Home » , » Απίστευτο: Η ΕΛΑΣ προσπαθεί να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους που ανάδειξαν την εμπλοκή αστυνομικών στην δολοφονία του Ζακ

Απίστευτο: Η ΕΛΑΣ προσπαθεί να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους που ανάδειξαν την εμπλοκή αστυνομικών στην δολοφονία του Ζακ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 | 8:37 μ.μ.

Πρέπει να έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση οι μπάτσοι που συμμετείχαν στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους η πολιτική αγωγή της οικογένειας του δολοφονημένου, με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Προφανώς, οι συγκεκριμένοι μπάτσοι και αυτοί που θέλουν να τους καλύψουν, έχουν αντιληφθεί ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούν να βγουν λάδι με μια απ' τις συνηθισμένες ΕΔΕ και να απαλλαγούν για την εγκληματική τους συμπεριφορά στην προκειμένη περίπτωση.

Τουλάχιστον αυτό μπορεί να υποθέσουμε διαβάζοντας σημερινό δημοσίευμα της "ΕφΣ" που αναφέρει ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ διέταξε Προκαταρκτική Διοικητική Ερευνα για διαρροή δημοσίων εγγράφων, στοχεύοντας δημοσιογράφους  με αφορμή το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, που έφεραν στην δημοσιότητα, σε βάρος των οκτώ αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου.

Είναι ολοφάνερο ότι η ενέργεια αυτή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ αποσκοπεί να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους οι οποίοι πιθανόν να κληθούν να καταθέσουν στην ακροαματική διαδικασία στην δίκη για την δολοφονία του Ζακ.

Σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα:

Αντί η ΕΛ.ΑΣ. να ασχολείται με την ουσία της υπόθεσης της δολοφονίας του Ζακ, καλεί δημοσιογράφους να καταθέσουν στο πλαίσιο της ΠΔΕ με ποιον τρόπο έλαβαν γνώση του πορίσματος της ΕΔΕ. Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε αυτές τις κλήσεις έπειτα από πιέσεις τόσο των συνδικαλιστών της Αστυνομίας όσο και πολιτικών προσώπων.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ενώ ο συνήγορος των οκτώ και πολιτευτής της Ν.Δ., Θάνος Πλεύρης, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού έστειλε εξώδικο στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά τους το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων - ΠΟΑΣΥ με ανακοινώσεις διαμαρτυρίας στρέφονται κατά των συναδέλφων τους που ολοκλήρωσαν την ΕΔΕ και παραθέτοντας μία σειρά άρθρα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το θέμα.

Ολοι οι παραπάνω θα πρέπει να καταλάβουν ότι όταν με αρβύλες και κλομπ αστυνομικοί χτυπούν έναν αιμόφυρτο, αβοήθητο άνθρωπο πεσμένο κάτω, είναι χρέος των δημοσιογράφων να το δημοσιοποιήσουν και να το καταδικάσουν με κάθε τρόπο και ότι καμία κλήση από την Αστυνομία δεν θα το σταματήσει αυτό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger