Home » , » Αναμενόμενο: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι μπάτσοι που συνέργησαν στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Αναμενόμενο: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι μπάτσοι που συνέργησαν στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Από giorgis , Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 | 5:01 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Σχεδόν αναμενόμενη ήταν η απόφαση του ανακριτή ο οποίος έλαβε καταθέσεις από τους 4 μπάτσους οι οποίοι συνέργησαν στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.
Πείστηκε από τις δικαιολογίες τους ότι "έδρασαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους" όπως αυτά τα ορίζουν τα εγχειρίδια που διδάσκονται και έτσι τους άφησε ελεύθερους χωρίς περιοριστικούς όρους.

Να μην ξεχνάμε ότι ελεύθεροι κυκλοφορούν και οι άλλοι δυο δολοφόνοι του Ζακ. Ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης.

Μπορεί σε βάρος των "οργάνων της τάξης" να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού μάλιστα χαρακτήρα για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Μπορεί στην πορεία να πάρουν και ... προαγωγή όμως συνέβη με τους μπάτσους βασανιστές του Κύπριου φοιτητή στην γνωστή υπόθεση της "ζαρντινιέρας".

Αλλωστε είχαν προηγηθεί οι "αθωώσεις" αυτών των μπάτσων, από τους συναδέλφους τους συνδικαλιστές καθώς και από τους δικηγόρους υπερασπιστές τους. Να έβγαινε "εκτός κλίματος" ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πόσο μάλλον όταν είναι γνωστές οι «σχέσεις στοργής» που υπάρχουν μεταξύ κατασταλτικών μηχανισμών και δικαστικής εξουσίας, όπως γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η ασυδοσία και η ατιμωρησία των μπάτσων τους οδηγεί να χλευάζουν δημόσια τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, ενώ από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου προσπάθησαν να κουκουλώσουν την υπόθεση.
Μάλιστα αυτό το έχει καταγγείλει δημόσια η δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου ακτιβιστή, Αννυ Παπαρρούσου: «Πρέπει να καταγγελθεί ότι η αστυνομία συνειδητά δε συνεργάστηκε, δεν έδωσε πληροφορίες και στοιχεία για την υπόθεση και το γιατί το καταλαβαίνει κανείς και από τις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων των αστυνομικών. Πρέπει να καταγγελθεί και ότι η αστυνομία δε συνδράμει και τώρα με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να συμπληρωθεί η ελλιπέστατη δικογραφία».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger