Home » , » Επισημάνσεις για τις χθεσινές εκλογές στην Βαυαρία

Επισημάνσεις για τις χθεσινές εκλογές στην Βαυαρία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 | 4:43 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Οι χθεσινές εκλογές στη Βαυαρία δείχνουν μερικά ενδιαφέροντα πράγματα:

1) Έχουμε πει πως σε περιόδους κρίσης οι καπιταλιστές καλούν τους φασίστες να τους υπερασπιστούν. ("Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός", Μπρεχτ).

2) Οι τοπικές γερμανικές εκλογές στη Βαυαρία έδειξαν μια αναδιάταξη τόσο στο χώρο της δεξιάς όσο και στην αριστερά. Πιο συγκεκριμένα οι απώλειες της κεντροδεξιάς απορροφούνται από την ακροδεξιά, ενώ οι ψηφοφόροι των δήθεν αριστερών σοσιαλδημοκρατών πηγαίνουν αριστερότερα.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Χριστιανοκοινωνική Ένωση CSU (κεντροδεξιά): 37,2% από 47,7%. 
Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD : 9,7% από 20,6%
Ελεύθεροι Ψηφοφόροι FW (δεξιά): 11,6% από 9%
Πράσινοι GRÜNE (κεντροαριστερά): 17,5 από 8,6% 
Αριστερά DIE LINKE: 3,2% από 2,1%
Φιλελεύθεροι FDP: 5,1% από 2,2% 
Ακροδεξιοί: 10,2%. Στις προηγούμενες εκλογές διάφορα τα ακροδεξιά κόμματα συγκέντρωναν 4,4%.

Μπορούμε (προσθέτοντας τα ποσοστά) να πούμε ότι ουσιαστικά έγινε μια “εσωτερική” μετατόπιση δεξιών και αριστερών ψηφοφόρων προς “συγγενικά” κόμματα χωρίς να αλλάξουν δραστικά τα γενικά ποσοστά δεξιάς - αριστεράς.

3) Φυσικά η συντριβή των δυο μεγαλύτερων κομμάτων που κυβέρνησαν τη Γερμανία είναι ολοφάνερη. Έχασαν συνολικά το 1/3 των ψηφοφόρων τους. Οι σοσιαλδημοκράτες κυριολεκτικά αφανίστηκαν. Πολύ φυσικό, αφού υιοθέτησαν την πολιτική των χριστιανοδημοκρατών. Είναι λοιπόν μια σαφέστατη αποδοκιμασία της πολιτικής που ακολουθείται. 

4) Γιατί ενισχύθηκε η ακροδεξιά;
Πρώτα απ' όλα οι ναζί ποτέ δεν σταμάτησαν να υπάρχουν. Κρύβονταν στα δεξιά κόμματα. Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν εμφανίζονται. Σήμερα η ακροδεξιά προπαγάνδα, που κάνουν παντού όλα τα κόμματα (πλην των κομμουνιστικών, τους αναρχικούς και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά) είναι πρώτης τάξεως “μπουγάδα” για τα ναζιστικά εγκλήματα. ΜΜΕ, μπάτσοι, αστικά κόμματα, αλυχτούν κατά των μεταναστών, όπως ούρλιαζαν κατά των Εβραίων τη δεκαετία του 1930.
Οι ακροδεξιοί εγκληματίες θεωρούνται πλέον “σοβαροί” και καλούνται να υπερασπιστούν το σύστημα εναντίων των κομμουνιστών. 
Οι δεξιοί λοιπόν απογοητευμένοι από τα ψίχουλα που τους πετάνε τα αφεντικά στρέφονται προς την ακροδεξιά που ο τύπος και τα κανάλια ξεπλένουν καθημερινά. Γιατί να ψηφίσουν τους ιμιτασιόν φασίστες όταν υπάρχουν οι γνήσιοι; Οι οποίοι μάλιστα έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως “αντισυστημικοί” ως “κόμμα διαμαρτυρίας”!

5) “Μα είναι εγκληματίες”! Πράγματι είναι. Οι χειρότεροι εγκληματίες. Η πολιτική όμως που ακολουθείται είναι η δική τους. Είναι εγκληματική, απάνθρωπη και άδικη. Όταν όλοι βαδίζουν προς το γκρεμό, κάποιοι μπερδεύονται και θεωρούν, πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

6) Οι διεφθαρμένοι κεντροδεξιοί πρόκειται αργά ή γρήγορα να αντικατασταθούν από τους αδίστακτους φασίστες. Φροντίζει το σύστημα να μην φύγουν τα πρόβατα από το μαντρί. Οι φυλακισμένοι αλλάζουν απλά κελί παραμένουν όμως στην ίδια φρικτή φυλακή.

7) Υπάρχει ένα μήνυμα προς τους ρεφορμιστές. Ο κόσμος που επιθυμεί μια πραγματική αλλαγή δεν θέλει συνεργασίες με δεξιούς. Αν ήθελε, θα ψήφιζε αλλιώς. Η κεντροαριστερά όπου κυβέρνησε απέτυχε, αφού ακολούθησε την ίδια πολιτική με την κεντροδεξιά. 

8) Τέτοιες ανακατατάξεις θα υπάρχουν εντονότερες στο μέλλον αφού οι κρίσεις θα γίνονται μεγαλύτερες και συχνότερες.

9) Βαδίζουμε προς μια νέα σύγκρουση ελευθερίας με το φασισμό. Χρειάζεται να ενισχυθούν οι κομμουνιστές παντού στον κόσμο. Είναι οι μόνοι που μπορούν σίγουρα να αντιπαρατεθούν νικηφόρα στα ναζιστικά ζόμπι.
Χρειάζεται εγρήγορση και προετοιμασία για Επανάσταση, αλλιώς θα έχουμε μια εποχή σκότους και τρόμου...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger