Home » , » Πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας σε σχολείο της Καλαμαριάς

Πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας σε σχολείο της Καλαμαριάς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 | 6:20 μ.μ.

Δύσκολα μπορείς να βρεις «ευπρεπείς» λέξεις για να σχολιάσεις την συμπεριφορά κάποιων μαθητών, ορισμένων κηδεμόνων τους, αλλά και μερικών αυτοαποκαλούμενων εκπαιδευτικών για τις δραματικές καταστάσεις που έχουν προκαλέσει σε ένα 12χρονο μαθητή και στην οικογένεια του.

Το περιστατικό που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Μακεδονία» κανονικά θα έπρεπε να είναι αδιανόητο. 
Συγκεκριμένα μας αναφέρει ότι στο  2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς παρακολουθεί μαθήματα ένα παιδάκι το οποίο στο εξαιτίας ενός συνδρόμου που έχει εκ γενετής, εμφανίζει επιθετικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά και μαθησιακές δυσκολίες.
Κι ενώ έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΚΕΣΥ –του προσφέρεται αποκλειστική στήριξη από εκπαιδευτικό-  το 15μελές του σχολείου, προχώρησε σε κατάληψη «με μοναδικό αίτημα την απομάκρυνση του 12χρονου. Το πιο ανησυχητικό; Πως η κατάληψη, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, έγινε με συναίνεση της διεύθυνσης του σχολείου!», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

«Πρόκειται για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας» υποστηρίζει ο πατέρας του μαθητή, εκφράζοντας τους φόβους του για τον στιγματισμό ενός ανήλικου παιδιού σε μια ολόκληρη περιοχή.
«Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα.» δηλώνει ο πατέρας του 12χρονου, στον δημοσιογράφο της εφημερίδας η οποία στο δημοσίευμα της συμπληρώνει:

Οι γονείς έχουν καταθέσει όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις από το Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και το ΚΕΔΔΥ Α’ Θεσσαλονίκης που επιβεβαιώνουν την γενετική παρέκκλιση του παιδιού τους. Μάλιστα, από τον Νοέμβριο έχουν προσλάβει έναν φιλόλογο για να είναι συνέχεια με το παιδί στο σχολείο, ενώ από τον Δεκέμβριο ξεκίνησε και το πρόγραμμα παράλληλης στήριξης πλήρους ωραρίου που προβλέπει το ΚΕΣΥ.

Ο πατέρας του 12χρονου καταγγέλλει πως η διεύθυνση του σχολείου δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα ένταξης και πως δεν υπάρχει η αναγκαία ειδική μεταχείριση. «Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και να αρχίσει το πρόγραμμα, έχουν δώσει τουλάχιστον 150 ωριαίες αποβολές στο παιδί. Ζητήσαμε την στοιχειώδη ευαισθησία από τη διεύθυνση του σχολείου, αλλά η απάντηση που πήραμε ήταν πως η διευθύντρια θεωρεί ότι όλα τα παιδιά είναι ίδια και ότι δεν υπάρχει καμία ιδιαιτερότητα, ενώ υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger