Home » , » Το τσίρκο θα κλείσει, όπως φαίνεται, με κωμικά νούμερα

Το τσίρκο θα κλείσει, όπως φαίνεται, με κωμικά νούμερα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 | 8:29 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Κάθε ανασχηματισμός, οποιασδήποτε κυβέρνησης, είναι μια προσπάθεια να δημιουργήσει πρόσκαιρες εντυπώσεις. Γίνεται αυτό που λέει η παροιμία “Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”.
Η πολιτική δεν αλλάζει, αλλάζουν τα πρόσωπα, τα οποία θα κάνουν τα ίδια με τους προηγούμενους και θα φθαρούν ταχύτατα, αν δεν είναι ήδη φθαρμένα από την αρχή, όπως γίνεται σε πάρα πολλές περιπτώσεις.
Στο ποδόσφαιρο αλλάζεις παίχτες, όταν κάτι δεν πάει καλά, όταν ένας αθλητής δεν αποδίδει, όταν θέλεις να αλλάξεις τακτική. Στην πολιτική όλη η ομάδα πάει κατά διαόλου, αλλά γίνονται αλλαγές για να δείξουν πως κάτι κάνουν.

Όσον αφορά εμάς το ξύλο θα το φάμε, αλλά μας λένε πως οι καινούριοι θα βαράνε λιγότερο. Συνήθως όμως έχουν βαρύτερο και μακρύτερο χέρι.
Ο κόσμος φυσικά ειρωνεύεται και γελάει με αυτά τα πυροτεχνήματα.

Αυτός ο ανασχηματισμός δεν αποτέλεσε εξαίρεση με τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, όμως η σάτιρα είναι γι αργότερα. Θα έχουμε πάντως την ευκαιρία να γελάσουμε με τις γκάφες που θα κάνουν οι νέοι υπουργοί. Το τσίρκο θα κλείσει, όπως φαίνεται, με κωμικά νούμερα μετά την καταβρόχθιση των θεατών από τα άγρια θηρία των αγορών. Μας έφαγαν που μας έφαγαν, να γελάσει κι εμάς το χειλάκι μας.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη στους ανασχηματισμούς. Όλοι έχουν σχέση με τις εσωκομματικές ισορροπίες. “Μα καλά, αυτούς βρήκε να βάλει;” ρωτάνε συχνά οι οπαδοί του κόμματος κάθε φορά που ένας σούπερ καραγκιόζης αναλαμβάνει υπουργείο. Ναι αυτούς.
Ο εκάστοτε πρωθυπουργός, θα βάλει εκείνους που συμφέρουν τον ίδιο. Δεν τον αφορά τι έργο κάνουν αφού -ξαναθυμίζουμε- η πολιτική παραμένει ίδια. “Μα ένα καλό πρόσωπο δεν θα έκανε τη διαφορά;” Όχι! Δεν υπάρχουν καλά πρόσωπα, ικανοί, αδιάφθοροι, όταν η συνολική πολιτική είναι άδικη, γεννά διαφθορά, αδιαφορεί για την πλειοψηφία των εργαζομένων στηρίζοντας συμφέροντα ελαχίστων αρπακτικών. 

Ας δούμε τώρα τι άλλο είναι ο τελευταίος ανασχηματισμός. Ακούω πως ψήνεται οικουμενική. Εξαρτάται, είναι μια σοβαρή πιθανότητα ΜΕΤΑ τις εκλογές, όπου αν τα βρουν στη μοιρασιά, θα μας κάτσουν όλοι στο σβέρκο.
Ο Κούλης είναι μοναχοφάης, αλλά, αν βγει πρώτος, θα θελήσει βοήθεια, για να περάσει τα ανθρωποφάγα μέτρα που έχει στο νου του. Πόσο μάλλον όταν η πλειοψηφία δεν θέλει με τίποτα την απάνθρωπη λεηλασία που συνεχίζεται κανονικά από τους τοκογλύφους.

Όμως τέτοια σενάρια θα τα δούμε πιθανόν μετά τις εκλογές. Ο ανασχηματισμός αφορά το τώρα.
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κάνουν μεταγραφές. Κυρίως τους ενδιαφέρουν οι βουλευτές, για ευνόητους λόγους. Αν ο Κούλης πάρει μερικούς από τον Τσίπρα θα γίνουν πιο γρήγορα εκλογές.
Το βλέπω χλωμό, αφού ο Μητσοτάκης έχει τάξει πολλά σε πολλούς βαρόνους του, είναι εντελώς αναξιόπιστος στις συμφωνίες του, ενώ οι προηγούμενες εκλογές έγιναν με λίστα. Που θα πει πως είναι όλοι διαλεγμένοι από τον αρχηγό. Δύσκολα θα τον αφήσουν.

Ο Τσίπρας από την άλλη τους λέει πως, “αν είναι υπάκουα παιδιά, θα φάνε όλο το φαΐ τους”. Μέχρι την τελευταία μέρα θα γλεντοκοπάν, θ' απολαύσουν τα προνόμια της εξουσίας... και μετά βλέποντας και κάνοντας. Φυσικά πολλοί θα βρεθούν σπίτι τους, αλλά θα έχουν προλάβει να λιγδώσουν τ' άντερο.
Πόσοι στηρίζουν την κυβέρνηση τώρα; Αυτό έχει σημασία για τους πολιτικούς.

Είναι φυσικά και δωράκι προς τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος όχι μόνο βάζει κι άλλον δικό του στην κυβέρνηση, αλλά παίρνει και τους προσωπικούς ψήφους της Παπακώστα. Αυτά που έλεγε η Κατερίνα πριν για την κυβέρνηση, ξεχάστηκαν.

Μη σας κάνει εντύπωση και στο ποδόσφαιρο, όταν κάνουν μεταγραφή παίζουν για τη νέα ομάδα. τι έκαναν παλιότερα. Άλλωστε έχουμε δει και χειρότερα. Σαμαράς Ντόρα. Ο Πάνος λοιπόν όπως έκανε στις προηγούμενες εκλογές, μαζεύει “κι ας είναι και ρώγες”.

Θα τα καταφέρει αυτή τη φορά; Ο λαός έχει τον τελευταίο λόγο για όλα. Αρκεί να πει τη σωστή κουβέντα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger