Home » , » Έτσι λειτουργεί ο ρεφορμισμός

Έτσι λειτουργεί ο ρεφορμισμός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 | 3:02 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα, η Παπακώστα ΔΕΝ άλλαξε στο ελάχιστο απόψεις από όταν ήταν στη Νέα Δημοκρατία. Εκτός φυσικά από την γνώμη της για τον Κούλη. Που κι αυτή, νομίζω, ελάχιστα άλλαξε.
Πολλοί πιστικοί στο γαλάζιο μαντρί δεν συμπαθούν το σημερινό τσοπάνη. Έτσι η νέα υφυπουργός θα εφαρμόζει ΑΝΕΤΑ την πολιτική με την οποία συμφωνεί.

Άλλοι μεταμφιέζονταν παλιότερα σε “αριστερούς”, ενώ τώρα έβγαλαν τις μάσκες για να φάνε. 
Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι δουλειά έχει η Παπακώστα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τι πολιτική εφαρμόζει η συγκεκριμένη κυβέρνηση. 

Όταν μια κυβέρνηση συλλαμβάνει και φυλακίζει χωρίς λόγο πρόσφυγες και μετανάστες, αυτή η κυβέρνηση είναι φασιστική, ότι κι αν λέει πως είναι.
Όταν κόβονται συντάξεις, μειώνονται μισθοί, ξεπουλιέται η δημοσία περιουσία, έχουμε να κάνουμε με νεοφιλελέδες, όπως κι αν αυτοαποκαλούνται.
Μετράνε οι πράξεις.
Όσοι λοιπόν υιοθετούν ακροδεξιές πολιτικές, είναι ακροδεξιοί. Ας λένε ότι θέλουν. Το κάνουν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια.

Το που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε φανεί πριν ακόμα ανέβει στην εξουσία.
Είχαμε πει, πως θα βρεθεί σε δίλημμα. Δεν γίνεται και μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στην ΕΕ και χωρίς Μνημόνιο. Το Ευρώ, ειδικά για την Ελλάδα, πάει πακέτο με Μνημόνια. Αν δεν ήθελαν τη λεηλασία των Μνημονίων, θα διάλεγαν να φύγουν από την Ευρωπαϊκή παγίδα. Πριν ακόμη τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει Ευρώ. Τα θυμάστε, είχαμε γράψει τότε τι σήμαινε αυτό.

Μετά τις εκλογές, έβγαλαν Πρόεδρο τον Παυλόπουλο! Τη σημασία επίσης την εξηγήσαμε: Συμψηφισμός σκανδάλων και συνέχεια της ίδιας πολιτικής. Ο Παυλόπουλος δεν θα έμενε στιγμή με πραγματικά αριστερή κυβέρνηση. Κι αντίστροφα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν αποφάσιζε, να εφαρμόσει την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα διάλεγε άλλον.

Με ποιον συγκυβερνά τόσο καιρό; Με τους ΑΝΕΛ! Είναι ο Καμμένος αριστερός, έχει καμία σχέση με αριστερά; Καμία! Τόσο καιρό δεξιά πολιτική εφαρμόζει, μη πω, ακροδεξιά. Εθνικισμός, νταηλίκι, φανφάρες, σόου, κουταμάρες... Οι ΑΝΕΛ είναι η ΝΔ πριν το Μνημόνιο.
Ο Πάνος δεν άλλαξε πολιτική, δεν μετακινήθηκε στο ελάχιστο, εκτός φυσικά από την τούμπα που έκανε με τη στάση του στα Μνημόνια. Τούμπα, που έκανε κι η ΝΔ. Ο Πάνος συνεργάστηκε με το Νέο ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, οι υπόλοιποι με το παλιό.

Η Παπακώστα από τη ΝΔ έφυγε, στη ΝΔ πήγε. Τη ΝΔ, που είναι λίγο με τον Καραμανλή, λίγο εθνικιστές, λίγο κέντρο, “λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου”. Που δεν γούσταραν τον Σαμαρά, επειδή έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ούτε και το φιλοβασιλικό Μητσοτάκη, τον οποίο έβλεπαν πάντοτε ως μεγάλο ανταγωνιστή του Καραμανλή, που ίδρυσε τη ΝΔ.

Η Παπακώστα μια χαρά θα συνεργαστεί με την Γεροβασίλη, τον Τσίπρα, με όλους. Θα κάνει δε, αυτό που πιστεύει, αυτό που έχει πει χιλιάδες φορές. Άλλοι είναι ανακόλουθοι με τα λόγια και τα έργα τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να ακολουθήσει σκληρότερη πολιτική με τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους κυνηγημένους και διωγμένους. Κατ' εντολή του Ράιχ. Διαλέγει λοιπόν τα κατάλληλα πρόσωπα. Και ποιος καταλληλότερος από κάποια, που έχει αυτά τα πιστεύω; Που θα εφαρμόσει τις εντολές του ντόπιου και ξένου Κεφαλαίου με χαρά, χωρίς κανένα ενδοιασμό ή καθυστέρηση; 

Επίσης, η κυβέρνηση θα καταστέλλει περισσότερο. Θα κυνηγά πιο πολύ τους απεργούς, θα τρομοκρατεί αγωνιστές, θα προσπαθεί να περάσει τους πλειστηριασμούς, την κατάργηση των αργιών, γιατί οι ανθρωποφάγοι της ΝΔ ίσως δυσκολευτούν.

Όταν βλέπεις τους γαλάζιους καρχαρίες, φεύγεις μακρυά. Που να φανταστείς όμως πως τα μικρά πορτοκαλί ψαράκια, που σε πλησιάζουν, είναι πιράνχας!

Έτσι λειτουργεί ο ρεφορμισμός. Τον καταλαβαίνεις πολύ αργά. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger