Home » , » Novartis: Η διαχείριση ενός σοβαρού σκανδάλου με γελοίο τρόπο

Novartis: Η διαχείριση ενός σοβαρού σκανδάλου με γελοίο τρόπο

Από giorgis , Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 | 1:12 π.μ.

Του Γ.Γ.

«Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…»

Εμμανουήλ Ροΐδης

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να καταλήξει στην διαπίστωση ότι ο χαβάς της σκανδαλολογίας θα μας συνοδεύει όλο το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι να καταλήξουμε στις βουλευτικές εκλογές.
Κι επειδή οι Κυριακάτικες εφημερίδες -κυκλοφορούν από σήμερα- προαναγγέλλουν "συγκλονιστικές αποκαλύψεις" για το σκάνδαλο Novartis να επαναλάβω κάποια πράγματα.

Ολο αυτό το σκηνικό που παρακολουθούμε με την σχετική αντιπαράθεση των αστικών κομμάτων, τα οποία διαγωνίζονται για να μας πείσουν για το πιο απ' αυτά στεγάζει τα λιγότερο διεφθαρμένα στελέχη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μικροπολιτική επικοινωνιακή πολιτική.
Και στο τεράστιο σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας όλοι θα καταλήξουν "λευκές περιστερές¨
Και αυτό δεν το ισχυριζόμαστε μόνο εμείς. Το έχει δηλώσει ο καθηγητή συνταγματικού δικαίου Κώστας Χρυσόγονος -άλλο αριβιστικό τυχοδιωκτικό στοιχείο, κι αυτός-, μόνο που στο επιστημονικό του αντικείμενο είναι ενημερωμένος: «Οι πιθανότητες να βρεθούν τελικά κάποιοι πολιτικοί κατηγορούμενοι στο ακροατήριο ποινικού δικαστηρίου και πολύ περισσότερο να καταδικαστούν, στο σκάνδαλο της Novartis, είναι από χλωμή έως τελείως αδύνατη», μας είπε.
Οπότε για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα που ήδη έχουμε γράψει, διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση.

Πάμε να κλείσουμε με κάτι πιο "ανάλαφρο". Και μιλάμε για το ποιόν ενός τύπου που αυτές τις μέρες παίρνει σβάρνα τα ΜΜΕ, παρουσιαζόμενος σαν τιμητής της πολιτικής μας ζωής και σαν υπέρμαχος της "κάθαρσης" του δημόσιου βίου μας.

Αναφερόμαστε στον δικηγόρο υποστήριξης των πληροφοριοδοτών της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, Παύλο Σαράκη.
Οπως γράφαμε και σε περασμένο κείμενο μας, μας κάνει εντύπωση που εμπλεκόμενοι σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση  αναθέτουν την εκπροσώπησή τους σε ένα τέτοιο γελοίο άτομο.

Επειδή στις μέρες μας το χαμόγελο είναι ζητούμενο, να θυμηθούμε το ποιόν αυτού του τύπου.

Γνωστός «πανελίστας» στην εκπομπή του Ακη Παυλόπουλου, και απ’ τους αγαπημένους καλεσμένους του Στέφανου Χίου, τότε που είχε την ανεπανάληπτη τηλεοπτική εκπομπή «Μακελειό», ήταν ο Σαράκης, ο οποίος υπήρξε πολιτευτής του Καμένου πριν καταλήξει πάλι στην Ν.Δ. (Για να διαγραφεί απ' το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ανέλαβε την υπεράσπιση Κασιδιάρη).

Απ’ την εκπομπή «Μακελειό», λοιπόν, βλέπουμε τον παρουσιαστή της, έναν απίθανο τύπο (αν κάνει κάποιος/α μια αναζήτηση με το όνομα του άσχετου, ηλίθιου, γραφικού αλλά και σε ένα βαθμό επικίνδυνου δημοσιοκάφρου, Στέφανου Χίου, στο μπλοκ μας, ανάμεσα στα άλλα θα συναντήσει και αναρτήσεις που θα του χαρίσουν απλόχερα γέλιο), να "φτύνει" συνεχώς λεκτικά τον Π. Σαράκη.
Ο δικηγόρος λοιπόν αυτός που ήταν συνήγορος των ναζιστών και σήμερα μας παρουσιάζεται δικηγόρος πληροφοριοδοτών της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά φοράει και ένα πανηλίθιο χαμόγελο.


Οση λοιπόν βαρύτητα και σοβαρότητα έχουν οι εκτιμήσεις του Π. Σαράκη για το κυβερνητικό κόμμα, άλλη τόση εγκυρότητα έχουν οι απόψεις ορισμένων που μας λένε ότι θα λογοδοτήσουν και θα τιμωρηθούν τα λαμόγια που θησαύρισαν από τις μίζες που έλαβαν από την Novartis. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger