Home » , » Απρόσμενο "χαστούκι" στους "νέους σταυροφόρους" της Λέσβου, από αρχιρασοφόρο

Απρόσμενο "χαστούκι" στους "νέους σταυροφόρους" της Λέσβου, από αρχιρασοφόρο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 | 10:25 μ.μ.

Απρόσμενο ηχηρό "χαστούκι" δέχτηκαν αυτοί που τοποθέτησαν ένα τεράστιο σταυρό στην Μυτιλήνη "για να προστατεύει την πίστη μας από τους αλλοδαπούς", όπως έγραψε ένας απ΄ τους "νέους σταυροφόρους" στο διαδίκτυο.
Και λέμε απρόσμενο, γιατί προέρχεται από έναν παπά και συγκεκριμένα τον Αρχιεπίσκοπο Αρσινόης του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας.

Χωρίς σχόλια παραθέτουμε αποσπάσματα από το κείμενο του ρασοφόρου

.... Δεν ξέρω για το έθνος, όμως σίγουρα, το μόνο που προσφέρουν στην Εκκλησία και στον Θεό είναι ένα τίποτα. Ένα μεγάλο και πολύ άσχημο τίποτα. Ένα κενό όσο κενοί είναι και εκείνοι. 
Τι θα κερδίσετε μωρέ πολιτικοποιώντας την πίστη μας που μιλάει μόνο για αγάπη;
Ο «πάτρωνάς» σας, όποιος κ αν είναι αυτός, δεν σας μίλησε για τον λόγο του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου που λέει: «η αγάπη η εμη εσταυρωται...». Η Εκκλησία δεν είναι ένα κοσμικό σωματείο ή ένας σύλλογος φιλάθλων. Δεν πας να πάρεις την «κάρτα μέλους» και τέλειωσε. Η πίστη είναι μετοχή-συμμετοχή στους λόγους της πίστεως μας κ κυρίως του ίδιου του Χριστού και μίμηση των έργων του. Πως λοιπόν και με ποιο δικαίωμα έρχεσαι εσύ ο τάχα «χριστιανός» να μετατρέψεις τη θυσιαστική αγάπη σε μίσος;

Είναι άραγε ο Σταυρός του Κυρίου σύμβολο που σκορπά φόβο ή έχει κάποιο βαθύτερο συμβολισμό; Ο Χριστός σταυρώθηκε για να φοβίσει αλλόδοξους ή για να ενώσει την διασπασμένη ανθρωπότητα; ...
Γιατί υψώνουμε τον σταυρό της θυσιαστικής του αγάπης, σαν «ξόανο» αποτροπής «αοράτων» εχθρών;

Συνέλθετε. Συνέλθετε.

+ Ο Αρσινόης ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Την είδηση την βρήκαμε σε ιστότοπο της Λέσβου
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger