Home » , » Είναι αυτό δημοκρατία; Μήπως είναι δημοπρασία;

Είναι αυτό δημοκρατία; Μήπως είναι δημοπρασία;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 | 11:44 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Οι Άγγλοι ψήφισαν να φύγουν από την ΕΕ. Είναι η απόφαση της πλειοψηφίας. Δεν νομίζω πως ψήφισαν να διαπραγματευτούν. Να διαπραγματευτούν άλλωστε τι; Όποια χώρα φεύγει από μια συμμαχία, δεν έχει να κάνει κάτι άλλο.
Δεν είναι αντρόγυνο να συμφωνήσουν για την περιουσία και τα παιδιά. Αν ήταν να συμφωνήσουν στους όρους παραμονής στην ΕΕ, θα το καταλάβαινα. Τώρα;

Απλά οι Άγγλοι πολιτικοί κάνουν κι αυτοί τις τούμπες τους. Ο Βρετανός πρωθυπουργός που προκήρυξε το δημοψήφισμα, νόμισε πως ο κόσμος θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής. Είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που δημοψήφισμα γυρίζει εναντίον αυτού που το προκήρυξε. Απόδειξη ότι άλλαξαν πρωθυπουργό αλλά παρέμειναν ως τώρα στην Γερμανική συμμαχία. Γιατί περί Γερμανικής ηγεμονίας πρόκειται, περί επιστροφής του Ράιχ και όχι περί Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Καταλονία οι περισσότεροι ψήφισαν να γίνουν ανεξάρτητοι από την Ισπανία. Εκεί όχι μόνο αγνοήθηκε η απόφαση της πλειοψηφίας αλλά διώχθηκαν και αυτοί που το πρότειναν.

Στη Βόρεια Μακεδονία ο κόσμος απέρριψε ουσιαστικά τη συμφωνία των Πρεσπών. Στη συντριπτική πλειοψηφία έκαναν αποχή, αποχή που δεν ήταν "κάντε ότι θέλετε", αλλά πλήρη απαξίωση του δημοψηφίσματος και του πλαστού ερωτήματος. Εν τούτοις η συμφωνία πέρασε.

Μην πάμε μακριά, στην Ελλάδα. Είπαμε ΟΧΙ σε Μνημόνια. Μας έφεραν νέο Μνημόνιο. Δήθεν 'βγήκαμε". Εξακολουθούν όμως να ισχύουν όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν κατ' εντολή των Γερμανών και των άλλων τοκογλύφων, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε οι περισσότεροι εντελώς αντίθετοι με τις περικοπές, τις απολύσεις, το ξεπούλημα; Μάλιστα, αλλά οι πολιτικοί που δήθεν μας εκπροσωπούν έκαναν τα δικά τους. Αδιαφόρησαν πλήρως για τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Ρωτώ έδωσαν πίσω αυτά που άρπαξαν; Όχι. Τότε που βγήκαμε; Στο δρόμο να ζητιανέψουμε φαΐ;

Είναι από τις λίγες φορές που θα συμφωνήσω με αστό πολιτικό και ίσως η μοναδική, που συμφωνώ με το Λεβέντη. "Πως έχασα τέτοιο κελεπούρι" είπε ειρωνικά για το βουλευτή του που πήγε στους ΑΝΕΛ. Δεν κάθομαι καν να ψάξω το όνομα, δεν έχει σημασία, δεν τον βλέπω να ξαναβγαίνει, όπου κι αν πάει. Δεν πάνε άλλωστε μακρυά όπου κι αν πάνε. Ίδια πολιτική.
Συμφωνώ με το "κελεπούρι", αλλά για όλους τους αστούς πολιτικούς και βέβαια για τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. Ο όποιος - να θυμίσω - μεταξύ άλλων είχε προτείνει να κοπούν 200 με 300 ευρώ από τις συντάξεις των φτωχών (όχι των βουλευτών, να πάρουμε αόρατα αεροπλάνα.

Πως διάολο μας έτυχαν τέτοια κελεπούρια; Φυσικά δεν μας έτυχαν, τους διαλέξαμε, τους εκλέξαμε. "Συγχαρητήρια" στους ψηφοφόρους. Ο καλύτερος από αυτούς είναι για το Δαφνί, οι υπόλοιποι για τον Κορυδαλλό. Δεν μπορώ να πω ποιος είναι χειρότερος, είναι πολύ σκληρός ο συναγωνισμός.

Και ρωτάω ξανά: Είναι αυτή Δημοκρατία; Μήπως είναι δημοπρασία; Ένα παζάρι που τα πάντα αγοράζονται και πουλιούνται; Ούτε καν! Είναι σε όλα τα κράτη συμμορίες που λεηλατούν και κοροϊδεύουν, ειδικά όταν πιάνουν στο στόμα τους τις λέξεις "Δημοκρατία" - "Πλειοψηφία" - "Εκλογές" και "Λαός".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger