Home » , » Το ρεπορτάζ του BBC και η κοινή λογική

Το ρεπορτάζ του BBC και η κοινή λογική

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 | 4:59 μ.μ.

Ενα εύστοχο κείμενο ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο χρήστης του Yorgos Mi το οποίο σχολιάζει με τις πολιτικές αντιδράσεις που υπήρξαν στην χώρα μας μετά το πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC. Το απαλλοτριώσαμε και το παραθέτουμε (Δική μας παρέμβαση η διαμόρφωση):

Το BBC κάνει ένα ρεπορτάζ στο οποίο λέει ότι στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Σλαβόφωνοι πολίτες, οι περισσότεροι ελληνικής εθνικής συνείδησης, αλλά και κάμποσοι που αυτοπροσδιορίζοντα ως (σλαβο)Μακεδόνες εθνικά.
Και λέει ότι το ελληνικό κράτος ιστορικά τους καταπίεζε με ένα εύρος κατασταλτικών μέτρων που ξεκινούσαν από τον οικονομικό στραγγαλισμό και την απαγόρευση ομιλίας και έκφρασης στη γλώσσα τους, μέχρι τις δολοφονίες, τις φυλακίσεις και την ωμή βία.
Στην Ελλάδα γίνεται χαμός γιατί έγραψε το BBC κάτι τέτοιο.

Η ΝΔ και η (ακρο)δεξιά πολυκατοικία λένε: "Μας έκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ που αναγνώρισε Βόρεια Μακεδονία. Τώρα θα εγείρουν και θέμα ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ μειονότητας!"

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: "Don't panic! Στη Συμφωνία των Πρεσπών κατοχυρώνεται η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ μακεδονικής ή άλλης εθνικής μειονότητας του γειτονικού κράτους στα εδάφη μας και η μη ανάμιξή του γειτονικού κράτους σε εσωτερικά μας ζητήματα. Κοινώς το κλείσαμε το θέμα κι αφήστε να γράφετε και κανά αρθράκι..."

Το ΚΚΕ λέει: "Είδατε οι σύμμαχοί σας, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ; Τώρα θα δημιουργήσουν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ μειονοτικό ζήτημα για να μας διαιρέσουν και να βασιλεύσουν"

Το Αριστερό Ρεύμα της ΛΑΕ (Λαφαζάνης) λέει: "Καθόλου αθώο το ρεπορτάζ του BBC, ανακινεί θέμα ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ μειονότητας ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σ' αυτή την εξέλιξη προβαίνουν σε μια "ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ"" (ναι, ναι μ' αυτά ακριβώς τα λόγια)

Ανακεφαλαιώνοντας, όλοι συμφωνούν ότι δεν υπάρχει καμία μειονότητα, είτε ότι υπάρχει αλλά εμείς κατοχυρώσαμε (ή πρέπει να κατοχυρώσουμε) ότι δεν υπάρχει. Κι επίσης όλοι συμφωνούν ότι αν υπήρχε ή ότι αν δεχτούμε ότι υπάρχει αυτό συνιστά κίνδυνο για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Η κοινή λογική νομίζω λέει:

α) Αν το θέμα είναι όντως ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, τότε ο καλύτερος τρόπος για το ελληνικό κράτος να αποδείξει το δίκιο του είναι να επιτρέψει επιτέλους σε μια εθνική του απογραφή να μπορούν οι πολίτες του να αυτοπροσδιοριστούν εθνικά και γλωσσικά (γιατί θρησκευτικά δίνει το δικαίωμα). Όπως ισχυρίζονται όλοι οι παραπάνω, δεν θα απογραφεί κανείς ως (σλαβο)μακεδόνας εθνικά και το θέμα θα λήξει εκεί.

β) Αν το θέμα είναι όντως ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, τότε πώς θα στήσουν ζήτημα οι γείτονές μας ή οι ιμπεριαλιστές; "Μα" λένε "δε θυμάστε τί κάνανε στο Κόσοβο;".
Φίλτατοι, στο Κόσοβο από τις αρχές του 20ου αιώνα έχει αλβανική πληθυσμιακή πλειοψηφία και το 1999 είχε 90% Αλβανούς.
Εδώ εσείς λέτε ότι η μειονότητα είτε δεν υπήρξε ποτέ (Δεξιά-Κέντρο), είτε ότι κάποτε υπήρξε αλλά εδώ και πολύ καιρό δεν υπάρχει (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-Λαφαζάνης).
Όλες οι περιπτώσεις όπου "στήνονται" ή στήνονται ζητήματα προκύπτουν από ΥΠΑΡΚΤΑ προβλήματα.

Υ.Γ.

Κάποια στιγμή πρέπει να πάψει να αντιμετωπίζεται η Ελλάδα από την πλειοψηφία της εγχώριας Αριστεράς λες και είναι η Βενεζουέλα ή η Κούβα των Βαλκανίων που οι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να της δημιουργήσουν προβλήματα γιατί τους πάει κόντρα. Το ελληνικό κράτος βοήθησε και συμμετείχε σε όλους τους σύγχρονους πολέμους. Έδωσε γη, αέρα, βάσεις και προσωπικό, τόσο για τον βοβμαρδισμό της Σερβίας το '99, όσο και για τους πολέμους του Ιράκ, για το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία. Το ελληνικό κράτος δε διαφοροποιείται πουθενά όταν πρόκειται ΕΕ και ΝΑΤΟ να επιτεθούν π.χ. στη Βενεζουέλα ή όταν επιβάλλουν εμπάργκο στη Ρωσία ή στο Ιράκ. Δε διαφοροποιείται από την κεντρική στρατηγική της ΕΕ για το προσφυγικό. Άρα γιατί να φάει χαστούκι στα βόρεια σύνορά του; Επειδή φτιάχνει άξονα με την Αίγυπτο του αμερικανόφιλου δικτάτορα Σίσι και το Ισραήλ και δημιουργεί προβλήματα στην Τουρκία που τα 'χει σπάσει με τις ΗΠΑ; Και τί είδους χαστούκι θα 'ναι αυτό; Να χάσει τη Φλώρινα;

Κάποιος να περιγράψει λίγο πώς φαντάζεται τη φάση που κατ' αυτόν "προετοιμάζει το άρθρο του BBC". Ας δοκιμάσει να φτιάξει ένα σχήμα ρε παιδί μου και να μας πείσει ότι η συζήτηση πρέπει να είναι: "Ποιος υποσκάπτει το μέλλον της πατρίδας" όπως φαίνεται παραπάνω και όχι το πώς εμείς θα λύναμε αντίστοιχα θέματα.

Όταν ο Χίτλερ πάτησε πάνω στα ΥΠΑΡΚΤΑ μειονοτικά ζητήματα των Βαλκανίων για να χτυπήσει και να υποτάξει τα βαλκανικά κράτη και να διαιρέσει τους λαούς προς όφελός του, οι κομμουνιστές δεν απάντησαν με άρνηση ύπάρξης μειονοτικών ζητημάτων αλλά με τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΤΖΕΝΤΑ και την αποκάλυψη της υποκρισίας και των ψεμάτων των υπολοίπων. Η εποχή άλλαξε αλλά η μεθοδολογία θαρρώ πως πρέπει να παραμείνει ίδια.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

26 Φεβρουαρίου 2019 στις 7:11 μ.μ.

Πλάκα πλάκα παίζει να είμαστε οι μόνοι μαζί με την Τουρκία (στην περιοχή μας εννοώ) που δεν αναγνωρίζουμε τις εθνικές μας μειονότητες (Μακεδονική και Τουρκική). Ο σοβινισμός του ελληνικού κράτους στα καλύτερά του και το τραγικό είναι ότι σύμμαχοι του ελληνικού εθνικισμού και υπερασπιστές δυστυχώς της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ επί χρόνια καταπίεσης των μειονοτήτων οι ψευτοαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, του "Κ"ΚΕ και της ΛΑΕ.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ!!!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!!!

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2019 στις 4:17 μ.μ.

Πάντως εμένα με απασχολει γιατι το bbc έκανε αυτο το ρεπορταζ:
-Η μια εκδοχη είναι να ειναι ενα σοβαρο αντικειμενικο καναλι που δεν εξυπηρετει συμφεροντα αλλα την αλήθεια.
- Η δευτερη εκδοχη ειναι να ειναι κρυφοκομμουνιστικο καναλι που βα προβαλε το θεμα σαν φορο τιμης στον ΔΣΕ κ τους σλαβομακεδονες.
- Η τριτη εκδοχη ποιο απιθανη βεβαια ειναι μετα τα μνημονια η ΕΕ κ το νατο να πηγαινουν το μαγαζι για διαλυση για αυτο να αρχιζουν τετοια ωστε να το συνηθισουν οι ιθαγενείς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger