Home » , » Η ελίτ του κοπανιστού αέρα, οι εκφυλισμένοι δημοσιογράφοι του εκσυγχρονισμού, θρηνούν και καταγγέλλουν για τα όσα ακούγονται για τον "αρχιερέα της διαπλοκής" Κώστα Σημίτη

Η ελίτ του κοπανιστού αέρα, οι εκφυλισμένοι δημοσιογράφοι του εκσυγχρονισμού, θρηνούν και καταγγέλλουν για τα όσα ακούγονται για τον "αρχιερέα της διαπλοκής" Κώστα Σημίτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 | 11:39 μ.μ.

Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης - Documento

Ξέραμε ότι υπήρξε ο πιο αντιπαθής πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Ψυχρός, χωρίς την ηγετική αύρα που θερμαίνει την πολιτική ατμόσφαιρα και χωρίς κανένα όραμα εκτός από κείνο που σαρκαστικά διατύπωσε ο Διονύσης Σαββόπουλος: «Ψηφίστε Σημίτη για να μην έρθει το ΠΑΣΟΚ!»

Ξέραμε, επίσης, ότι αν και με νοοτροπία λογιστή, κατάφερε να συνδέσει την πρωθυπουργία του με ακραία φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής, που οδήγησαν τον Καραμανλή να τον χαρακτηρίσει αρχιερέα της διαπλοκής.
Ξέραμε, τέλος, ότι έσπρωξε το ΠΑΣΟΚ από τον δημοκρατικό σοσιαλισμό στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό. Εν ονόματι του σημιτικού εκσυγχρονισμού, με πρωταγωνιστές τον Ακη, τον Γιάννο, τους μάνατζερ και τους γνωστούς εθνικούς εργολάβους.

Ξέραμε... Τώρα τελευταία μάθαμε και δυο τρία καινούργια πράγματα για τον άνθρωπο που η Ελλάδα ακόμη πληρώνει. Πρώτα πρώτα ότι ανήκει στην κάστα των ιδιοκτητών της χώρας, σε αντίθεση με τους σημερινούς, που τους βάφτισε περιφρονητικά περιστασιακούς ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας. 
Μάθαμε επίσης πόσο πολύ, ακόμη και σήμερα, οι βαρόνοι της διαπλοκής μαζί με τα εξαπτέρυγά τους, οι ευνοημένοι της εποχής του και οι ξεθυμασμένοι πολιτικοί του ακόλουθοι είναι έτοιμοι να δώσουν μάχη για να παραμείνει ψηλά η μύτη του Σημίτη. 
Και μάθαμε, τέλος, ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να φυλακίζει καθαρίστριες επειδή πλαστογράφησαν ένα απολυτήριο του δημοτικού, αλλά δεν μπορεί να αγγίζει αυτό τον άντρα τον μικρό, τον μέγα.

Κάποτε,τους καιρούς της παντοδυναμίας του, έλεγε ότι όποιος έχει στοιχεία για σκάνδαλα να προσφύγει στον εισαγγελέα. Τώρα που ο εισαγγελέας ασχολείται μαζί του καταγγέλλει πολιτική δίωξη. Χωρίς, φυσικά, να προσφεύγει ο ίδιος στον εισαγγελέα, αν έχει στοιχεία για τη δίωξή του.

Καταφέρνει έτσι κάτι που σπάνια πολιτικοί εν αποστρατεία έχουν καταφέρει: να αναζωπυρώνει τη γενικευμένη αντιπάθεια για το πρόσωπο και τη θητεία του. Και την εντελώς εξειδικευμένη συμπάθεια για το πρόσωπο και τη θητεία του.
Η ελίτ του κοπανιστού αέρα, οι εκφυλισμένοι δημοσιογράφοι του εκσυγχρονισμού που τώρα ζεσταίνουν τις τσέπες τους σε νέα τζάκια, οι διαπλεκόμενοι του σήμερα και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι θρηνούν και καταγγέλλουν γιατί η Δικαιοσύνη τολμά να ερευνά τον πάπα τους.

Οπως αποδεικνύεται, ο Κώστας Σημίτης δεν είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Είναι μια ιδέα, ένα σύμβολο, ένα μνημείο της Ελλάδας εκείνης που ο ίδιος οδήγησε στη χρεοκοπία. Και υπάρχουν εκείνοι που ακόμη τη νοσταλγούν, τη θέλουν, θρηνούν επί των ερειπίων της.
Και ονειρεύονται πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά τους να ’ναι. Με τον Σημίτη ως ομιλούν μνημείο του εαυτού του και του φαύλου παρελθόντος, για να μπορούν να καταθέτουν εκεί τα στεφάνια τους σε σημαδιακές επετείους όπως του σκανδάλου του χρηματιστηρίου, του σκανδάλου των εξοπλιστικών, του σκανδάλου της Ολυμπιάδας.
Και ένα στεφάνι αφιερωμένο τω αγνώστω σκανδάλω...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger