Home » , » Μια ξεχασμένη ιστορία και ένα λησμονημένο πρόστιμο για τον Γ.Αλαφούζο

Μια ξεχασμένη ιστορία και ένα λησμονημένο πρόστιμο για τον Γ.Αλαφούζο

Από giorgis , Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 | 10:01 μ.μ.


Του Γ.Γ

Παρακολουθώντας το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, και βλέποντας τον εξωφρενικό τρόπο που αβαντάρει την μαριονέτα των Αμερικάνων, Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοδιορίστηκε "πρόεδρος" της Βραζιλίας, ανακαλέσαμε στην μνήμη μας ένα περιστατικό το οποίο ο ιδιοκτήτης του καναλιού, Αλαφούζος σίγουρα θέλει να ξεχάσει.

Ελα όμως που κρατάμε και καλό αρχείο και η μνήμη μας δεν μας έχει προδώσει εντελώς.
Θα πάμε λοιπόν, πολύ πίσω και συγκεκριμένα στο "μακρινό" 1997.

Τότε είχε ξεσπάσει μα πολύ έντονη διαμάχη μεταξύ του καπιταλιστή Αλαφούζου και του ιδιοκτήτη τότε του τηλεοπτικού σταθμού Alter, μακαρίτη πλέον Γιώργου Κουρή.
(Βασικά το θέμα ήταν το μοίρασμα της τηλεοπτικής διαφημιστικής πίτας, με τον ιδιοκτήτη του Σκάι να επιδιώκει το κλείσιμο των τηλεοπτικών διαύλων Alter και  Kontra, συμφερόντων του Γ. Κουρή.
Το ότι στην πορεία αυτά τα δυο "μπουμπούκια" τα βρήκαν και οι κατηγορίες που αντάλλασσαν ξεχάστηκαν, είναι κάτι που συμβαίνει στον "όμορφο κόσμο" των καπιταλιστών. Εξυπακούεται ότι κανείς "αρμόδιος" δεν ενδιαφέρθηκε για να ελέγξει τα όσα εξωφρενικά είχαν γραφτεί και ακουστεί τότε).

Την εποχή αυτή στην οποία αναφερόμαστε, είχαμε την "Αυριανή" να κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδα "φωτιά" σε βάρος του Γιάννη Αλαφούζου, και τον Γ. Κουρή να βγαίνει στους τηλεοπτικούς δέκτες του και να "στολίζει" με απίστευτα "κοσμητικά επίθετα" τον ιδιοκτήτη του Ομίλου ΜΜΕ του Σκάι.

Λεπτομέρεια: Ποτέ αυτή η διαμάχη δεν είχε δικαστική εξέλιξη και τα πάντα λύθηκαν με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των καναλαρχών.

Επανερχόμαστε, λοιπόν, στη εποχή που βρισκόταν στην κορύφωσή της η αντιπαράθεση μεταξύ Κουρή και Αλαφούζο, με τον ιδιοκτήτη του Alter να έχει φτιάξει ένα βιντεάκι για το τεράστιο περιβαλλοντολογικό έγκλημα που διέπραξε με πλοίο του, ο "οικολόγος" Αλαφούζος στη λίμνη Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας.

Στο παρακάτω βίντεο πληροφορούμαστε αναλυτικά για τις συνέπειες της ανυπολόγιστης οικολογικής και οικονομικής καταστροφής που επέφερε στους κατοίκους της περιοχής το δεξαμενόπλοιο «Νήσος Αμοργός» του Γιάννη Αλαφούζου.

Αυτό όμως είναι μόνο η μια πλευρά της υπόθεσης. Η πορεία της είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. Από τότε βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τεράστιο δικαστικό θρίλερ. Το κράτος της Βενεζουέλας προσφεύγει στα δικαστήρια τα οποία εκδικάζουν την πλοιοκτήτρια εταιρία του Αλαφούζου να καταβάλλει σαν αποζημίωση για την καταστροφή που δημιούργησε ένα τεράστιο χρηματικό πρόστιμο που φτάνει στα 160 εκατ. δολάρια! Από το 2015 που εκδόθηκε αυτή η απόφαση και μέχρι σήμερα ο καπιταλιστής Αλαφούζος δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Λέτε η σημερινή στάση που κρατούν τα ΜΜΕ που ελέγχει να μην είναι τυχαία και ο ιδιοκτήτης του Σκάι να προσδοκά μια κυβερνητική αλλαγή στην Βενεζουέλα η οποία θα του διαγράψει και το χρηματικό ποσό που πρέπει να καταβάλλει για το περιβαλλοντολογικό του έγκλημα;
    
****
Αυτό που πρέπει να διδάσκεται σαν μάθημα στις δημοσιογραφικές σχολές, είναι ο τρόπος με τον οποίο πήρε συνέντευξη ο δημοσιογράφος του Σκάι Ιάσονας Πιπίνης, από τον αυτοδιορισμένο "Πρόεδρο" της Βενεζουέλας Γκουαϊντο.
Απολαύστε την "καίρια" ερώτηση που του έκανε περιμένοντας εναγωνίως απάντηση!
Από περασμένη ανάρτησή μας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger