Home » , , » Μια ιστορική αναφορά και το Εφετείο που έρχεται για την καθαρίστρια με τα 13 παιδιά που δικάστηκε πρωτόδικα σε 8 χρόνια φυλακή γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού της.

Μια ιστορική αναφορά και το Εφετείο που έρχεται για την καθαρίστρια με τα 13 παιδιά που δικάστηκε πρωτόδικα σε 8 χρόνια φυλακή γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού της.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 | 3:35 π.μ.


Ας ξεκινήσουμε με μια ιστορική αναφορά. Για αρκετά χρόνια στις δεκαετίες του '80 και '90 δρούσε στην Ισπανία η GRAPO. Ηταν μια οργάνωση απ' αυτές που τα αστικά κράτη χαρακτηρίζουν "τρομοκρατικές" και ένας απ' τους αγαπημένους της στόχους ήταν οι δικαστές, αυτοί που επέβαλαν εξοντωτικές ποινές σε πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος αλλά και φτωχούς εργάτες.

Εχει αποδειχθεί ότι από τότε που "καθάρισε" μερικά τέτοια "κοινωνικά παράσιτα", οι δικαστές της χώρας αυτής αισθανόταν ότι είχαν κάπου να "λογοδοτήσουν" για τις αποφάσεις τους και δίσταζαν να επιβάλουν προκλητικές ποινές σε πολιτικούς αγωνιστές και μικροαδικιματίες της τάξης μας.
Αυτά για ιστορική κατάρτιση😉

Μια δικαστική απόφαση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον θα εκδοθεί σε λίγες μέρες, στις 5 του Μάρτη από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων για Γιάννενα. Το "κακούργημα" που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό το "διέπραξε" μια μεσήλικη καθαρίστρια που κατάγεται από την Πρέβεζα, η οποία για να προσληφθεί στο νοσοκομείο στα Γιάννενα "εγκλημάτησε".
Συγκεκριμένα πλαστογράφησε στο απολυτήριο δημοτικού τον χρόνο αποφοίτησης ισχυριζόμενη ότι τέλειωσε το σχολείο το 1980 ενώ το σωστό ήταν το 1981.
Ηταν μια προϋπόθεση για να διεκδίκηση ένα πενιχρό μεροκάμματο το οποίο το είχε απόλυτη ανάγκη. Επρεπε να ταΐσει τα 13 (!) της παιδιά,τα πέντε εκ των οποίων είναι ανήλικα!

Το "έγκλημα" της όμως αποκαλύφθηκε και έτσι βρέθηκε κατηγορούμενη για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Στο πρώτο δικαστήριο ήταν αδύνατον να παρευρεθεί και ζήτησε αναβολή εξ αιτίας ότι πάσχει από την καρδία της και της έχει τοποθετηθεί «απινιδωτής», προσκομίζοντας μάλιστα ιατρική γνωμάτευση.
Οι δικαστές μας όμως δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Απέρριψαν το αίτημα της για αναβολή της δίκης και την δίκασαν ερήμην.
Της έριξαν 8 χρόνια φυλακή και πήγαν να κοιμηθούν ήσυχοι γιατί έκαναν το καθήκον τους.

Σε λίγες μέρες γίνεται το εφετείο της καθαρίστριας. Φήμες αναφέρουν ότι την υπεράσπισή της έχει αναλάβει το νομικό τμήμα της Ν.Δ., ενώ σαν μάρτυρες υπεράσπισης θα καταθέσουν βουλευτές και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρώτη την κυρία Μισέλ Ασημακοπούλου. Κι αυτό για να της επιβληθεί μια ποινή χάδι κι' αυτή με αναστολή.

Αλλες επιβεβαιωμένες πληροφορίες αυτή την φορά κάνουν λόγο ότι θα δημιουργηθεί ένα λαϊκό κίνημα αλληλεγγύης στο πρόσωπο της φτωχής καθαρίστριας που θα αναγκάσει τους δικαστές να ανακαλέσουν την πρωτόδικη εξωφρενική απόφασή τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger