Home » , , » Ενα πολιτιστικό έγκλημα και τα "διαφυγόντα κέρδη".

Ενα πολιτιστικό έγκλημα και τα "διαφυγόντα κέρδη".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Απριλίου 2019 | 3:20 π.μ.

Του Κώστα Γ.

Αν τυχόν πέσουν δυο μολότοφ, σε λάθος σημείο, και συμβεί να προκληθούν κάποιες μικρές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, θα δημιουργηθεί ο σχετικός ψιλοχαμός.
Ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων για την "ασύδοτη δράση των κουκουλοφόρων", εκκλήσεις και παροτρύνσεις  να "επέμβει ο στρατός για να επιβάλλει την τάξη" και τα παρόμοια (Αυτά στα καθ' ημάς)

Οταν ένα κράτος, στην προκειμένη περίπτωση το Γαλλικό, αναγκάζεται να κάνει εργασίες συντήρησης σε ένα πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, και υποχρεώνει τα συνεργεία να εργαστούν εντατικά, παραγνωρίζοντας και αδιαφορώντας για τα στοιχειώδη μέτρα προστασία, αυτό το λέμε "επιχειρηματική δραστηριότητα".
Αλλωστε το βασικό, για το Γαλλικό κράτος, ήταν να μην χάσει τα έσοδα από τους τουρίστες, που ήθελαν να επισκεφτούν την "Παναγία των Παρισίων".

Ετυχε να γίνει η "στραβή" και να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς ένα μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού. Ε και; Πιθανόν να υπάρξει ένας προβληματισμός για τα "διαφυγόντα κέρδη" που τους απέφερε. Ισως και να υπάρξουν μερικά κροκοδείλια δάκρυα από τους "αρμοδίους", που ουσιαστικά είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι αυτής της καταστροφής.

Φυσικά τα πολιτιστικά εγκλήματα δεν είναι τα μόνα για τα οποία πρέπει να λογοδοτήσουν.

Υ.Γ: E-mail που πήραμε με κάποιες δικές μας παρεμβάσεις.     
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger