Home » , , » Διαμαρτύρονται και οι μπάτσοι! (Απύθμενη υποκρισία της φασιστοφυλλάδας "Δημοκρατία")

Διαμαρτύρονται και οι μπάτσοι! (Απύθμενη υποκρισία της φασιστοφυλλάδας "Δημοκρατία")

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 | 7:29 μ.μ.

Μάλιστα. Διαμαρτύρονται οι μπάτσοι γιατί, λένε, η φυσική τους ηγεσία -προφανώς με πολιτική εντολή- τους στέλνει για να συνοδεύουν συνεργεία της ΔΕΗ, που κάνουν διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα τιμολόγια της επιχείρησης ηλεκτρισμού.

 Ευκαιρία βρήκε η φασιστοφυλλάδα "Δημοκρατία" να ασκήσει αντιπολίτευση και έχει σήμερα "χτύπημα" της είδησης στην πρώτη της σελίδα, φιλοξενώντας επίσης δήλωση μπατσοσυνδικαλιστή ο οποίος διαμαρτύρεται ότι έτσι  "οι ειδικές δυνάμεις -σ.σ της αστυνομίας- που η αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας στην ενδοχώρα, να μην ασχολούνται με το αντικείμενο τους".

Εδώ να μην σχολιάσουμε ποια είναι η αποστολή της αστυνομίας. Το αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας. Τώρα στιγματίζουμε την υποκρισία της δεξιάς φυλλάδας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ ξεπούλησε φιλέτα της ΔΕΗ σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που αστικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο ότι "ούτε στη... Μπανανιά δεν γίνεται τόσο ξεδιάντροπα, η λεηλασία της κρατικής περιουσία". Το δεξιό έντυπο δεν βρήκε λέξη να γράψει τότε.

Η πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ και τον μετόχων της, όσων αφορά της διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες, διαχρονικά δεν είναι απλώς ανάλγητη, είναι δολοφονική.
Κι όμως για το δεξιό έντυπο δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα. Αυτό το γεγονός το θεώρησε -και είναι- φυσική συνέπεια του καπιταλισμού.

Τώρα την φυλλάδα την έπιασε ο πόνος όχι γιατί οι κυβερνήσεις εξαέρωσαν το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων και ένα απ' τα αποτελέσματα είναι να αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά γιατί οι μπάτσοι γινόμενοι υπάλληλοι εργολάβων που κάνουν διακοπές ρεύματος, υπάρχει "έλλειψη αστυνόμευσης".

Η πολιτική της ΔΕΗ πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., αλλά και με τις επιταγές των δανειστών και του κεφαλαίου, είναι ένα όπλο τσακίσματος και αφανισμού των λαϊκών στρωμάτων. Είναι μια πολιτική που οδηγεί δεκαετίες πίσω, στα χρόνια της υποταγής, της εξαθλίωσης, της απόλυτης φτώχειας, τονίζαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.
Το ότι για να εφαρμόσει αυτή την πολιτική η κυβέρνηση δεν μας εντυπωσιάζει καθόλου ότι επιστρατεύει και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ 

Στις 23 Νοέμβρη 2016 ένα τετράχρονο παιδί υπέστη σοβαρά εγκαύματα και κινδύνεψε να καεί ζωντανό όταν πήρε φωτιά το σπίτι του στη Λάρισα από αναμμένα κεριά.
Η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα στο συγκεκριμένο σπίτι αφού η οικογένεια, όντας φτωχή, αδυνατούσε να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος, κάτι που γίνεται κατά κόρον και σε χιλιάδες άλλες φτωχές οικογένειες.

 Δύο μήνες αργότερα γίνεται γνωστό πώς ο πρόεδρος της ΑΔΜΗΕ Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Ιωαννης Μπλανάς έκαναν τον Δεκέμβρη του 2016 χρήση του νόμου που ψηφίστηκε στα τέλη του 2015 από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εκτόξευσαν τις μηνιαίες αποδοχές τους στα 20.000 ευρώ αναδρομικά, με αποτέλεσμα να εισπράξουν τον Δεκέμβρη του 2016 200.000 ευρώ έκαστος ώς αναδρομικές αμοιβές ενός έτους.

 Ένα μήνα αργότερα, στις αρχές Μάρτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης σε ομιλία του στη Βουλή ανακοινώνει ότι θα ανατεθεί σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες η διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ. Χαρακτηριστικά ανέφερε: "αυτές οι πολιτικές των διευκολύνσεων έχουν φτάσει στα όρια τους. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε πιο αποφασιστικές μεθόδους. Θα προσλάβουμε εταιρεία με μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα της συλλογής οφειλομένων και διεθνή εμπειρία, έχουν συστήματα δικά τους με λογισμικά ανάλυσης της πελατείας με βάση το ιστορικό, στοιχεία ανάλυσης κατάστασης του κάθε πελάτη, πολύ πιο σοφιστικέ μεθόδους"!

Σε μια περίοδο με την ανεργία στα ύψη, που ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν πετσοκομμένοι, τα υψηλόμισθα golden boys της ΑΔΜΗΕ τρώνε με χρυσά κουτάλια αυξάνοντας τους μισθούς τους και παράλληλα κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες.

Επιπλέον, όλοι μαζί θα απειλούμαστε από τους αληταράδες των εισπρακτικών εταιρειών για να πληρώνουμε τόσο τα λαμόγια της ΑΔΜΗΕ όσο και την κρατική τηλεόραση που μας ενημερώνει για το πόσο καλά τα πηγαίνει η κυβέρνηση και η χώρα.

Στον πόλεμο που έχει κηρύξει η άρχουσα τάξη στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα δεν σκοπεύουμε να παραμείνουμε θεατές.
Με τις μικρές μας δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε ένα κομμάτι από την τεράστια βία που δέχεται η τάξη μας. Για κάθε φτωχόσπιτο με κομμένο ρεύμα που καίγεται πρέπει να καίγεται κ το σπίτι ενός μεγαλοστελέχους της ΔΕΗ.

Κάθε εισπρακτική που απειλεί τον κόσμο για τα χαράτσια της ΔΕΗ πρέπει να διαλύεται, όπως η εισπρακτική Σιούφα στην Καλλιθέα. 

Η πόλη είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε. Ζούγκλα θέλετε, ζούγκλα θα έχετε...

 ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

4 Οκτωβρίου 2018 στις 10:03 π.μ.

Και όμως, αυτό που λέει είναι αληθές. Πάρα πολλοί μπάτσοι δεν θέλουν να κάνουν αυτό που κάνουν αλλά ο μισθός είναι μισθός. Μερικές φορές μάλιστα βοηθούν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ελέγχοντας τη νομιμότητα της διαδικασίας (πολλές φορές οι βαλτοί συμβολαιογράφοι δεν τηρούν ούτε τα τυπικά).

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger