Home » , » Η ΓΣΕΕ άργησε μια μέρα.

Η ΓΣΕΕ άργησε μια μέρα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 | 2:57 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Στις 2 αντί την πρώτη του μήνα, όπως είναι το έθιμο, η ΓΣΕΕ έκανε ένα βίντεο που κατηγορεί το ΠΑΜΕ.
Λέει πως όλοι οι αντιπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων είναι εκλεγμένοι "με δημοκρατικές διαδικασίες". Ότι το ΚΚΕ δεν έφερε στοιχεία για να στηρίξει τις κατηγορίες που της προσάπτει, ενώ παρεμποδίζει το Συνέδριο της κλπ.

To ΠΑΜΕ φυσικά απάντησε. Ένα χιουμοριστικό video, που έχει απόσπασμα από την παλιά ταινία "Θανάση, σφίξε και άλλο το ζωνάρι".

Θα επιμείνω λιγάκι στο "δημοκρατικά". "Δημοκρατία είναι πέντε λύκοι κι ένα αρνί να ψηφίσουν τι θα φάνε για βραδινό". Για την ακρίβεια, δεν είναι δημοκρατία, είναι κοροϊδία.
Η ΓΣΕΕ -υποτίθεται- εκπροσωπεί εργαζόμενους. Πότε τους εκπροσώπησαν, ιδιαίτερα τα τελευταία "πέτρινα χρόνια" του Μνημονίου;

Όταν συντάσσονταν με τους εργοδότες; Όταν συμφωνούσαν να κοπούν μισθοί και συντάξεις; 
Γιατί δεν βγάζουν επίσημα κι αναλυτικά πόσοι εργαζόμενοι εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΕ και πόσοι από αυτούς ψηφίζουν, για να δούμε το ποσοστό συμμετοχής;

Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι πολλοί παλιάνθρωποι εκλεχτήκαν. Ένας από αυτούς ήταν ο διαβόητος Αδόλφος Χίτλερ. Αυτό είναι μεγάλη "παρηγοριά" για τα εκατομμύρια θύματα των σφαγών των ναζί, αφού πέθαιναν μεν με φρικτό τρόπο αλλά... με δημοκρατικές διαδικασίες!

Τίθεται τώρα το ερώτημα: Πρέπει να κάτσουμε να μας φάνε, επειδή δήθεν εκπροσωπούν περισσότερους; Ασφαλώς όχι!
Και τι εκπροσώπηση! Μας λένε πως τάχα μπορούν να συμμετέχουν οι πρόεδροι, οι μέτοχοι, οι διευθυντές κλπ. Όπως εκείνη η προϊστάμενη που διέταζε τους εργαζόμενους των 300 € να χαμογελούν; Οι λύκοι λοιπόν να φυλάνε τα πρόβατα, όπως λέει η παροιμία.

Πως εκλέγονται; Με διάφορους πλάγιους τρόπους. Βλέπετε, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, αν είσαι αφέντης, ή τσιράκι αφεντικού. Μια διαταγή και κάποιοι εργαζόμενοι -για μια σειρά λόγους οι οποίοι δεν είναι του παρόντος- χορεύουν στο ταψί. Το ξέρουν και το ξέρουμε.

Αλλά, αφού θέλουν αφεντικά, να βγάλουν το "Εργατών" από τον τίτλο "Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας", και να γίνει ΓΣΑΕ "Γενική Συνομοσπονδία Αφεντικών Ελλάδας".
Οι μέτοχοι, οι πρόεδροι, οι διευθυντές κλπ, ΔΕΝ είναι εργάτες.

Μια χαρά κάνει το ΠΑΜΕ. Χίλια μπράβο. Αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργατών.
Ας μας πουν οι "εργατοπατέρες" τι έκαναν αυτά τα χρόνια για τους εργάτες, οι οποίοι σίγουρα δεν ήθελαν μείωση μισθών - συντάξεων κι απολύσεις.
Τι έκαναν, για να μην περάσουν τα σκληρότερα αντεργατικά μέτρα όλα αυτά τα χρόνια.
Η κοροϊδία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όντως τα ψέματα τελείωσαν. Από δω και στο εξής οι προσκυνημένοι στα πλούσια παράσιτα, θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτούλη τους.

Πονάει τους εκμεταλλευτές ο Κομμουνισμός, έτσι το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να δίνει πόνο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger