Home » , , » Τα κηρύγματα του Τράγκα συναγωνίζονται τα τροπάρια του Αμβρόσιου

Τα κηρύγματα του Τράγκα συναγωνίζονται τα τροπάρια του Αμβρόσιου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 | 10:02 μ.μ.

Το να διαβάζεις ή να ακούς τροπάρια από χριστέμπορους, αρχιρασοφόρους τα οποία με λένε ότι ο θεός τσατίστηκε γιατί ο πρωθυπουργός είναι άθεος και αποφάσισε να κάψει βρέφη, παιδάκια και δεκάδες άλλους ανθρώπους, για να κάνει αισθητή την παρουσία του, το αντιλαμβάνεσαι.
Σκοταδιστές, θεομπαίχτες είναι οι τύποι, θέλουν να κρατήσουν "μαντρωμένο" το "ποίμνιο" τους στη "στάνη" της "επικρατούσης θρησκείας" για να το "αρμέγουν".

Το γεγονός όμως ότι βγαίνει ένας δημοσιοκάφρος όπως ο Γιώργος Τράγκας ή Τράμπας ή Φράγκας, ένας δημοσιολόγος με μακρόχρονη παρουσία, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφελής και να σου γράφει ένα παραλήρημα, στηριγμένο σε ένα μεταφυσικό σκεπτικό, είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Οχι, δεν πιστεύουμε ότι ο Τράγκας έχει σαλτάρει εντελώς και κανονικά είναι αρμοδιότητα των γιατρών του Δρομοκαϊκειου να ασχοληθούν με την περίπτωση του.
Αυτά που γράφει για τον "καταραμένο Τσίπρα", ο οποίος επειδή "δεν πάει σπίτι του", έχουν αναλάβει δράση οι "μάστιγες του θεού" και "θα ακολουθήσουν τα σύννεφα των ακρίδων και η εισβολή αλιγατόρων στο Μαξίμου" είναι αστειότητες που και ο ίδιος το γνωρίζει πολύ καλά.
Τα όσα ισχυρίζεται περί "οργής του θεού" που προκάλεσε ο "Τσίπρας και η πολιτεία του¨ και η οποία θα προκαλέσει  "τις 7 πληγές του Φαραώ", είναι μια ελεεινή προσπάθεια να ανεβάσει την ακροαματικότητα της εκπομπής του που προαναγγέλλει.
(Τί έχει "σύρει" κατά καιρούς στους αρχιρασοφόρους, που αυτή την στιγμή αντιγράφει τα λεγόμενα τους, ο Τράγκας, δεν έχει νόημα να τα επαναλάβουμε).
Το βασικό πρόβλημα όμως είναι ότι στην εποχή μας τέτοιες ανοησίες έχουν αποδέκτες.

Επί της ουσίας τώρα.  Ο Γιώργος Τράγκας είναι αναμφισβήτητα ένα απ’ τα μεγαλύτερα μουτρόμουτρα που έχει να επιδείξει το δημοσιογραφικό-εκδοτικό κατεστημένο και αυτό το έχει αποδείξει όλη η επαγγελματική του διαδρομή, είτε σαν δημοσιογράφος, καναλάρχης ή εκδότης.

Ποτέ δεν μάθαμε πώς γινόταν μια φυλλάδα του έκδιδε –«Η Χώρα»- να πουλούσε 500-600 αντίτυπα την μέρα και να συγκεντρώνει –κύρια κρατική- διαφήμιση 1,5 εκ. ευρώ τον χρόνο.
Όπως δεν μάθαμε πόσα πούλησε τον τηλεοπτικό του σταθμό «κανάλι 10», στον Λαυρεντιάδη, τι έγινε με τα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχε πάρει –χωρίς καμιά εγγύηση- από την τράπεζα του Βγενόπουλου, και τόσα άλλα.
(Για να μην μιλήσουμε για την εμπλοκή του -την έχει παραδεχθεί δημόσια ο ίδιος- σε ντόπιες και ξένες μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα είχε κυκλοφορήσει ότι το κωδικό του όνομα στην ΚΥΠ/ΕΥΠ ήταν "τετραπέρατος").

Ο Τράγκας ένα μόνο "θεό" έχει. Το χρήμα. Ανάλογα με τα προσωπικά του συμφέροντα, καθώς και τις επιθυμίες των κατά καιρούς εργοδοτών του, άλλαζε και αλλάζει  τις θέσεις του.
Θα συναντήσεις εκπομπές και κείμενα του να υποστηρίζουν την Ν.Δ., τον Καρατζαφέρη, τον Καμμένο, τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να γίνεται "πλυντήριο" της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου.

Το τι "έσερνε" ο Τράγκας στην Ν.Δ., πριν λίγα χρόνια, όταν ήταν φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στα πρόθυρα της κυβερνητική εξουσίας και αυτός έπρεπε για τα συμφέροντα του να κάνει άλλη μια "κυβίστηση" δεν λέγεται. (Πάρτε μια γεύση εδώ).

Υποστήριξε με κάθε τρόπο το κυβερνητικό κόμμα και ... ανταμείφτηκε.
Ηταν η εποχή που εκκρεμούσε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες γιατί από έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψαν περιουσιακά στοιχεία του, πάνω από 10 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί νόμιμα στο πόθεν έσχες του.
Οταν βρέθηκε στην ακροαματική διαδικασία οι αστική δικαιοσύνη έκρινε ότι έπρεπε να τον αποδώσει στην κοινωνία "λευκή περιστερά" και τον αθώωσε.

Εδώ και καιρό που διαπίστωσε ότι η κυβερνητική αλλαγή είναι αναπόφευκτη, διάλεξε τον κατάλληλο εργοδότη, και ψάλει ... φρέσκα τροπάρια, προσαρμοσμένα στην περίσταση.
Προφανώς δεν του αρκούσαν τα δικά του επιχειρήματα και κατέφυγε στις.. προφητείες. Αλλωστε μόνο ο Αμβρόσιος, ο Μουλατσιώτης και οι υπόλοιποι "ποιμενάρχες" είναι ικανοί να μας μιλάνε για τις προθέσεις και την θέληση του θεού;
Πέρα από ευρωφονιάς να μην μας παρουσιαστεί και σαν θεομπαίχτης ο Τράγκας;
Να απουσιάζει ένα τέτοιο στοιχείο απ' το βιογραφικό του; Δεν λέει. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger