Home » , » Οταν οι ανθρωποφάγοι φοράνε την μάσκα του "σωτήρα"

Οταν οι ανθρωποφάγοι φοράνε την μάσκα του "σωτήρα"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Μαΐου 2019 | 4:28 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Θα έλεγα πως το δίλημμα των εκλογών είναι Νέρωνας ή Καλιγούλας αλλά ούτε καν!

"Επί των ημερών του Νέρωνα μειώθηκε η φορολογία, θεσπίστηκαν νέα διατάγματα για την προστασία των δούλων και των απελεύθερων από την κακομεταχείριση ή τον εκ νέου εξανδραποδισμό... τερματίστηκε μία διαμάχη δεκαετιών μεταξύ Ρωμαίων και Πάρθων. Ο Νέρων επίσης προώθησε ένα μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων έργων, οργάνωσε αθλητικούς και καλλιτεχνικούς αγώνες, έδωσε φοροαπαλλαγές στις εισαγωγές τροφίμων για να μειώσει το κόστος τους και έσφιξε τους δεσμούς του ρωμαϊκού κράτους με τον ελληνικό κόσμο". 

Βέβαια ήταν ο γνωστός διεφθαρμένος Αυτοκράτορας, που δολοφονούσε όποιον του έφερνε αντίρρηση ή του στέκονταν εμπόδιο στα σχέδια του, ενώ οι προσωπικές σπατάλες τον χρεοκόπησαν. Ακόμα και τότε όμως "άρχισε να εκτελεί πλούσιους Ρωμαίους για να δημεύσει και να καρπωθεί τις περιουσίες τους". Αυτό, όπως και να το κάμουμε, δεν ήταν και τόσο κακή ιδέα σε σύγκριση πάντα με όσα κάνουν οι σύγχρονοι παρανοϊκοί κηφήνες, που εκτελούν όλους του υπόλοιπους πλην των πλουσίων. 

Είναι επίσης γνωστός για τη μεγάλη πυρκαγιά της Ρώμης. "Ο Νέρωνας είχε προκαλέσει τη φωτιά για να εμπνευσθεί και πως όσο την παρακολουθούσε, απάγγελνε στίχους και έπαιζε τη λύρα του. Για να βγάλει την κατηγορία από πάνω του, έριξε την ευθύνη στους χριστιανούς και διέταξε την τιμωρία τους". Μειονότητα τότε οι Χριστιανοί, ήταν ότι έπρεπε για εξιλαστήριο θύμα.
Τελικά το Μνημόνιο λόγω χρεοκοπίας, δηλαδή "η βαριά φορολογία και η κακή διοίκηση", έκαναν το λαό να επαναστατήσει.

Ο Καλιγούλας ήταν πριν από αυτόν. "Ευγενής και μετριοπαθής Αυτοκράτορας κατά τους έξι πρώτους μήνες της εξουσίας", σκληρός, απάνθρωπος, σαδιστής, διεφθαρμένος, αλαζονικός, παράφορος τύραννος κατόπι. Ήταν μέχρι να πάρει το κολάι, να δει πως λειτουργεί η Εξουσία. 
Ακόμα όμως και αυτός ο παρανοϊκός εγκληματίας δεν πιάνει μια μπροστά στα δικά μας "μπουμπούκια". 

Καλούμαστε να επιλέξουμε, αν οι ανθρωποφάγοι θα μας ψήσουν πρώτα ή θα μας φάνε ζωντανούς. Το να τη γλυτώσουμε, δεν παίζει.
Από τον Καλιγούλα στο Νέρωνα, από τον Άννα στον Καΐάφα, από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη κι από το κακό στο χειρότερο.

Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο κόσμος υποφέρει από βασιλιάδες, δικτάτορες, πολιτικούς, παράσιτα και άλλες ασθένειες.
Αρρώστιες που γίνονται επιδημίες, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν κι έτσι εξοντώνονται εκατομμύρια, ενώ βασανίζονται ακόμα περισσότεροι. Και ο Νέρωνας και ο Καλιγούλας τελικά έπεσαν και πλήρωσαν για τα εγκλήματα τους.

Όμως, όπως διαπίστωσε ο Ηρακλής (μια και μιλάμε για Αρχαίους), δεν φτάνει να κόψεις μόνο ένα κεφάλι. Οι Πραιτοριανοί, οι βολεμένοι, οι πλούσιοι Πατρίκιοι βρήκαν άλλους στη θέση τους, καπελώνοντας τον κόσμο. Και μπορεί κάποιοι από δαύτους να μην ήταν τόσο καθίκια, όσο οι προαναφερόμενοι, η θέση όμως των σκλάβων και των υπολοίπων υπηκόων της Αυτοκρατορίας γίνονταν ολοένα και χειρότερη.

Αυτοκρατορίες, Βασιλιάδες, έρχονται και παρέρχονται. Η εκμετάλλευση παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι καθώς φαίνεται πάντως καιρού και κυβέρνησης. Κι έκεινο που με κάνει να ανατριχιάζω περισσότερο είναι ο ανθρωποφάγος, που φορά τη μάσκα του "σωτήρα" για να μη φαίνονται τα τροχισμένα κοφτερά του δόντια...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger