Home » , , » Φτηνή αντιπολίτευση με την χρηματοδότηση της ταινίας του Κώστα Γαβρά

Φτηνή αντιπολίτευση με την χρηματοδότηση της ταινίας του Κώστα Γαβρά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 13 Απριλίου 2019 | 1:33 μ.μ.

Φτηνή αντιπολίτευση κάνουν όσα ΜΜΕ έβαλαν στο στόχαστρο τους τον Ν. Παππά, επειδή από το πρόγραμμα του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) επιδοτήθηκε η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο», με 629.000 ευρώ.
Δεν υπήρξε κάποια προνομιακή μεταχείριση του αυτοπροσδιοριζόμενου αριστερού σκηνοθέτη αφού η ισχύουσα νομοθεσία για τις ξένες παραγωγές στη χώρα μας, η παραγωγή δικαιούται επιστροφή των χρημάτων που δαπάνησε σε ποσοστό 35% από το ΕΚΟΜΕ.

Επειδή ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης δεν κάνει ντοκιμαντέρ, αλλά ταινίες μυθοπλασίας και η τελευταία του βασίζεται σε ένα βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη, όλες οι αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ περιστρέφονται γύρω απ' την δήλωση του πολιτικού γυρολόγου Αλέξη . Μητρόπουλος, στο "Πρώτο Θέμα": "Ο Παππάς χρηματοδοτεί την ταινία του Γαβρά για να κρύψει τα γαμ…σταυρίδια στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το 2015".

Δεν θα σχολιάσουμε τις σχετικές ανοησίες που γράφτηκαν και οι οποίες εύκολα μπορεί να καταταγούν στην κατηγορία των face news.
Θα πούμε μόνο ότι θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση του Κώστας Γαβρά ο οποίος σε σημερινή του δήλωση αναφέρει:

«Κάνω ταινίες εδώ και πενήντα χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο. Ποτέ όμως δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδιά της. Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του Τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο».

Εμείς περιοριζόμαστε να προσθέσουμε ότι ο Κώστας Γαβράς είναι ένας καλλιτέχνης που δεν έχει διστάσει να εκφράσει «αιρετικές» απόψεις στο παρελθόν και όταν άλλοι συνάδελφοί του είχαν πάθει αφωνία στην ταξική, μνημονική λαίλαπα που σάρωνε την ελληνική κοινωνία αυτός δήλωνε: «Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Τα έφαγαν εκείνοι που ήταν στο τραπέζι. Οι άλλοι είχαν ψίχουλα γύρω τους και σήμερα αυτοί που είχαν ψίχουλα δεν έχουν τίποτα. Αυτό είναι το μεγάλο δράμα στην Ελλάδα».

Ενώ σε περασμένη συνέντευξη του, προκάλεσε την οργή του παπαδαριού καθώς δήλωνε: «Εγώ δεν πιστεύω πια στον Θεό, πιστεύω μόνο στους ανθρώπους», συμπληρώνοντα: «Zούμε σε εποχές που οι κυβερνήσεις δεν πείθονται παρά μόνο δια του φόβου. Μια ήρεμη διαμαρτυρία τα καθεστώτα πολύ εύκολα θα την αψηφήσουν. Και αλλιώς θα αντιδράσουν όταν νιώσουν την απειλή της τρομοκρατίας..».   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

14 Απριλίου 2019 στις 11:42 π.μ.

Όταν τα έλεγε αυτά ήταν συνοδοιπόρος και αβανταδόρος, σήμερα είναι απολογητής με αμοιβή, αυτά τα δύο δεν είναι αναγκαστικά αντίθετα.

Ανώνυμος
15 Απριλίου 2019 στις 2:09 μ.μ.

Όταν δουμε την ταινια θα δουμε αν ο Γαβρας τους δουλεψε τους συριζαιους κ τους πηρε τα λεφτα χωρις ορους, ή αν ο Γαβρας παει να δουλεψει εμας...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger