Home » , » Μια οφειλόμενη απάντηση στην ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ). Από την "Ταξική Εργατική Συσπείρωση" του Ε.Κ.Πειραιά

Μια οφειλόμενη απάντηση στην ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ). Από την "Ταξική Εργατική Συσπείρωση" του Ε.Κ.Πειραιά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 | 4:56 μ.μ.

Η αντίληψη και η πρακτική της ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που εμπέδωσε ως πλειοψηφία του Ε.Κ.Πειραιά την τελευταία 10ετία ήταν δρομολογημένη στην κατεύθυνση "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ".

Στα δύσκολα και ακανθώδη (στον χαρτοπόλεμο), αυτό έχει μόνο να επιδείξει ως περγαμηνή της, εκεί που εξυπηρετούσε την τακτική τους συμπορευόταν με την "Ταξική Εργατική Συσπείρωση" και στα εύκολα και ανώδυνα με τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ).

Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας καταστήσαμε σαφές ότι όσο το ΕΚΠ με ευθύνη του ΠΑΜΕ και των άλλων δυνάμεων παραμένει καθηλωμένο και εγκλωβισμένο στην αδράνεια, τον παροπλισμό και την απαξίωση, εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε πλάτη να συνεχιστεί ο χαρτοπόλεμος με Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου που και αυτά είναι απολύτως προσαρμοσμένα στην εξυπηρέτηση των σχεδιασμών του ΠΑΜΕ και της πολιτικής του.

Η ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) ως πιστός οπαδός της "αντιπροσωπευτικότητας και της αναλογικότητας", όπως τα προηγούμενα χρόνια συμπορεύτηκε με συνέπεια με τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, το ίδιο να κάνει και τώρα....

Αν παρά ταύτα αναθεωρήσει την γραμμή της, αυτή που έχει οδηγήσει στο βάλτωμα, στον εκφυλισμό και σε διαλυτικά φαινόμενα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά είμαστε διατεθειμένοι στην βάση των εργατικών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων και με όρους μιας ισότιμης συνεργασίας να συμβάλουμε αποφασιστικά το Ε.Κ.Πειραιά να μετεξελιχθεί σε ένα όργανο αντίστασης - πάλης - αλληλεγγύης για τα εργατικά προβλήματα.

Αναφορικά με την πρόταση της ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ), η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια δημόσια με παρέμβασή της (εξαιρούμε τις εθιμοτυπικές ανακοινώσεις της στα συνέδρια) φανερώνει άγχος, ανησυχία και εκνευρισμό διότι στο πρόσφατο συνέδριο απώλεσε την "ουσιαστική αυτοδυναμία της" με το στραπατσάρισμα της ΔΑΚΕ ενώ άλλαξε και η σύνθεση των προσώπων από το εργοδοτικό μπλοκ....

Τώρα επί της ουσίας για την κριτική που μας ασκεί η ΔΕΣΚ σχετικά  με την αξιοθρήνητη πρόταση που ήθελε να υποστηρίξουμε:

Σύμφωνα με αυτή (για να παρακολουθήσουμε την "λογική" της ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ)), προφανώς η ηγετική ομάδα και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μετά το ναυάγιο του 37ου συνεδρίου εκείνο το οποίο την απασχολεί είναι η επιλογή ενός χώρου που θα μειώσει την οικονομική δαπάνη του συνεδρίου.... Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον της για τα έξοδα των συνεδρίων της που όλα τα τελευταία χρόνια επιλέγει 5άστερα χλιδάτα και πολυτελή ξενοδοχεία όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης είτε άλλα αντίστοιχα σε Καβάλα, Ξάνθη, Ρόδο, Καλαμάτα....

Συνεχίζοντας το ίδιο εξωφρενικό "σκεπτικό" της ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) αυτή θεωρεί ότι μια τέτοια πρόταση θα εξέθετε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μέσα στους εργαζόμενους....
Προφανώς η ομάδα της ΔΕΣΚ αγρόν ηγόρασε ότι τόσο στην Καλαμάτα όσο και μετά η εξωνυμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει αναλωθεί σε πλήθος παρεμβάσεων σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα και στο σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος εντός της χώρας ζητώντας μετ' επιτάσεως την αστυνομική και δικαστική προστασία για να πραγματοποιήσει το νόθο (όπως όλα δείχνουν) συνέδριό της!!! 

Προφανώς κατά το "σκεπτικό" της ομάδας της ΔΕΣΚ(ΠΑΜΕ) στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά όλα αυτά δεν εκθέτουν τους παραπάνω ξεφωνημένους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές αλλά αντίθετα θα τους εκθέσει η πρότασή τους για διεξαγωγή συνεδρίου στο Ε.Κ.Πειραιά δωρεάν....
Και το αθλιότερο όλων στην πρόταση της ΔΕΣΚ είναι αυτό με το οποίο καταλήγει "ότι όποιος αρνείται (την φαιδρή) αυτή πρότασή τους ταυτίζεται με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ"!!!!

Θέτουμε την πρότασή τους αυτή στην κρίση των εργαζομένων να αξιολογήσουν την σοβαρότητα και την αξιοπιστία της και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα...

Κλείνοντας επαναλαμβάνουμε ότι κατά την γνώμη μας το 37ο συνέδριο πρέπει να γίνει χωρίς νόθους - εργοδότες και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, χωρίς την παραμικρή νόθευση της βούλησης των εργαζομένων.
Παράλληλα επιβάλλεται η θεσμική θωράκιση των εκλογικών διαδικασιών στο εσωτερικό του κινήματος.
Αυτά ως προς το συνέδριο ...

Σε ότι αφορά τα εργατικά προβλήματα, τις διεκδικήσεις, την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές πρέπει οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τις αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να οργανωθεί με τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού ένας αξιόπιστος, αποφασιστικός, συνεπής και αγωνιστικός δρόμος για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων τους.

Αντίθετα επιβάλλεται όποιες δυνάμεις έχουν αναφορά στα πραγματικά εργατικά προβλήματα, αντιστέκονται στην πολιτική της Ε.Ε, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να συμπτύξουν ένα κοινό μέτωπο (κέντρο αγώνα) που θα βγάλει μπροστά τα εργατικά δικαιώματα και ευρύτερα τις λαϊκές ανάγκες.

Η Ταξική Εργατική Συσπείρωση - Ε.Κ.Πειραιά

Υ.Γ.: Εξάλλου είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στις ελάχιστες και αποσπασματικές αναφορές για το ¨ναυάγιο" του πολυδάπανου 37ου εκλογικού συνεδρίου, η στόχευσή τους δεν ήταν τόσο η οικονομική επιβάρυνση αλλά η πολιτική - ηθική και συνδικαλιστική στοχοποίηση του ΠΑΜΕ για την ματαίωσή του.

Ο πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ από τα ευρωπαϊκά και εγχώρια προγράμματα προς την ΓΣΕΕ καθώς και τα αντίστοιχα προς το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ δεν αφήνουν περιθώρια να κλαψουρίζουν για την απώλεια εξόδων από το 37ο συνέδριο.

Εάν η ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) έχει ενοχές ή νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί προς την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για την στάση και την τακτική της στην Καλαμάτα, αρμόδια να απαντήσει είναι αυτή και το ΠΑΜΕ και κανείς άλλος....

Εμείς ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα είχαμε ή θα έχουμε το παραμικρό παζάρι και καμιά συναλλαγή με την ηγεσία της ΓΣΕΕ για την διαμόρφωση των συσχετισμών και το κόψε - ράψε των νόθων αντιπροσώπων που θα εξυπηρετήσει "αντιπροσωπευτικά" όλες τις δυνάμεις που συμμετείχαν ή θα συμμετέχουν στο συνέδριο. 

Πειραιάς 28/3/2019
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger