Home » , » Ευ. Βενιζέλος: Προβλέπει ότι θα έχει την "τύχη" του Γιάννου Παπαντωνίου;

Ευ. Βενιζέλος: Προβλέπει ότι θα έχει την "τύχη" του Γιάννου Παπαντωνίου;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 | 7:09 μ.μ.


Άπαιχτο το αρχικό γράφημα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και μας θυμίζει δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου.
Τώρα αν οι εκτιμήσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ για Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου, θα έχουν την ίδια "βαρύτητα" και μ' αυτές που κάνει και για την υπόθεση Novartis μένει να το δούμε.

Να θυμίσουμε απλώς ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βρέθηκε να δίνει για 4 ολόκληρες ώρες κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή η οποία διερευνά την φερόμενη εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis, στα οποία συμπεριλαμβάνεται.

Δεν γνωρίζουμε τι κατέθεσε ο Βενιζέλος, αλλά τον ακούσαμε να μας λέει τα ... αναμενόμενα. Περί λάσπης που δέχεται, για «πολιτική δολοφονία» που επιχειρείται σε βάρος του...

Εκτός αυτού όμως. εμείς θυμόμαστε ότι έχει και κάτι άλλες δικαστικές εμπλοκές το "αξιότιμο" πολιτικό αυτό πρόσωπο, το οποίο κυβέρνησε την χώρα μας μαζί με τον εξ' ίσου "λαμπρό ηγέτη" Αντώνη Σαμαρά.

Αναφερόμαστε στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Π. Καμμένος, ο οποίος αρχές Μάρτη του 2015, μας είχε πει ότι έχει στείλει στον εισαγγελέα δυο φακέλους για υποθέσεις διαφθοράς σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Και αυτές έχουν σχέση  με την γνωστή υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90, και την περίφημη περίπτωση των υποβρυχίων που έγερναν, στις οποίες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Ε. Βενιζέλος την περίοδο 2010 -2012 όταν ήταν υπουργός Αμυνας.
(Ας επικαλεστούμε και εμείς μαντικές ικανότητες και να ισχυριστούμε ότι αυτές οι υποθέσεις που τώρα αραχνιάζουν σε κάποιο εισαγγελικό συρτάρι, στην προεκλογική περίοδο, θα "αναστηθούν").


Σε κάθε περίπτωση πάντως και με αφορμή το πρώτο γράφημα που παραθέτουμε να θυμίσουμε πόσο γελοίος αποδείχτηκε στο παρελθόν, ο Ευ. Βενιζέλος όταν είχε παρουσιαστεί αυτόκλητος υπερασπιστής του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου.

Για το πόσο, λοιπόν, "αξιόπιστος" είναι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το διαπιστώνουμε υπενθυμίζοντας ένα περασμένο περιστατικό.

Όταν η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, το 2005, είχε φτάσει πολύ κοντά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, εντοπίζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς της Drumilam offshore εταιρίας η οποία ήταν μπλεγμένη και στους ρωσικούς πυραύλους ΤΟr-Μ1, ο Βενιζέλος κατακεραύνωνε τους πάντες, υποστηρίζοντας τον πρώην υπουργό.

Το μεγάλο πανηγύρι στήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν εισήχθη προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέρρηξε τα ιμάτια του για την αθωότητα του Τσοχατζόπουλου.
«Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί. (…) Μας λέει η ΝΔ ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!», έλεγε τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξηγούσε πως δεν επρόκειτο για αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, αλλά για αριθμούς τηλεφώνων.
«Εγώ πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπηλιωτόπουλος» έλεγε τότε σαν συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τότε, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι κατηγορίες κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για μίζες από τα εξοπλιστικά ήταν «πλεκτάνη».
«Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (…), που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως», μας έλεγε.
Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε μάλιστα στο σημείο να καλεί από το βήμα της Βουλής να ζητήσει η ΝΔ συγνώμη από τον κ. Τσοχατζόπουλο διότι τον «ταλαιπωρεί».

Ετσι και σήμερα καταγγέλλει σαν «στημένη» από την κυβέρνηση, την υπόθεση με τις μίζες που έδινε η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία σε πολιτικούς.

Απ' ότι φαίνεται πάντως, ένα φόβο πρέπει να έχει ο Ευ. Βενιζέλος, ότι μπορεί να βρεθεί να κάνει παρέα στον Γιάννο Παπαντωνίου, πίσω απ' τα κάγκελα της φυλακής.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger