Home » , » Ο Ερντογάν δίνει εντολή και η "δικαιοσύνη" της χώρας του καταδικάζει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Ερντογάν δίνει εντολή και η "δικαιοσύνη" της χώρας του καταδικάζει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 | 9:26 μ.μ.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο Ερντογάν καλούσε δημόσια τους δικαστές της χώρας του -ουσιαστικά τους έδινε εντολή- να καταδικάσουν το ταχύτερο τον πολιτικό του αντίπαλο Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο πρώην ηγέτης του κυριότερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) βρίσκεται φυλακισμένος από τον Νοέμβρη του 2016, με το καθεστώς της Αγκυρας να του αποδίδει κατασκευασμένες κατηγορίες, που αφορούν κυρίως κατηγορίες για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες.

Nα θυμίσουμε ότι ο Ντεμιρτάς μαζί με άλλους συγκρατούμενους του είχαν προβεί σε πολυήμερη απεργία πείνας καταγγέλλοντας τις «παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές» στη φυλακή της Εντίρνε (Αδριανούπολη, βορειοδυτική Τουρκία), όπου βρισκόταν.
Να τονίσουμε επίσης ότι πρόσφατα και σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ανεξάρτητοι παρατηρητές έκαναν αναφορά ότι οι συνθήκες στις φυλακές της Τουρκίας δεν διαφέρουν από αυτές που υπήρχαν στα στρατόπεδο συγκεντρώσεων του ναζιστικού καθεστώτος.

Η διαταγή που είχε δώσει στους δικαστές της χώρας του ο ηγέτης της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υλοποιήθηκε σήμερα. 

Οπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας. 
Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε επίσης τον βουλευτή του HDP, Σίρι Σουρέγια Οντέρ, σε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών με τις ίδιες κατηγορίες.

Η συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους Κούρδους αγωνιστές είναι δεδομένη.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger