Home » , » Δικαστές - Χρυσή Αυγή: Εδώ υπάρχει ένας "έρωτας" μεγάλος

Δικαστές - Χρυσή Αυγή: Εδώ υπάρχει ένας "έρωτας" μεγάλος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 | 4:49 μ.μ.

Μόνο με σκωπτικό τρόπο μπορείς πια να σχολιάσεις τον "έρωτα" που εκδηλώνουν οι "λειτουργοί της Θέμιδας" όταν έχουν να εκδικάσουν υποθέσεις με κατηγορούμενους μέλη της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου.
Κι αυτό γιατί δεν μπορείς χρησιμοποιώντας κόσμιο λεξιλόγιο να αναφερθείς σε δικαστικές αποφάσεις της "αμερόληπτης και αντικειμενικής δικαιοσύνης μας" που υποτιμούν κατάφωρα την νοημοσύνη μας.

Και φυσικά αυτή η κατάσταση πάει να παγιωθεί σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που προβληματιζόμαστε αν αυτό είναι προάγγελος της απόφασης που αναμένεται για την μεγάλη δίκη της Χ.Α.

Και να τί εννοούμε. Σχετικά πρόσφατα το πρωτοκλασάτο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης βρέθηκε κάθισε στο σκαμνί του κατηγορουμένου βαρυνόμενος για δυο σοβαρά αδικήματα. Στο πρώτο γιατί παρακινούσε δημόσια τους πολίτες να "ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια" -εννοώντας τους Ρομά- και στο δεύτερο γιατί  βρέθηκε στον υπολογιστή του πλαστή ταυτότητα που είχε φτιάξει για τον αδελφό του.
Οι δικαστές, λοιπόν, θεώρησαν ότι ο εκπρόσωπος τύπου του ναζιστικού μορφώματος έπρεπε να αθωωθεί πανηγυρικά, όπως συνέβη και σε προηγούμενες κατηγορίες που αντιμετώπιζε. (Διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση).

Σήμερα πάλι, είχαμε άλλη μια εξωφρενική δικαστική απόφαση που παραδίδει "λευκές περιστερές" στην κοινωνία δυο άλλα στελέχη της οργάνωσης. Τους βουλευτές της Π. Ηλιόπουλο και Γ. Γερμενή. Για πιο λόγο και τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν σ' αυτή την ακροαματική διαδικασία μας τα περιγράφει το ρεπορτάζ που υπογράφει σήμερα η Γιώτα Τέσση στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι εμείς. Απολαύστε "απονομή δικαιοσύνης"

   Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ενοχη η οργάνωση, αθώοι οι κατηγορούμενοι

«Εχει αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία ότι μια πολυμελής ομάδα ατόμων με διακριτικά της Χρυσής Αυγής, στην οποία είχαν πρωτεύοντα ρόλο οι βουλευτές Π. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής, ενεργώντας συντεταγμένα προέβη σε βιαιοπραγίες στο πανηγύρι της Ραφήνας, αναποδογυρίζοντας πάγκους μικροπωλητών και προκαλώντας φθορές. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε με βεβαιότητα η συμμετοχή των κατηγορουμένων κατά την τέλεση βιαιοπραγιών, επομένως προτείνω να αθωωθούν λόγω αμφιβολιών».

Αυτό ήταν το σκεπτικό του εισαγγελέα με το οποίο συντάχθηκε η πρόεδρος του Θ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και αθώωσε λόγω αμφιβολιών τούς Ηλιόπουλο και Γερμενή για την κατηγορία της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας στο πανηγύρι της Ραφήνας στις 7 Σεπτεμβρίου 2012, ενώ τα άλλα δύο αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν (αντιποίηση αρχής και εκτέλεση βιαιοπραγιών) παύθηκαν υφ’ όρον.

Με άλλα λόγια, η οργάνωση είναι ένοχη αλλά οι κατηγορούμενοι αθώοι λόγω αμφιβολιών για το πρώτο αδίκημα, ενώ δεν δικάστηκαν επί της ουσίας για τα άλλα δύο λόγω παραγραφής. Ομως, η επίθεση και έχει καταγραφεί σε βίντεο και την έχει παραδεχτεί η ναζιστική οργάνωση και ο ίδιος ο Γερμενής.

Η μεν Χ.Α. σε ανακοίνωσή της έχει ομολογήσει ότι «οι συναγωνιστές Γερμενής και Ηλιόπουλος έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών μικροπωλητών και απέσυραν με συνοπτικές διαδικασίες τα παράνομα προϊόντα», ο δε Γερμενής έχει δηλώσει (ρ/σ «Βήμα FM») ότι «οι συγκεκριμένοι πάγκοι δεν είχαν χαρτιά, δεν ήμασταν τρελοί να αρχίσουμε να γκρεμίζουμε το πανηγύρι επειδή έτσι μας ήρθε», αλλά το ηχητικό ντοκουμέντο δεν περιελήφθη στη δικογραφία. Και ο Ηλιόπουλος έχει απαθανατιστεί στο βίντεο να κάνει έλεγχο στις άδειες αλλοδαπών μικροπωλητών λίγο πριν το τάγμα εφόδου αρχίσει να σπάει ανεξέλεγκτα και να ισοπεδώνει πάγκους.

Αλλά πώς προέκυψε αθώωση για μια ομολογημένη και αυταπόδεικτη επίθεση από αυτές που συνηθίζει να πραγματοποιεί η ναζιστική οργάνωση σε λαϊκές αγορές και παζάρια υπό τη φυσική παρουσία ηγετικών στελεχών της; Προέκυψε από τις καταθέσεις των μαρτύρων: εκείνων που δεν κατέστη εφικτό να προσέλθουν στο δικαστήριο και ως εκ τούτου να εκπροσωπηθούν από πολιτική αγωγή, δηλαδή των μεταναστών μικροπωλητών που είδαν μπροστά στα μάτια τους τη βία των χρυσαυγιτών, και εκείνων που προσήλθαν και κατέθεσαν ότι «δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν».

Οι καταθέσεις

Συγκεκριμένα, από τους τέσσερις αστυνομικούς που κατέθεσαν χθες στο δικαστήριο: ο πρώτος ήταν μακριά από το περιστατικό και, αν και διοικητής, δεν έκανε αποτελεσματική έρευνα για το τι συνέβη, ο δεύτερος είδε τους κατηγορούμενους βουλευτές μαζί με 30-40 χρυσαυγίτες να κάνουν ελέγχους και ξαφνικά «όλοι μαζί να ορμάνε στους πάγκους», αλλά, παρά τις συστάσεις της προέδρου στους συνηγόρους των χρυσαυγιτών να μην πιέζουν τον μάρτυρα, στο τέλος ψέλλισε «ίσως και να μην ήταν ο Ηλιόπουλος εκεί, τι να σας πω;»· ο τρίτος θυμήθηκε ότι ο Ηλιόπουλος έκανε έλεγχο στις άδειες των μικροπωλητών αλλά «μέσα στον πανικό» δεν είδε τι έκανε τη στιγμή της επίθεσης· ενώ ο τέταρτος, που ήταν στο σημείο ως προσωπική ασφάλεια του Γ. Γερμενή, επιβεβαίωσε μετά κόπων και βασάνων όσα είχε υποστηρίξει στην αρχική του κατάθεση, ότι ο Ηλιόπουλος ζητούσε τα έγγραφα των μεταναστών και δεν χαιρετούσε απλώς το πλήθος, αλλά δεν ήξερε περισσότερα επειδή «είχα προπορευθεί προκειμένου να κρατήσω θέση στον Γερμενή δίπλα στους επισήμους για τη λιτανεία».

Οσο για τον μάρτυρα υπεράσπισης που δήλωσε συνυποψήφιος των Ηλιόπουλου - Γερμενή, τους οποίους συνόδευε στο πανηγύρι, παραδέχτηκε άθελά του ότι η ενέργεια ήταν προμελετημένη αφού, όπως κατέθεσε, δύο μέρες πριν από την επίθεση υπέβαλε ο ίδιος αίτημα στο Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας ζητώντας να ελεγχθεί αν οι συγκεκριμένοι μικροπωλητές βρίσκονται νόμιμα στη χώρα και αν διαθέτουν άδειες. Μόνο που τελικά ο έλεγχος έγινε από τα ηγετικά στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger