Home » , » Πάνος "Κοπέογλου"

Πάνος "Κοπέογλου"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 | 4:50 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Στην κωμωδία του 1969 "το ανθρωπάκι" με τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη και πολλούς άλλους γνωστούς ηθοποιούς, η πρωταγωνίστρια υποδύεται την Κική Κοπέογλου, ένα "ψώνιο" που ονειρεύεται να γίνει βεντέτα του σινεμά.
Κάποια στιγμή παίζεται ένα έργο μέσα στο έργο. Η "Κική" (με τη φωνή της Ρίτας Σακελαρίου) τραγουδά το περίφημο "άπονε γύρνα πίσω", ένα πραγματικά αστείο τραγούδι που διακωμωδούσε τις δραματικές ταινίες. Στο "κοινό" που παρακολουθούσε τον "σχεδόν αδειανό κινηματογράφο" ακούγονται διάφορα σκωπτικά σχόλια, πράγμα που κάνουν τον "άντρα της Κικής (Κ. Βουτσά) έξαλλο.

Γιατί το αναφέρω. Ο Καμμένος είναι η Κική. Δεν είναι η Μάρθα Καραγιάννη, δεν υπάρχει καμία σύγκριση του μεγάλου ταλέντου της ηθοποιού με αυτό του Πανούλη. Όπως ακριβώς η Κική ο Πανούλης προσπαθεί να δώσει δραματικό τόνο στα λόγια του και τα κάνει θάλασσα. Γίνεται όχι απλά αστείος, αλλά γελοίος. Ο "μπούλης" χτυπάει το κεφάλι του στο τοίχο, πέφτει κάτω, ξανασηκώνεται και χτυπά ξανά στο ίδιο σημείο.
- "Άπονε την καρδούλα μου την έκανες κομμάτια..." Τραγουδά στους βουλευτές που την κοπάνησαν από τους ΑΝΕΛ.

Κατανοούμε ότι η απώλεια της εξουσίας για κάποιον αδίστακτο και φιλόδοξο είναι μεγάλος καημός. Δεν νοιάζει όμως κανένα ο πόνος του Πάνου, όπως ακριβώς δεν νοιάστηκε αυτός όταν κάθονταν στην καρέκλα του υπουργού, ενώ εφαρμόζονταν τα άγρια μνημονιακά μέτρα. Σκοτιστήκαμε για τους βουλευτές του, αν θα διαλυθεί ή όχι η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Αγωνιά, γιατί γνωρίζει πως στις εκλογές που έρχονται, δεν θα βρει ούτε την ψήφο του.
Αν σκεφτεί ψύχραιμα, θα δει πως ο Τσίπρας πράγματι του έκανε χάρη, γιατί παίρνοντας τους βουλευτές, κάθεται λίγο ακόμα στην εξουσία, έτσι κι ο Πάνος παίρνει μερικούς μισθούς παραπάνω. Του κακοφαίνεται, γιατί τον άφησαν. Μα τον εγκατέλειψαν μέχρι και οι δικοί του, γιατί είναι τόσο ανίκανος, που καταντά αυτοκαταστροφικός. Για να τον παρηγορήσω όμως, του λέω πως δεν είναι ο μόνος άχρηστος μέσα στη Βουλή.

Σχόλια τύπου "μου έκλεψε τα παιδιά" μας κάνουν να κλαίμε από τα γέλια. Κάντε εικόνα τους βουλευτές να είναι στην κούνια ντυμένοι με πάνες, την πιπίλα στο στόμα ή να παίζουν με τρενάκια κι ο Αλέξης να τους απαγάγει. Να δω τον Κουίκ, τον Ζουράρη τον Παπαριστόπουλο και τους άλλους με μπιμπερό ή κουδουνίστρα, να πεθάνω από τα γέλια. Άραγε κατανοεί, πως με τα ποιηματάκια και τα τσιτάτα που λέει, χάνει σε επιχειρηματολογία; Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη . Ο Καμμένος ήταν που ήταν, τώρα ψεκάστηκε εντελώς.

- "Άπονε! Όλα μες στο σπιτάκι μας ζητούσανε εσένα η γάτα μας κι ο σκύλος μας με μάτια δακρυσμένα" φαίνεται να λέει σε κάθε αποχωρήσαντα.

Ταιριάζουν γάντι τα σχόλια από το κοινό που πήγε να δει την "Κική". "Άντε κόφτο πια σ' ακούσαμε", "Πάμε να φύγουμε δεν αντέχω άλλο". - "Βρε κάτσε ρε! Τώρα έχει πλάκα", καθώς ο Πάνος λέει πως "έχει ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη".
Αυτό βέβαια είναι από άλλο έργο. Αν θα βγει κωμωδία ή θρίλερ θα το διαπιστώσουμε. Πάντως όσα έχει πει ως τώρα, δεν ήταν σοβαρά.

Και μια ατάκα που είναι το ζουμί της υπόθεσης: "Ήθελα να 'ξερα που παν και τις βρίσκουν όλες αυτές (τις περιπτώσεις) και τις βάζουν και παίζουν". Τους βρίσκουμε εμείς κάθε φορά που γίνονται εκλογές. Λίγη προσοχή παρακαλώ.
- "Γύρνα πίσω άπονε". - Δεν σφάξανε Πάνο μου..
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger