Home » , , » Εχουμε ιστορική εμπειρία για το ποιοι τοποθετούν "τυφλές" βόμβες επιδιώκοντας θύματα.

Εχουμε ιστορική εμπειρία για το ποιοι τοποθετούν "τυφλές" βόμβες επιδιώκοντας θύματα.

Από giorgis , Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 | 11:01 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Επικαλούμενη τις εκτιμήσεις ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, η εφημερίδα "Καθημερινή" μας γράφει ότι αυτοί που τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμός έξω από ένα "παπαδίστικο μαγαζί" στο Κολωνάκι, είναι "ασκούμενοι τρομοκράτες που βαδίζουν στα χνάρια των Πυρήνων της Φωτιάς".

Προφανώς και δεν θα μπούμε σε αστυνομικά σενάρια, αλλά μια στοιχειώδη ιστορική μνήμη διαθέτουμε. Κι αυτή καταλήγει σε εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα.
Ποτέ στην πρόσφατη ιστορία μας "τυφλές βόμβες", δεν τοποθέτησε καμιά οργάνωση του αντάρτικου πόλης σε όλες τις εκφάνσεις του. Πάντα τέτοιες ενέργειες προερχόταν από φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις.

Πριν αναφερθούμε συγκεκριμένα ας κάνουμε μια τηλεγραφική περιγραφή στα όσα συνέβησαν έξω από την εκκλησιά του Αγίου Διονυσίου. Ο καντηλανάφτης πάει να θέσει σε λειτουργία τον "ιερό ναό" και εντοπίζει περιμετρικά της εισόδου του, ένα "περίεργο" κουτί. που του κινεί τη υποψία ότι μπορεί να περιέχει εκρηκτικό μηχανισμό. Με απίστευτη επιπολαιότητα το σηκώνει και το μεταφέρει σε άλλο σημείο και ταυτόχρονα ειδοποιεί την αστυνομία.
Ο μπάτσος που καταφτάνει -άλλο τζιμάνι κι αυτός- αντί να αποκλείσει το σημείο και να καλέσει τους συναδέλφους του εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών πάει μόνος του να επιληφθεί της κατάστασης. Η συσκευασία εκρήγνυται και τραυματίζεται εντελώς ελαφρά.

Ολα τα παραπάνω τραγελαφικά έδωσαν την δυνατότητα στους μπατσοσυνδικαλιστές να κάνουν παρέλαση στα τηλεοπτικά παράθυρα και να λένε τις παπαριές τους καθώς και στα ΜΜΕ να χρεώνουν ιδεολογικό πρόσημο σ' αυτούς που τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Με αφορμή, λοιπόν, το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Καθημερινής να σημειώσουμε δυο πράγματα. Φυσικά δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί και να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο εμπρηστικός μηχανισμός να τοποθετήθηκε από κάποιους ανεγκέφαλους πιτσιρικάδες που πιθανόν να αυτοπροσδιορίζονται σαν αναρχικοί.

Ομως αυτό που ξέρουμε είναι ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν στα "τυφλά" για να δημιουργήσουν θύματα μόνο φασιστικές οργανώσεις έχουν κάνει.

Αν δεν κάνουμε λάθος η πρώτη παρόμοια ενέργεια είχε γίνει στον γιορτασμός της ανατίναξης του Γοργοπόταμου του 1964 όταν εξερράγη μια νάρκη, που σκόρπισε τον θάνατο – 13 νεκροί (μεταξύ τους κι ένα 12χρονο κορίτσι!) και πάνω από 80 τραυματίες! Τότε η εφημερίδα "Αθηναϊκή" κυκλοφορούσε με τίτλο:  "Αμερικανική υπήρξε η νάρκη που προκάλεσε την πολύνεκρη τραγωδία στο Γοργοπόταμο. Είχε τοποθετηθεί προσφάτως"
Την ίδια εποχή υπήρξαν δημοσιεύματα που τόνιζαν ότι "Τα γεγονότα του Γοργοπόταμου (νάρκη) ήταν δουλειά της CIA: «Εκείνοι οι οποίοι ανεμείχθησαν, ενημερώθησαν πλήρως και ενήργησαν υπό τον αυστηρόν έλεγχον των αξιωματικών της CIA»"! 
Η ιστορία αυτή ποτέ δεν ερευνήθηκε δικαστικά και σαν μη μην έφτανε αυτό το αστικό κράτος προχώρησε σε ποινικές διώξεις αντιστασιακών που συμμετείχαν στον γιορτασμό!

Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης επίσης, είχαμε δεκάδες εκρήξεις από βόμβες που τοποθετήθηκαν στα "τυφλά" με αρκετούς τραυματισμούς ανυποψίαστων πολιτών, πέρα απ' τις υλικές ζημιές.
  (10.3.1978: Εκρηξη βόμβας στον κινηματογράφο «Ελλη», κατά τη διάρκεια της προβολής της σοβιετικής ταινίας «Ουράνιο Τόξο». 18 θεατές τραυματίες, απ' τους οποίους οι 3 πολύ σοβαρά20.6.1978: Εκρηξη βόμβας στον κινηματογράφο «Ρεξ», κατά τη διάρκεια της προβολής σοβιετικής ταινίας. 15 θεατές τραυματίες. 17.12.1978: 39 εκρήξεις βομβών σε Αθήνα -Πειραιά, ως «μνημόσυνο» για τον βασανιστή Μάλλιο. Τραυματίες 7 περαστικοί).

Εδώ να θυμίσουμε ότι όλοι όσοι είχαν συλληφθεί για τις "τυφλές βόμβες" είχαν ναζιστική και ακροδεξιά προέλευση. Τον Ιούλη του 1978 ο τότε στρατιώτης -και σημερινός φυρερίσκος- Ν. Μιχαλολιάκος συλλαμβάνεται μαζί με άλλους 8 νεοναζί για βομβιστικές επιθέσεις σε πολλά σημεία της Αθήνας, οι οποίες οδήγησαν στον τραυματισμό 43 ανθρώπων.

Ας δούμε και μερικές άλλες συλλήψεις φασιστών που συμμετείχαν σε παρόμοιες δραστηριότητες (Πηή μας η ιστοσελίδα του "Ιού):

22.1.1979: Σύλληψη 9 βομβιστών που ανήκουν στην «Οργάνωσιν Εθνικής Αποκαταστάσεως» (ΟΕΑ) και ευθύνονται για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στους κινηματογράφους. Δύο από τους συλληφθέντες (Χρ. Τζαβέλλας, Γ. Γεωργιάδης) είναι εν ενεργεία αξιωματικοί του στρατού. Αλλοι 4 βομβιστές καταζητούνται.

29.1.1979: Δίωξη κατά του διοικητή της Σχολής Χωροφυλακής αντισυνταγματάρχη Βουδικλάρη για πώληση όπλων σε μέλη της ΟΕΑ. Θα καταδικαστεί στις 1.6.79 απ' το πενταμελές Εφετείο, απλώς για οπλοκατοχή, σε 2 χρόνια φυλακή.

15.3.1979: Αυθόρμητη παράδοση του καταζητούμενου για συμμετοχή στην ΟΕΑ (και πρώην διοικητή των χουντικών «Αλκίμων») Λογγίνου Παξινόπουλου.

16.3.1979: Τραυματισμός και σύλληψη του επικηρυγμένου βομβιστή Αντ. Πρωτοπαπά στον Κολωνό.

17.3.1979: Τραυματισμός και σύλληψη του επίσης επικηρυγμένου Ν. Παναγόπουλου στην Κυψέλη.

1.6.1979: Καταδίκη 10 από τους κατηγορούμενους της ΟΕΑ σε διάφορες ποινές (ισόβια στον Απ. Πρωτοπαπά, 18 χρ. στο γιατρό Ιω. Κουρκουλάκο, 14 χρ. στο Χρ. Τζαβέλα, 2 1/2 στο Λ. Παξινόπουλο κ.λπ.).

12.11.1979: Καταδίκη του Ν. Παναγόπουλου σε κάθειρξη 25 χρόνων.

Αυτά είναι να αναμφισβήτητα γεγονότα. Και για όσους δεν έχουμε μνήμη ραδικιού μας είναι δύσκολο να αποδεχθούμε την μπατσάδικη εκδοχή ότι τον εκρηκτικό μηχανισμό στην εκκλησία στο Κολωνάκι τον τοποθέτησαν μέλη αριστερής οργάνωσης. 

Υ.Γ: Οι πιο πρόσφατες συλλήψεις για 25 "τυφλές εμπρηστικές επιθέσεις", κυρίως σε στέκια αντιεξουσιαστών, χρεώνονται σε μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat 18.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2018 στις 10:02 π.μ.

Πολλες τυφλες μπομπες πεφτανε οταν αρχιζε να παρακμαζει το πασοκ επι Αλεξακη.Τωρα που ψιλοεξαερωνεται κ ο συριζα αντιγραφει το πασοκ στα παντα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger