγια μπιχλιμπίδια (όχι μόνο λεφτά στις offshore), να σώσετε και τους υπόλοιπους, όπως “σωθήκαμε” εμείς όλα αυτά τα χρόνια. Το ότι χρεοκοπήσαμε είναι “λεπτομέρεια”.

Με το άγιο στυλό λοιπόν θα γράψετε άριστα στις εξετάσεις. Βέβαια υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, τα “ψιλά γράμματα” που λένε. Πρώτον να πιστεύεις, γιατί χωρίς πίστη θαύμα δε γίνεται, το λένε συνέχεια οι κληρικοί. Δεύτερο να έχεις διαβάσει καλά. Άμα έχεις τις δυο παραπάνω προϋποθέσεις συν το άγιο στυλό, θα περάσεις άνετα εκεί που θέλεις. Χώρια, καλό μου ποίμνιο, ότι θα περάσεις χωρίς εξετάσεις στον Παράδεισο, όταν έρθει η ώρα.

Κάτι λένε οι άπιστοι πως είναι ακριβά. Βλάστημοι! Εδώ μιλάμε για εγγυημένο φωτισμό. Και στυλό και φακός! Αν κοπεί το ρεύμα το βράδυ θα συνεχίζεις να γράφεις. Άσε που είναι θαυματουργό. Γράφει μόνο του τις σωστές απαντήσεις. Ιδανικό για σχολείο, σταυρόλεξα, και ΑΣΕΠ.

Αντενδείκνυται όμως για συμπλήρωση πόθεν έσχες. Κυριάκο, σε σένα το λέω.
Είναι επίσης αρωματικό. Το μελάνι του μυρίζει λιβάνι. Και είναι αθάνατο. Θα το έχεις μια ζωή να το δείχνεις στα εγγόνια σου. Και φυλαχτό από πάνω! Πες ότι σου την πέφτει ο διάολος. Τον γράφεις και τον στέλνεις από κει που ήρθε!
Πολυμηχάνημα παίρνεις, μόνο με δέκα ευρώ, και διαμαρτυρείσαι, ρε αμαρτωλέ; Τι αχαριστία Θεέ μου!

Σκύψε σκύψε μικρούλη,
γίνε θύμα μικρούλη,
παρ' του παπά το στυλό.
Σκύψε σκύψε μικρούλη,
και προσκύνα μικρούλη,
θαύμα πουλάν ακριβό.

Σκοταδισμός λένε οι άθεοι. Καλέ τι σκοταδισμός; Ο στύλος φωτίζει είπαμε. Και φωτίζει και γράφει και κάνει τον παπά πλουσιότερο. Θαύμα – θαύμα!

Αχ! να μην το ξέρω, τότε που έδινα κι εγώ Πανελλαδικές, να περάσω χωρίς κόπο. Που έλιωσα στο διάβασμα, για να μπω εκεί που ήθελα. Τώρα λέω να το πάρω για να συμπληρώσω ΠΡΟΠΟ.
Άμα τα οικονομήσω, θα κάνω μια δωρεά στην Εκκλησία, γιατί είναι φτωχοί οι παπάδες, τόσο που αναγκάζονται να πουλάνε στυλό. Θα πουλούσαν και λουλούδια στα νυχτερινά κέντρα (τόσες κηδείες - γάμοι κλπ) αλλά δεν τους αφήνουν να μπουν οι μπράβοι.

Για να μην αγχώνεσαι, καλέ μου μαθητή, θα σου πω μια μικρή ιστορία. Πριν πολλά χρόνια πέρασα από τους πρώτους στο Πανεπιστήμιο. Σήμερα είμαι μακροχρόνια άνεργος.
Δεν ήταν μεγάλη η ιστορία, είναι όμως πέρα ως πέρα αληθινή, όχι σαν κάτι άλλες. Βλέπεις, δεν αρκεί να περάσεις, να πάρεις πτυχίο, πρέπει να βρεις και μια δουλειά μετά.
Σ' αυτό βοηθάει το στυλό; Εσύ θα μου πεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το γονάτισμα και το να καταπίνει κάποιος αμάσητο το κουτόχορτο είναι πολύ χρήσιμο. Η υποταγή, η τυφλή υπακοή, η εκτέλεση διαταγών ακόμα και όταν αυτές είναι παράλογες, η πίστη σε παραμύθια, είναι προσόντα που εκτιμούνται από όλα τα αφεντικά.
Τους παπάδες, τους επιχειρηματίες, τους πολιτικούς, τους στρατιωτικούς, όλους αυτούς τους “σωτήρες”, τους “καλούς” χριστιανούς που μας ρήμαξαν, που μας έκαναν ότι οι ιεροεξεταστές σε κείνες τις άμοιρες γυναίκες που συκοφαντούνταν ως μάγισσες.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά. Τώρα είστε όμως αρκετά μεγάλοι για παραμύθια έτσι δεν είναι; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger