Home » , » Για να ξεβρομίσει ο τόπος θέλει δουλειά πολύ ...

Για να ξεβρομίσει ο τόπος θέλει δουλειά πολύ ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 | 3:41 π.μ.

Πριν από κάποιους μήνες ένα γνωστό μέλος αναρχικής ομάδας, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, από τον "Ρουβίκωνα", σε μια μάλλον φραμπαλετζίδικη ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, είχε γράψει: «Τον ΣΚΑΙ θα τον κάψουμε. Σήμερα αύριο σε δέκα χρόνια δεν ξέρω... Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαϊδια του».

Επακολούθησε ψιλοχαμός. Μια ατάκα -απ' τις χιλιάδες που γράφονται καθημερινά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, πετυχημένη ή ατυχή δεν το συζητάμε εδώ- αποτέλεσε απ' τα κεντρικά θέματα των τηλεοπτικών ειδήσεων.
Μπάτσοι επιστρατεύτηκαν για να συλλάβουν τον αναρχικό, ανακριτές ξέθαψαν ένα μετεμφυλιακό άρθρο του Ποινικού Κώδικα για να του προσάψουν κατηγορία, δικαστές κλήθηκαν να τον δικάσουν.
Τελικά το δικαστήριο και παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα απέφυγε να λειτουργήσει σαν έκτακτο στρατοδικείο και ο αναρχικός αθωώθηκε. (Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης και περιμένουμε την συνέχεια).

Ο τύπος λέγεται Σάκης Μουμτζής. Εκανε τα πρώτα του πολιτικά βήματα στην "ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος" και στο ¨λεγόμενο "ΚΚΕ Εσωτερικού", για να καταντήσει σήμερα ένας σφοδρός αντικομμουνιστής. 
Είναι ένθερμος οπαδός του αρχηγού της Ν.Δ και μόνιμος αρθρογράφος της ιστοσελίδας liberal.gr, του Θανάση Μαυρίδη, που απηχεί τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ακραίας νεοφιλελεύθερης ομάδας του.

Από κει και πέρα ο Μουμτζής παρουσιάζεται και σαν "ιστορικός ερευνητής", επιπέδου του φίλου του Αδωνη Γεωργιάδη, κάνοντας τον επίσης φίλο του Μ. Βορίδη να "ζηλεύει" τον "ρηξικέλευθο" λόγο του, που ούτε ο πρώην αρχηγός της νεολαίας του Παπαδόπουλου δεν τολμά να εκφέρει. Μάλιστα ο "συγγραφέας" αυτός σε ένα πόνημα του εξυμνεί το "έργο" που γινόταν στο στρατόπεδο της Μακρονήσου, όπου μαρτύρησαν χιλιάδες αγωνιστές και κομμουνιστές και παρουσιάζει σαν κλέφτες, βιαστές και εγκληματίες τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Τι σχέση έχει τώρα ο γελοίος αυτός τύπος, με τον αναρχικό που αναφέραμε αρχικά; Επί της ουσίας καμιά απολύτως.
Ανέβασε όμως ένα τουιτάρισμα που δεν έχει κανένα χαβαλετζίδικο χρώμα και πανεύκολα μπορεί να θεωρηθεί προτροπή σε βία. Δηλαδή να το διαβάσει κάποιος "σαλταρισμένος" ομοϊδεάτης του -και υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι στην συντηρητική παράταξη- να να θελήσει να "τακτοποιήσει" την "παράληψη" Σαμαρά. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να προσπαθήσει να ανατινάξει την ΕΡΤ.

Υπερβολική υπόθεση, θα πείτε. Πιθανόν. Αν όμως κάτι ανάλογο το έγραφε ένας επώνυμος αναρχικός, ή αντιεξουσιαστής να είστε σίγουροι ότι τώρα θα βρισκόταν κατηγορούμενος για "προτροπή σε εγκληματική ενέργεια".
Τώρα που το έγραψε ο Μουμτζής είναι απλώς Πέμπτη. 


Πάντως αυτή η ανάρτηση δημιούργησε και μια απορία στον Απόστολο Κρητικόπουλο. Ποιος είναι αυτός; Ενα μέλος του "Εθνικού Συμβουλίου" του καθοδηγητικού δηλαδή οργάνου, του κόμματος Φαήλου, της "Νέας Δεξιάς".


Για να ξεβρομίσει ο τόπος θέλει δουλειά πολύ, για να παραφράσουμε τον ποιητή ...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9:00 π.μ.

τι λιγοτερα ειπε ο αγαπημενος σας αναρχικος; γιατι παντα δικαιολογειτε αυτους τους δηθεν αναρχικους που δεν ειναιτιποτε αλλο απο τ α ταγματα ασφαλειας του ΣΥΡΙΖΑ;τι ειναι λοιπον προοδευτικο,τι δημοκρατικο;αδυναμια ν απαντησετε κατανοητη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger