Home » , , » ΜΜΕ της Ν.Δ: "Διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο".

ΜΜΕ της Ν.Δ: "Διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 | 6:50 μ.μ.


Αρχικά να σημειώσουμε ότι είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος που ιεραρχούν τα αστικά ΜΜΕ -ειδικά όσα πρόσκεινται στην συντηρητική παράταξη την ειδησεογραφία.
Τρία πρόσφατα παραδείγματα.

Παρουσιάζεται ο Θ. Τσουκάτος στην απολογία του στο δικαστήριο και παραδέχεται ότι οι χορηγίες στα κόμματα από καπιταλιστές είναι παλιά και σε όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική, αναφέροντας συγκεκριμένα εκατομμύρια ευρώ που κατέληξαν από πλουτοκράτες στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όσο αυτός είχε την διαχείρησή τους. Η ομολογία αυτή που λογικά -με το δικό μας σκεπτικό- θα έπρεπε να είναι κύριος τίτλος σε όλες τις εφημερίδες και πρώτο θέμα στα ραδιοτηλεοπτικά δελτία ειδήσεων κυριολεκτικά "θάβεται".

Αποκαλύπτεται σήμερα από Κυριακάτικη εφημερίδα ότι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες της Ελλάδας, η οικογένεια Λασκαρίδη είναι ο "κρυφός χρηματοδότης" της εταιρείας της Μαρέβας Μητσοτάκη καθώς και του "Πρώτου Θέματος", μιας οικονομικά χρεοκοπημένης εφημερίδας, και αυτή η αποκάλυψη περνά σχεδόν απαρατήρητη!

Αντιθέτως, στην γνωστοποίηση της είδησης ότι ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, πήρε από τράπεζα ένα δάνειο 100.000 ευρώ, "με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής", όπως αναγράφεται, δημιουργείται από τα ΜΜΕ της συντηρητικής παράταξης και τους οπαδούς της στο διαδίκτυο ένας ψιλοχαμός.
Ενα δάνειο λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ που εξυπηρετείται κανονικά δημιουργεί αρρυθμία στην λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, ενώ για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θαλλασοδάνεια Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ δεν μιλάει κανένας.

Πάντως έχει ενδιαφέρον η πρόκληση που έκανε μέσω twitter ο εκδότης εφημερίδας "Documento" αρχηγό της Ν.Δ. Θα απαντήσουν άραγε "κύκλοι της Ν.Δ"; Αναμένουμε.
Εγραψε, λοιπόν ο Κ. Βαξεβάνης:

"Κύριε @kmitsotakis είναι η εφοπλιστική οικογένεια Λασκαρίδη ο κρυφός χρηματοδότης της συζύγου σας; Γιατί ένας επενδυτής κρύβεται; Μήπως παραμένει κρυφός για να μην εντοπιστούν τα ανταλλάγματα; Έχετε υποχρέωση να απαντήσετε τώρα. Διαφορετικά πρόκειται για συναλλαγές"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger