Home » , , » Ρουβίκωνας: Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Παιδείας!

Ρουβίκωνας: Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Παιδείας!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 | 9:48 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Πιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Παιδείας;

Μήπως είναι η έλλειψη κονδυλίων με ότι αυτό συνεπάγεται σε προσωπικό, αίθουσες, συγγράμματα κοκ;

Μήπως το αναχρονιστικό σύστημα, που σκοπό δεν έχει τη μάθηση αλλά την υποταγή;

Μήπως κάποιοι καθηγητές, “τύπου Κωνσταντινούδη”, οι οποίοι αφού μπήκαν με ρουσφέτι, το παίζουν γκόμενοι – τρομάρα τους – και εκβιάζουν τους φοιτητές;

Για ορισμένους καθηγητάδες της Φιλοσοφικής πάντως το μέγα πρόβλημα είναι ο Ρουβίκωνας!

Μπράβο, τα λύσατε όλα με το να ζητάτε να φύγουν, όσοι μάχονται κατά της αδικίας.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής”.
Για την “ασφάλεια” βέβαια που είναι πάνω απ΄ όλα! Πάνω κι από τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία υπερασπίζονται οι σύντροφοι του Ρουβίκωνα.
 Ελευθερία και αξιοπρέπεια! Δηλαδή όσο ήταν ο Ρουβίκωνας σε ένα γραφείο και δεν ενοχλούσε κανένα φοιτητή, οι καθηγητές ήταν δούλοι και αναξιοπρεπείς; Πολύ “λογικός” συλλογισμός, από τον Κούλη τον δανείστηκαν; Προφανώς!

Έδειξαν μάλιστα πόσο δίκιο έχει η γνωστή παροιμία “ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι”. Αυτοί βέβαια οι "δάσκαλοι", που διδάσκουν υπακοή στην πιο άδικη και καταπιεστική εξουσία. Τα ανθρωπάκια που βάζουν τον εαυτούλη τους και την πολύτιμη θεσούλα του, πάνω από όλα και όλους.

Αλλά έχουν δίκιο. Τι μάθημα να γίνει με το Ρουβίκωνα δίπλα; Φανταστείτε πχ να βρίσκονταν οι σύντροφοι του Ρουβίκωνα στο ΤΕΙ Σερρών και να την έπεφτε ο καθηγητής με την περούκα σε φοιτήτρια.
Την άλλη μέρα θα έπρεπε να βρούνε άλλο “γόη”. Ή να πει σε φοιτητή καθηγητής “θέλω τόσα να σε περάσω στο μάθημα”.
“Μισό λεπτό” θα του απαντούσε ο εξεταζόμενος, “να φωνάζω τους φίλους μου από το Ρουβίκωνα, να σου δώσουν τίποτα ψιλά, (ή ψιλές), γιατί είμαι πανί με πανί”.
Όπως καταλαβαίνουμε, έτσι δεν γίνονται δουλειές. 

Βέβαια δεν είναι ο μόνος λόγος αυτός. Ο Ρουβίκωνας ενοχλεί πολύ τους κυβερνώντες.
Ματαιώνει πλειστηριασμούς, διαμαρτύρεται για τις περικοπές, τον ιμπεριαλισμό, την καταστολή... Όπως και να χει μια υποχρέωση στα “βύσματα” την έχουν οι καθηγητάδες. Αφού οι πολιτικοί δεν γουστάρουν το Ρουβίκωνα, δεν τον θέλουν ούτε οι καθηγητές. Φιλοσοφία θέλει;

Τώρα που είπα “φιλοσοφία”, ένας άλλος λόγος είναι η ζήλια! Τους καταλαβαίνω: Με τι ψυχή θα παραδίδουν μαθήματα για φιλοσόφους αυτοί οι υποκριτές, όταν δίπλα τους θα έχουν εκείνους που κάνουν την δική τους φιλοσοφία Πράξη; Που συμφωνούν τα έργα και τα λόγια τους;

Οι φοιτητές πάλι δεν θέλουν να φύγει ο Ρουβίκωνας. Ποιος τους υπολογίζει όμως; Φοιτητές και μαθητές είναι “πελάτες” των οποίων οι γονείς πληρώνουν αδρά φροντιστήρια “να πάρει το παιδί ένα χαρτί, να μπορεί αύριο να βρει μια δουλίτσα”.
Είναι αυτοί που στηρίζουν το έξτρα εισόδημα κάποιων αετονύχηδων, αλλά και την τοπική κοινωνία, τα μαγαζιά κοντά στα ΑΕΙ ΤΕΙ και σχολεία.

Ο Ρουβίκωνας θέλει μια Παιδεία για όλους. Μια Παιδεία πραγματικά δωρεάν. Που έχει σκοπό τη μάθηση όχι την παπαγαλία και την υπακοή. Που τα οφέλη της θα είναι για όλους, προς όλους. Στη σημερινή μπίζνα που λέγεται κατ' ευφημισμό Παιδεία τέτοιες συλλογικότητες δεν έχουν καμία θέση, πουθενά.

Ο αγώνας όμως του Ρουβίκωνα θα συνεχιστεί ανεξάρτητα με το τι θα κάνουν οι προσκυνημένοι. 

Είναι καλό να πέφτουν οι μάσκες και άλλων, όχι μόνο των πολιτικών. Δεν είναι μόνοι τους οι κηφήνες της Βουλής, έχουν πίσω τους μπόλικο στρατό από υποτακτικούς...

Υ.Γ: Οι φοιτητές της Φιλοσοφικής αντέδρασαν άμεσα. Ιδρυσαν φοιτητική "Ομάδα Ρουβίκωνας" και στέρησαν κάθε πρόσχημα του καθηγητικού κατεστημένου, να μην έχει παρουσία αυτή η αναρχική συλλογικότητα στην σχολή.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger