Home » , » Ο δικηγόρος Θ. Καμπαγιάννης για το ενδεχόμενο τροποποίησης του άρθρου 187 του Π.Κ και την δίκη της Χ. Α. (Ηχητικό)

Ο δικηγόρος Θ. Καμπαγιάννης για το ενδεχόμενο τροποποίησης του άρθρου 187 του Π.Κ και την δίκη της Χ. Α. (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 | 8:22 μ.μ.

Για το προσχέδιο τροποποίησης του άρθρου 187 του Π.Κ που έθεσε προς διαβούλευση ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Μπογιόπουλου ο Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ο αγωνιστής δικηγόρος είπε τα πράγματα με το όνομα τους.
Θεώρησε απαράδεκτο να υπάρξει εξίσωση της ευθύνης ενός απλού μέλους μιας εγκληματικής οργάνωσης με την ευθύνη που έχει ένα διευθυντικό καθοδηγητικό της στέλεχος και μίλησε για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην δίκη της Χ.Α., αν ψηφιστεί μια τέτοια τροπολογία..

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα καθοδηγητικά στελέχη μιας εγκληματικής οργάνωσης. επιβαρύνονται με ποινή 10-20 ετών φυλάκισης.
"Μέχρι τώρα αυτός ο νόμος έχει χρησιμοποιηθεί αλόγιστα με την παραγωγή ενόχων με το κιλό με τις εγκληματικές οργανώσεις" τόνισε χαρακτηριστικά ο Θ. Καμπαγιάννης.
Αν ψηφιστεί το νέο πλαίσιο νόμου το οποίο είναι προς διαβούλευση, θα επεκτείνει την αίσθηση αδικίας γιατί δεν είναι δυνατόν ένα διευθυντικό στέλεχος μιας εγκληματικής οργάνωσης να αντιμετωπίζει την ίδια ποινή με ένα εκτελεστικό μέλος της. 

Μιλώντας συγκεκριμένα για την δίκη της Χ.Α στην οποία παρίσταται σαν συνήγορος της πολιτικής αγωγής, ο αγωνιστής δικηγόρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα παρατηρηθεί το φαινόμενο ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και τα περισσότερα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής ομάδας να αντιμετωπίσουν την ίδια ποινή με ένα απλό μέλος της που εκτελούσε εντολές σε μια παράνομη πράξη.

Παράλληλα ο Θ. Καμπαγιάννης αναφέρθηκε στα φαινόμενα μάρτυρες υπεράσπισης της Χ.Α στις καταθέσεις τους στο δικαστήριο  να μετατρέπονται σε μάρτυρες κατηγορίας ενώ πιθανολόγησε το φινάλε της δίκης μέσα στο 2019.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger