Home » , » Αφιέρωμα: 60 χρόνια από την Κουβανική επανάσταση

Αφιέρωμα: 60 χρόνια από την Κουβανική επανάσταση

Από giorgis , Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 | 5:49 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Αξιοπρόσεχτο είναι το περιοδικό "Hot History" -κυκλοφορεί σαν ένθετο με την εφημερίδα "Documento"- το τελευταίο τεύχος του οποίου είναι αφιερωμένο στα 60 χρόνια από την Κουβανική επανάσταση.

Το πλούσιο φωτογραφικό περιεχόμενο του αλλά και τα εμπεριστατωμένα κείμενα του μας δίνουν μια σφαιρική εικόνα για την ιστορία της Κούβας από τότε που την ανακάλυψε ο Κολόμβος το 1492 μέχρι κα σήμερα. Η ιστορία του νησιού αυτού της Καραϊβικής μέχρι την επικράτηση της επανάστασης το 1959 είναι μια αλυσίδα δουλείας, αποικιοκρατίας και ξενικής κατοχής.

Παρακολουθούμε, λοιπόν όλο το χρονικό της επανάστασης, ενώ ιδιαίτερα αξιόλογο είναι το κείμενο που αναφέρεται στην εσωτερική πολιτική και οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κούβα μετά το 1990.

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα Αμερικανικά έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν μόλις το 2017 τα οποία αποκαλύπτουν την εμπλοκή της Αμερικανικής Υπηρεσίας πληροφοριών (CIA) αλλά και της μαφίας στις απόπειρες για να δολοφονηθεί ο Φιντέλ Κάστρο.
Δεν υπάρχει προηγούμενο στα ιστορικά χρονικά να έχουν γίνει 638 προσπάθειες για να δολοφονηθεί ηγέτης -όπως συνέβη στην περίπτωση του Φιντέλ- και όμως αυτός να επιβιώσει πεθαίνοντας από φυσικά αίτια το 2016 σε ηλικία 90 χρονών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger