Home » , , » Σαν σήμερα το ΚΚΕ αποφασίζει αποχή από τις εκλογές που είχαν προκηρυχθεί για τις 31 Μάρτη του 1946

Σαν σήμερα το ΚΚΕ αποφασίζει αποχή από τις εκλογές που είχαν προκηρυχθεί για τις 31 Μάρτη του 1946

Από giorgis , Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 | 6:28 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Ηταν πολύ σημαντική η απόφαση που έλαβε σαν σήμερα 21 Φλεβάρη 1946 το Π.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ με την οποία αποφάσιζε το κόμμα να μην συμμετέχει στις εκλογές που είχαν προκηρυχθεί για τις 31 Μάρτη.

Αναφερόμενη στις συνθήκες που επικρατούσαν στην χώρα μας, η απόφαση, τονίζει: "Το ΚΚΕ διαπιστώνει ότι ύστερα από 15 μήνες αγγλικής κατοχής σήμερα λείπουν ολότελα οι προϋποθέσεις για λεύτερες εκλογές" υπογραμμίζοντας παράλληλα: "Η αγγλική κατοχή πολεμά την Δημοκρατία στην χώρα μας γιατί φοβάται την ετυμηγορία του λαού και ενισχύει την τρομοκρατία για να παρατείνει την παραμονή των αγγλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.... Οι εκλογές που με διαταγή της αγγλικής κυβέρνησης πρόκειται να γίνουν στις 31 του Μάρτη θα αποτελέσουν την μεγαλύτερη νόθευση της λαϊκής θέλησης απ' όσες γνώρισε η Ελλάδα μέχρι σήμερα".

Γινόμενη πιο συγκεκριμένη η απόφαση του ΚΚΕ Αναφέρει:
"Το κράτος που εγκαθίδρυσαν στην Ελλάδα με την υποστήριξη των Αγγλων οι δολοφόνοι και ληστοσυμμορίτες του μοναρχοφασισμού είναι αυτό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα. Κάτω απ την ευλογία των αγγλικών όπλων στην Ελλάδα δεν υπάρχει σήμερα ασφάλεια ζωής, περιουσίας, τίμιας δουλειάς, δεν υπάρχει λεφτεριά και Δημοκρατία. Οι λαϊκές δημοκρατικές οργανώσεις και εφημερίδες τα γραφεία και οι εγκαταστάσεις τους είναι στην διάθεση του πρώτου χίτη. Στην Ελλάδα κυριαρχεί ο νεοφασισμός η πιο στυγνή δολοφονική τρομοκρατία γιατί αυτό θέλουν οι Αγγλοι. ..."

Και αφού η ανακοίνωση του ΚΚΕ στέκεται σε συγκεκριμένα περιστατικά βίας και τρομοκρατίας που επικρατούσαν αυτή την χρονική περίοδο, καταλήγει: "Μέσα σ αυτές τις συνθήκες γίνεται φανερό ότι οι εκλογές έτσι όπως προετοιμάζονται θα επιτείνουν, θα νομιμοποιήσουν και θα μονιμοποιήσουν το καθεστώς της ανωμαλίας. 
Κάτω απ' αυτούς τους όρους το Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν θα συντελέσει και αυτό στην παράταση και διαιώνιση του χάους και της ανωμαλίας με την συμμετοχή του στις εκλογές" 

Είναι πολύ χαρακτηριστικό το σκίτσο αγγλικής εφημερίδας που αναδημοσιεύει στην πρώτη του σελίδα ο "Ριζοσπάστης" στις 22 Φλεβάρη 1946:


Ο ΑΓΓΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ: Η στάση μας είναι ολοκάθαρη. Οταν οι μοναρχικοί χτυπούν τον λαό, το πρόβλημα αφορά την ελληνική κυβέρνηση.. Οταν ο λαός χτυπά τους μοναρχικούς τότε επεμβαίνουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger