Home » , , » Δηλώνουμε αδυναμία να βρούμε "κόσμιες" λέξεις για να σχολιάσουμε την στάση της δικαστικής εξουσία απέναντι σε κατηγορούμενους ναζί. - Με αφορμή σημερινή δικαστική αθώωση του Μιχαλολιάκου

Δηλώνουμε αδυναμία να βρούμε "κόσμιες" λέξεις για να σχολιάσουμε την στάση της δικαστικής εξουσία απέναντι σε κατηγορούμενους ναζί. - Με αφορμή σημερινή δικαστική αθώωση του Μιχαλολιάκου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 | 8:38 μ.μ.

Πραγματικά, δυσκολευόμαστε να βρούμε τίτλο για την ανάρτησή μας, αφού αφού αυτός που είχαμε πριν μερικές μέρες «Δικαστές - Χρυσή Αυγή: Εδώ υπάρχει ένας "έρωτας" μεγάλος», όταν αναφερόμαστε σε προκλητικές δικαστικές αποφάσεις που αθώωναν στελέχη της ναζιστικής συμμορίας, μας φαίνεται ανεπαρκέστατος και δεν μπορεί να απεικονίσει τι πραγματικά συμβαίνει.

Αυτή η αντιμετώπιση που έδειξε και σήμερα η δικαστική εξουσία όταν απέναντι της είχε κατηγορούμενο τον φυρερίσκο, Μιχαλολιάκο, λογικά θα έπρεπε να είναι αδιανόητη και πολύ θα θέλαμε να ξέραμε το σκεπτικό με το οποίο αθώωσε τον αρχηγό της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.

Με δυο λόγια η υπόθεση. Στις 3 Σεπτέμβρη 2011, ο Μιχαλολιάκος μιλώντας σε οπαδούς του ναζιστικού μορφώματός του λέει μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους: "Αν χρειαστεί θα λερώσουμε και τα χέρια μας. Ας μας πουν και φασίστες, ας μας πουν και εθνικιστές, και ναζιστές, και ρατσιστές και ό,τι θέλουν. Δεν μας ενδιαφέρει ... Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν ... Θα είναι τυχεροί. Εχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας. Αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα. Αυτό είχα να πω".

Μετά απ' αυτές τις δηλώσεις του επικεφαλής των ναζί ακολουθεί μηνυτήρια αναφορά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι  για «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια».
Η υπόθεση εκδικάζεται και πρωτόδικα ο Νίκος Μιχαλολιάκος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή.
Κάνει έφεση και στην σημερινή της εκδίκαση το Η' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε τον Αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης από όλες τις κατηγορίες.

Δηλώνουμε αδυναμία να βρούμε στο ελληνικό λεξικό κόσμιες λέξεις να σχολιάσουμε αυτή την δικαστική εξέλιξη ....
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger