Home » , , » "Φιλάνθρωποι κανίβαλοι".

"Φιλάνθρωποι κανίβαλοι".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Απριλίου 2019 | 6:53 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Μου αρέσει που το παίζει και φιλάνθρωπος. Υποτιμά τον κόσμο..." είχε πει κάποτε στο δικαστήριο ο Τζιμάκος για ένα ακατονόμαστο καλλιτέχνη.
Τζίμη αθάνατε, κρίμα να μην είσαι εδώ να κάνεις πλάκα με τα πλούσια παλιοτόμαρα και τους υποκριτές.
"Αν έκανα φιλανθρωπίες, θα είχα πολύ περισσότερα" έλεγε σε κάθε ευκαιρία ο εκλιπών. Και είχε δίκιο γιατί η δήθεν φιλανθρωπία κρύβει πολλά.

Διαβάζω πως ένας πλούσιος λαγός δήθεν δίνει 100.000.000 για να ξαναχτιστεί ο κατεστραμμένος Καθεδρικός της Παναγίας των Παρισίων. Φαίνονται πολλά λεφτά και είναι.
Για να βγάλει τόσα ένας εργαζόμενος πρέπει να δουλεύει αυτός και η οικογένεια του εκατό ζωές, όχι μία. Φαντάζομαι μεγάλη θα είναι και απαλλαγή από τους φόρους. Χώρια η διαφήμιση, όλα τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με το κύριο αυτόν. Εγώ, δεν θα πω το όνομα του, τζάμπα διαφήμιση δεν κάνω. Άλλωστε είναι πασίγνωστος. 

Θα πω όμως τι περιουσία έχει 30.000.000.000! Το θέλετε και ολογράφως; Τριάντα δισεκατομμύρια! Οπότε ο τύπος δίνει το 1/300 της περιουσίας του. Αν πχ κάποιος έχει 30.000 περιουσία δίνει 100 ευρώ! Και ο τύπος αυτός, ο δήθεν φιλάνθρωπος, έχει επίσης τεράστιο εισόδημα, οπότε δεν του λείπουν, δεν ξέρει τι να τα κάνει!


Ρωτάω λοιπόν:

1) Με ένα κατοστάρικο βρίσκεις πουθενά διαφήμιση και λιβάνισμα από όλα τα διεθνή ΜΜΕ; Πουθενά! Χώρια η απαλλαγή από φόρους. Κι ότι άλλο μπορεί να δικαιολογηθεί, να πλυθεί κοκ.

2) Για τους φτωχούς έδωσε τίποτε; Τίποτε! Μηδέν. Άσε πρώτα να τα δώσει σίγουρα κι αυτά που λέει ότι θα δωρίσει και μετά του λέμε μπράβο.

Να σας πω ένα σχετικό ανέκδοτο:

Πάει κάποιος με μια πολύ όμορφη γυναίκα σε ένα κοσμηματοπώλη:

- Θέλω ένα δακτυλίδι για το μωρό μου. Να είναι το πιο ακριβό. 

Ο κοσμηματοπώλης τσακίστηκε να τον εξυπηρετήσει.

- Κούκλα μου, θες και σκουλαρίκια; Ρωτάει ο τύπος;

- Αχ ναι! λέει η νεαρή γεμάτη χαρά.

Χάρηκε κι ο μαγαζάτορας που διάλεξε τα ακριβότερα.

- Βάλε κι ένα κολιέ, ένα βραχιόλι... large ο τύπος, γαλαντόμος.

Του λέει ο κοσμηματοπώλης "κάνουν τόσα σύνολο".
Κι ο μάγκας κόβει μια επιταγή.

- Ξέρετε, οι τράπεζες έκλεισαν και πρέπει να πάω από Δευτέρα, λέει πολύ ευγενικά ο κοσμηματοπώλης. Μπορείτε σας παρακαλώ να έρθετε με την επιταγή τότε;

- No problem! Απαντά. Τσάκωσε την επιταγή, κράτα και τα κοσμήματα και μου τα στέλνεις τη Δευτέρα στο σπίτι, να η διεύθυνση, να και το κινητό...

Τη Δευτέρα πάει ο μαγαζάτορας να εξαργυρώσει την επιταγή. Ακάλυπτη! Τηλεφωνεί λοιπόν και το λέει στο μάγκα.
Τότε κείνος του απαντά. Ξέρω, κράτα τα κοσμήματα, σκίσε και την επιταγή. Έτσι κι αλλιώς εγώ την όμορφη, την έριξα στο κρεβάτι! 

Άρπαγες μου! Βρήκαν ευκαιρία για νέα χαράτσια. Τα χρόνια που θα χτιστεί ξανά ο ναός αναλογικά οι Γάλλοι θα πληρώσουν πολύ περισσότερα από 1/300 της περιουσίας τους.

Ας κάνουν λογαριασμό και μετά τα ξαναλέμε...

Χώρια οι μίζες που είναι καθήκον του κάθε υπουργού!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger