Home » , » Υπόθεση μπάτσου - ληστή: Αλλα μου λεν τα ΜΜΕ και άλλα οι χρήστες του διαδικτύου

Υπόθεση μπάτσου - ληστή: Αλλα μου λεν τα ΜΜΕ και άλλα οι χρήστες του διαδικτύου

Από giorgis , Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 | 11:26 π.μ.

Του Γ. Γ.

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Να υποθέσουμε ότι έρχεται στην δημοσιότητα μια περίπτωση κατά την οποία συλλαμβάνεται ένας αναρχικός ή αντιεξουσιαστής, να συμμετέχει σε μια συμμορία μασκοφόρων ληστών. 
Υπήρχε περίπτωση αυτή η είδηση να μην υπάρχει στα πρωτοσέλιδα των καθημερινών εφημερίδων και μάλιστα με φωτογραφία -που θα είχε δώσει η ασφάλεια- του ληστή, καθώς και τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς του;

Δεν θα ήταν αναμενόμενο να αποτελεί από τα κύρια θέματα των ραδιοτηλεοπτικών ειδήσεων και μάλιστα με πηχυαίους τίτλους που θα έκαναν λόγο για την "αντικοινωνική δραστηριότητα" των αναρχικών;

Προσέξτε τώρα. Η είδηση για την σύλληψη του μπάτσου - ληστή χτες στην Νίκαια, πέρα από ένα "καρεδάκι" στην πρώτη σελίδα της "ΕφΣυν" δεν υπάρχει σε πρωτοσέλιδο καμιά καθημερινής εφημερίδας, ενώ έχει εξαφανιστεί από τα δελτία ειδήσεων των ρ/σ. 

Αξίζει όμως να δούμε και τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την υπόθεση τα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν μαζί της.

Ο Γ. Παπαδάκης σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή του την χαρακτήρισε "περίεργη υπόθεση" και φιλοξένησε έναν μπατσοσυνδικαλιστή για να μας πει ότι "Αν λέει αλήθεια, -σ.σ ο μπάτσος- μπράβο του! Πρέπει να τον βραβεύσουμε, να τον εκπροσωπούμε όλοι. Αν όμως αυτά που λένε οι Πακιστανοί – που κι αυτοί δεν είναι μπουμπούκια- ισχύουν, τότε αυτός δεν είναι συνάδελφός μου. ... Να αφήσουμε το σώμα να ελέγξει την υπόθεση". μπλα μπλα ... Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο μπατσοσυνδικαλιστής μας είπε και το .. ανέκδοτο: "Η διαφθορά στην αστυνομία έχει πολύ μικρά επίπεδα".  
Ούτε καν δηλαδή δεν καταδίκασε ξεκάθαρα την ενέργεια του συναδέλφου του, ούτε ζήτησε να τιμωρηθεί παραδειγματικά αν αποδειχθούν ότι ισχύουν τα όσα του αποδίδονται. 
Αρκέστηκε να μας πει ότι τότε .. δεν θα τον θεωρήσει συνάδελφο του ...

Κάποιες ... λεπτομέρειες. Ο παρουσιαστής της τηλεόρασης του Αντένα χαρακτηρίζει "περίεργη" την υπόθεση, η ιστοσελίδα  realnews μιλάει για "Μυστήριο με την «ομηρία» αστυνομικού",  ενώ σε "Μυστήριο με την περίεργη υπόθεση" αναφέρεται η ιστοσελίδα της iefimerida,
Στην ίδια ρότα κινούνται τα περισσότερα ενημερωτικά ΜΜΕ. 

Για ανακαλέστε τώρα στην μνήμη σας, αν ποτέ τα ίδια ΜΜΕ είχαν ποτέ ενδοιασμούς να παρουσιάσουν τα όσα του σέρβιραν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και αφορούσαν όσους το αστικό κράτος θεωρούσε πολιτικούς αντιπάλους του.
Εβγαλαν ποτέ συναγωνιστές του Τάσου Θεοφίλου ή τον δικηγόρο του, να αντικρούσουν το κατηγορητήριο που έστησαν οι ασφαλίτικοι μηχανισμοί ενάντια στον νεαρό αναρχοκομουνιστή; Μίλησαν ποτέ για "περίεργη και μυστήρια υπόθεση" ή απλώς παπαγάλιζαν τα δελτία τύπου της ΓΑΔΑ;
Ακριβώς το ίδιο έκαναν και στην περίπτωση της Ηριάνας και σε τόσες άλλες.

Το μόνο θετικό στην περίπτωση είναι ότι πια η προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ δεν έχει ανταπόκριση και αυτό το βλέπουμε και από σχόλια χρηστών του διαδικτύου:














Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger