Home » , » 148 βουρδουλιές στο σώμα της και 40 χρόνια στη φυλακή.

148 βουρδουλιές στο σώμα της και 40 χρόνια στη φυλακή.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Απριλίου 2019 | 10:37 μ.μ.

148 βουρδουλιές στο σώμα της και σχεδόν 40 χρόνια στη φυλακή. Αυτή είναι η φριχτή ποινή που επιβλήθηκε στη δικηγόρο Νασρίν Σοτουντέχ επειδή υπερασπίστηκε ειρηνικά τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν. 

Η Νασρίν έκανε αυτό που άλλοι δικηγόροι δεν θα τολμούσαν ποτέ. Εκπροσώπησε πολλές γυναίκες που συνελήφθησαν στο Ιράν επειδή διαμαρτυρήθηκαν για το νόμο που τις αναγκάζει να φορούν χιτζάμπ (παραδοσιακό κεφαλομάντιλο των μουσουλμάνων γυναικών, με το οποίο καλύπτουν τα μαλλιά και τον λαιμό).

Και δεν είναι μόνο το Ιράν. Στη Σαουδική Αραβία, μία ακόμα γενναία ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της γυναίκας, η Λουτζέιν αλ-Χαδλούλ, είναι στη φυλακή και έχει υποστεί βασανιστήρια επειδή ήθελε να οδηγήσει! 

Αλλά τόσο το Ιράν όσο και η Σαουδική Αραβία βασίζονται στις σχέσεις τους με τις πλουσιότερες χώρες της Γης -- γι 'αυτό και η πίεση από τα κράτη της G7 είναι απαραίτητη για να μπει τέλος στην καταδίωξη των γυναικών.

Αν συσπειρωθούμε τώρα, μπορούμε να κάνουμε τους ηγέτες της G7 να ζητήσουν την απελευθέρωση της Νασρίν όταν συναντηθούν, και να δεσμευτούν ότι θα επαναφέρουν αυτό το θέμα σε κάθε συνάντησή τους με τις χώρες που καταπατούν τα δικαιώματα των γυναικών.
Αυτό μπορεί να είναι η αρχή του τέλους για την ατιμωρησία που ως τώρα χαίρουν οι κυβερνήσεις που καταδιώκουν τις γυναίκες -- ας το κάνουμε! Πρόσθεσε το όνομά σου και διάδωσέ το!

Υπογράφουμε: Λευτεριά στη Νασρίν
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

10 Απριλίου 2019 στις 8:38 π.μ.

Και ολα αυτα γινονται για τη θρησκεια τους εκει και αλλου στο κοσμο.γιατι δεν τις ιδιωτικοποιουν μπας και σωθει κοσμος απο πολεμους φυλακισεις και παραβιασεις ανθρωπινων δικαιοματων????

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger