Home » , » Γαλλία: Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομικών (Βίντεο)

Γαλλία: Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομικών (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 | 7:03 μ.μ.

Παρά την τρομοκρατία, την άθλια προπαγάνδα και άγρια καταστολή, απ' ότι όλα δείχνουν η Γαλλική κυβέρνηση δείχνει αμήχανη να ανακόψει την δυναμική του κινήματος των "Κίτρινων Γιλέκων".

Απ' ότι βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε -το απαλλοτριώσαμε από Γάλλο χρήστη του twitter- οι οδομαχίες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών είναι συνεχής και μάλιστα οι δυνάμεις καταστολής κάποιες φορές χάνουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Και οι δηλώσεις του Γάλλου κυβερνητικού εκπροσώπου Μπενζαμεν Γκριβό ο οποίος τονίζει πως «το κίνημα όσων έχουν παραμείνει ακόμη ενεργοί, έχει μεταβληθεί σε μία υπόθεση συνωμοτών που επιδιώκουν την εξέγερση και, στο βάθος, να ανατρέψουν την κυβέρνηση», μόνο πανικό δείχνουν.

Η σημερινή 8η κινητοποίηση των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι και πρώτη για το 2019 και η μορφή που έχουν πάρει οι κινητοποιήσεις δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η Γαλλική κυβέρνηση. Μπορεί η ίδια να δηλώνει ότι σήμερα κατέβηκαν στους δρόμους σε όλη την Γαλλία 25.000 διαδηλωτές, αλλά οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτά τα στοιχεία είναι πλασματικά κάτι που παραδέχονται και Γαλλικά ΜΜΕ.

Πέρα πάντως από την μαζικότητα των συγκεντρώσεων, η δυναμική και η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών είναι κάτι το εντυπωσιακό ενώ η διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν προμηνύει τίποτα καλό για την κυβέρνηση Μακρόν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger