Home » , , » Αχ, αυτοί οι ... πρώην ... απ' τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου στον Αλέξη Παπαχελά και τον Νίκος Μαραντζίδη

Αχ, αυτοί οι ... πρώην ... απ' τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου στον Αλέξη Παπαχελά και τον Νίκος Μαραντζίδη

Από giorgis , Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 | 5:13 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Δεν ξέρω αν αντιληφθήκατε την δημόσια αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει και συνεχίζεται -κύρια μέσω του twitter- μεταξύ των δημοσιογράφων Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Κώστα Βαξεβάνη. Αφετηρία υπήρξε μια επιστολή, που είδε το φως της δημοσιότητας, με αποδέκτη τον Τσίπρα,
Σε ένα οργισμένο κείμενο που έφερε την υπογραφή Αννίτα Π. χρεωνόταν προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό για τους δεκάδες νεκρούς των τελευταίων πυρκαγιών.

Οπως αποκαλύφτηκε στην πορεία, η επιστολογράφος είναι η σύζυγος του δημοσιογράφου, συμβούλου επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.
Αυτό έδωσε τα περιθώρια στον Κ. Βαξεβάνη να χρεώσει στην γυναίκα του Παπαπαναγιώτου ότι "χρησιμοποίησε το θάνατο για να περάσει ένα πολιτικό μήνυμα", αφού δεν το "έκανε με το όνομα της.πράγμα που θα ήταν ηθικό και τίμιο", αλλά εξαπάτησε τους αναγνώστες της παρουσιαζόμενη "ως μια οργισμένη που δεν έχει πολιτικό κίνητρο".

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος σύμβουλος του Μητσοτάκη με αλλεπάλληλα τουιταρίσματα αποδίδει μια σειρά χαρακτηρισμούς στον "κοντό Βαξεβάνη" όπως ότι είναι "ηλίθιος, αλήτης και θρασύς κ.α". 

Εδώ να κάνουμε μια σημείωση.  Η Βαρβάρα Βουκάκη, η τραγική μητέρα που έχασε στην φωτιά στο Μάτι, τα δυο της παιδιά και τον σύζυγό της Ανδρέα, εξ ονόματος της οποίας παρουσιάζεται να μιλάει η Αννίτα Π., με επιστολή της σε ιστοσελίδα παίρνει ξεκάθαρες αποστάσεις.
Ζητάει να μην δημοσιοποιούν προσωπικές στιγμές της οικογένειάς της και οτιδήποτε σχετικό αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς της, ενώ στην ίδια επιστολή της παρακαλεί να "αποσύρουν πιθανά κείμενα η αναρτήσεις που την αφορούν άμεσα η έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή της"!

Η επιθυμία όμως της χαροκαμένης μάνας δεν έγινε σεβαστή από την ιστοσελίδα που φιλοξενεί το κείμενο της Αννίτας Π,. και ενώ αρκετοί ιστότοποι που το αναπαρήγαγαν το αφαίρεσαν, η αρχική δημοσίευση εξακολουθεί να υπάρχει.

Κι αυτό δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει γνωρίζοντας ότι διαχειριστής της ιστοσελίδας στην οποία δημοσιεύτηκε το κείμενο της συζύγου του Παπαπαναγιώτου είναι ο Γιώργος Μουρούτης.

Ας μιλήσουμε τηλεγραφικά για το ποιόν αυτού του τύπου.

Όταν ο Σαμαράς έγινε πρόεδρος της ΝΔ, ο Μουρούτης ανέλαβε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ με μισθό -σε εποχές λιτότητας- 8.300 τον μήνα, ενώ η γυναίκα του Όλια-Ολυμπία Αποστολοπούλου, διορίζεται στην ΗΛΠΑΠ.

Και ποια ήταν τα "προσόντα" του Μουρούτη για να λαμβάνει τέτοιο παχυλότατο μισθό; Απλά, γιατί ήταν ο άνθρωπος ο οποίος συντόνιζε όλες τις βρόμικες δουλειές επί κυβέρνησης Ν.Δ., ο τύπος που πρωτοστάτησε στην «Ομάδα Αλήθειας», έναν προπαγανδιστικό μηχανισμό που στόχο είχε την απαξίωση, ακόμη και με συκοφαντικό τρόπο ή με χάλκευση στοιχείων, των πολιτικών αντιπάλων της Ν.Δ και του Σαμαρά.
Το νεοδημοκρατικό αυτό στέλεχος είχε «ιδιαίτερες επαφές» με την ναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου, είναι ένας άνθρωπος που έχει καταγγελθεί δημόσια για "συνεργασία με παρακρατικούς μηχανισμούς".

Οπότε για ένα τύπο σαν τον Μουρούτη θα ήταν "πολυτέλεια" να σεβαστεί την έκκληση της τραγικής μητέρας Βαρβάρας Βουκάκη, και να αποσύρει την ανάρτηση που υπογράφει η Αννίτα Π. και αφορά το δράμα που χτύπησε την οικογένεια της.

Το ερέθισμα, όμως για να γράψω αυτή την ανάρτηση μου το προκάλεσε ένα τουιτάρισμα του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου ο οποίος αφού αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι την επίμαχη επιστολή προς τον Τσίπρα την έγραψε η σύζυγός του, μας θυμίζει ότι οι γυναίκες του «Ρήγα» έλεγαν: «Δεν είμαι του πατρός μου, δεν είμαι του αντρός μου, είμαι ο εαυτός μου».

Μετά απ' αυτό, ασυναίσθητα μου ήρθε στο μυαλό μου μια σειρά άτομα που ξεκίνησαν την πολιτική τους διαδρομή από την ΕΚΟΝ "Ρήγας Φεραίος" και το ΚΚΕ Εσωτερικούς και σήμερα έχουν κάνει τέτοια "κυβίστικη" που θα ζήλευε και ο Τράγκας

Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου ο οποίος υπήρξε μαχητικό στέλεχος του "Ρήγα Φεραίου" και βασικός αρθρογράφος της «Αυγής», -αργότερα για ένα φεγγάρι εργάστηκε στην "Πρώτη", μια εφημερίδα που εκδιδόταν με την στήριξη του ΚΚΕγια να ακολουθήσει την πορεία άλλου ενός πρωτοκλασάτου στελέχους της ίδιας οργάνωσης, του Χρύσανθου Λαζαρίδη και να στελεχώσει τον επικοινωνιακό μηχανισμό της Ν.Δ.

Γνωρίζεται ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός ήταν μέλος του "Ρήγα"; Οτι στελέχη της ίδιας οργάνωσης υπήρξαν ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Βασίλης Λυριτζής, ο Ηλίας Κανέλης, ο Νίκος Μαραντζίδης -αυτός πια που παρουσιάζεται σαν  «πολιτικός» επιστήμονας έχει εξελιχθεί σαν "επαγγελματίας" αντικομμουνιστής από τις σελίδες της "Καθημερινής και την τηλεόραση του Σκάι- ο Παντελής Καψής, που έκανε τα πρώτα δημοσιογραφικά του βήματα στην εφημερίδα "Θούριος" της οργάνωσης του "Ρήγα";  Πιθανόν και αρκετοί άλλοι που αυτοί την στιγμή μου διαφεύγουν

Οχι φυσικά ότι πολλοί "εξωμότες" δεν υπήρξαν και από τις τάξεις του ΚΚΕ. Γι' αυτούς όμως θα μιλήσουμε σε άλλη ανάρτησή μας. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

1 Αυγούστου 2018 στις 2:06 π.μ.

την εποχη της χουντας, τα πρωτα χρονια της μεταπολιτευσης το μεγαλο ποσοστο της νεολαιας ηταν στην αριστερα. επομενο ειναι αυτοι ολοι νεοι τοτε στην αριστερα να επιβιβαστουν για να επιχειρησουν τις φιλοδοξιες τους.
αργοτερα, σημερα αλλο ειναι το πλειοψηφικο ρευμα στην κοινωνια, προς τα εκει τραβηξαν.
μην τους λογαριαζουμε δηλαδη εξωμοτες.
αυτοι παντα συνεπεις ηταν, ειναι

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger