Home » , » Το καράβι βουλιάζει και ένα ένα απ' τα ποντίκια τρέχουν να σωθούν.

Το καράβι βουλιάζει και ένα ένα απ' τα ποντίκια τρέχουν να σωθούν.

Από giorgis , Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 | 12:50 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Πριν αναφέρουμε την σημερινή είδηση να κάνουμε μια σύντομη αναφορά στην πρόσφατη ιστορία μας, ειδικά για τους νεότερους αναγνώστες μας. Στα χρόνια της Πασοκικής παντοδυναμίας, ειδικά γύρω στα 1985 είχε δημιουργηθεί μια κρίση στη ΕΣΑΚ -ήταν ο πρόδρομος του ΠΑΜΕ- της συνδικαλιστικής παράταξης δηλαδή του ΚΚΕ.
Ο λόγος ήταν ότι ότι σε εργατικούς συνδικαλιστικούς χώρους υπήρχε μια συνεργασία μεταξύ ΕΣΑΚ και ΠΑΣΚΕ και ειδικά σε εκλογές Εργατικών Κέντρων.

Η κρίση αυτή πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στην Πάτρα και μια ομάδα στελεχών του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μιχάλη Βασιλάκη αποχωρούν από το ΚΚΕ.
Καταγγέλλουν το κόμμα του Περισσού για ρεφορμισμό και ιδρύουν το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΌ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΑΜ) μέλος του οποίου ήταν και ο αείμνηστος Νίκος Τεμπονέρας.

Στην πορεία και λόγω τις αλλοπρόσαλλης τυχοδιωκτικής τακτικής που ακολούθησε αυτή η ομάδα, ειδικά με την παραγοντίστικη τακτική κάποιων στελεχών της, απογυμνώνεται από κάθε εργατική επιρροή που είχε καταντώντας μια παρέα λίγων δεκάδων ατόμων με επικεφαλής την Ουρανία Μπίρμπα. 

Αυτή λοιπόν η συλλογικότητα που κατηγορούσε το ΚΚΕ για ρεφορμισμό, κατάντησε ένα θλιβερό δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ.
Η επικεφαλής της εκλέγεται δημοτική σύμβουλος με την δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «ΡΑΠ-Ανθρώπινη πόλη», και αποδεικνύεται η πιο σφοδρή πολέμιος του δημάρχου της πόλης Κώστα Πελετίδη. 
Και μιλάμε ότι του άσκησε κριτική "επιπέδου¨με χαρακτηρισμούς ¨βλαχοδήμαρχος με γούστα τους καπιταλιστικά" ενώ απέδωσε τις κινητοποιήσεις που οργανώνει ο δήμος ότι γίνονται «για τις επικοινωνιακές ανάγκες του ΚΚΕ» με αποτέλεσμα να «ξεφτιλίζονται οι μορφές πάλης» ...   

Σήμερα, ξαφνικά, η Ουρανία Μπίρμπα "είδε το φως το αληθινό" και αποφάσισε να μην ακολουθήσει "τις νέες αναζητήσεις και νέες διαδρομές του ΣΥΡΙΖΑ", δηλώνοντας ότι δεν θα ξαναείναι υποψήφια με την δημοτική παράταξη του κυβερνητικού κόμματος.

Συμπέρασμα: Το καράβι βουλιάζει και ένα ένα απ' τα ποντίκια τρέχουν να σωθούν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger