Home » , » Μια άστοχη αφίσα του ΝΑΡ, ο "Ριζοσπάστης" και η ιστοσελίδα "Ατέχνως" σε χρυσαυγίτικη ρητορική

Μια άστοχη αφίσα του ΝΑΡ, ο "Ριζοσπάστης" και η ιστοσελίδα "Ατέχνως" σε χρυσαυγίτικη ρητορική

Από giorgis , Τρίτη 21 Μαΐου 2019 | 11:08 π.μ.

Του Γ. Γ.

Χτες σχολιάζαμε- με όσο πιο κόσμιο τρόπο γινόταν- την αστοχία που έκανε η νεολαία του ΝΑΡ να κυκλοφορήσει μια απαράδεκτη προεκλογική αφίσα, που εκτός των άλλων "αποπνέει και οσμή προβοκάτσιας, τουλάχιστον στο σημείο που αναφέρεται στο ΚΚΕ", όπως σημειώναμε στην ανάρτησή μας.

Προφανώς αυτή η λανθασμένη ενέργεια εντοπίστηκε και από πολλά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γι' αυτό υπήρξαν επικριτικά σχόλια από οπαδούς και ψηφοφόρους αυτού του μετώπου.

Αναμενόμενο ήταν και ο "Ριζοσπάστης" σήμερα να καυτηριάσει το γεγονός, στα πλαίσια πάντα της πολιτικής πολεμικής. (Θα παραθέσουμε στην συνέχεια το σχετικό κείμενο από το δημοσιογραφικό όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ).

Μέχρι εδώ, θα έλεγε κανείς, ότι παρόμοια ζητήματα σε μια προεκλογική αντιπαράθεση μπορεί να προκύψουν και η αυτοκριτική των δημιουργών της αφίσας η οποία αποτέλεσε το έναυσμα για να δημιουργηθεί το όλο θέμα είναι απαραίτητη.

Από κει και πέρα όμως είναι άλλο το να υπάρχει κριτική και πολεμική -κάτι που σε ένα βαθμό μπορεί να έχει και θετικά στοιχεία- και άλλο να επιστρατεύεται η χυδαιότητα αντί για πολιτικά επιχειρήματα.
Κι αυτό το λέμε γιατί αν από αβλεψία, αστοχία, υπέρμετρο κομματικό πατριωτισμό ή οτιδήποτε άλλο, οι δημιουργοί της αφίσας υπέπεσαν σε ένα απαράδεκτο ολίσθημα με ένα δημιούργημα το οποίο μπορεί να εκλάβει κανείς ότι "αποπνέει και οσμή προβοκάτσιας", ο συντάκτης της ιστοσελίδας "ατέχνως", Στέλιος Κανάκης διεκδικεί Οσκαρ Γκεμπελισμού.
Αποκαλεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως η ιστοσελίδα του εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος του υπόδικου Μιχαλολιάκου, ANTAR-CIA.

Αν ισχυριστεί κάποιος ότι άλλη βαρύτητα έχει η ενέργεια μιας συλλογικότητας και άλλο το κείμενο ενός ιστότοπου το οποίο μάλιστα δεν είναι ο επίσημος εκφραστής ενός κόμματος, θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του.

Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγουν κάποια πράγματα. Ο συγκεκριμένος που υπογράφει το λιβελογράφημα στοχοποιώντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπήρξε εργαζόμενος σε επιχείρηση του ΚΚΕ (στον ρ/σ 902fm).
Και επίσης ότι διαχειριστής στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ο πρώην δημοσιογράφος του "Ριζοσπάστη", Ηρακλής Κακαβάνης, ένα άτομο που έχει 'ειδίκευση" στο να στήνει βρόμικες προβοκάτσιες σε όσες συλλογικότητες θεωρεί ότι αντιστρατεύονται την πολιτική του ΚΚΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έμεσμα που έγραψε σε βάρος της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας".

 Ολοκληρώνουμε την ανάρτησή μας με το σχετικό σχόλιο του "Ριζοσπάστη"

Ποιανού το παιχνίδι παίζουν;

Αφού από το 2012 μέχρι το 2015 έγιναν ντεκόρ των διαφόρων ΣΥΡΙΖΑίικων παιχνιδιών για τη συγκρότηση της «πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης», αφού διαδήλωναν στο πλευρό της κυβέρνησης την περίοδο της «περήφανης διαπραγμάτευσης», την ώρα δηλαδή που αυτή διαπραγματευόταν νέα μνημόνια στις Βρυξέλλες, αφού πάτησαν την μπανανόφλουδα του δημοψηφίσματος και συνέβαλαν σε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ... τώρα ζητάνε τα ρέστα από το ΚΚΕ!

Ο λόγος για τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που στο φόντο των πολιτικών τους αδιεξόδων και αντιλαμβανόμενοι ότι δεκάδες τίμιοι αγωνιστές και αγωνίστριες τους γυρίζουν την πλάτη, επέλεξαν να αναγορεύσουν το ΚΚΕ σε κύριό τους αντίπαλο σε αυτές τις εκλογές. Δεν εξηγούνται αλλιώς ούτε τα αφιερώματα του «ΠΡΙΝ», ούτε το γεγονός ότι έβγαλαν ολόκληρη αφίσα βάζοντας στο στόχαστρο το Κόμμα.
Μοιάζουν πανικόβλητοι, προφανώς γιατί πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις αυτές που συνειδητοποιούν ότι οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ δικαιώνονται αυτά τα χρόνια και παρά τις επιφυλάξεις και διαφορές επιλέγουν τον δρόμο συσπείρωσης μαζί του.

Ομως, για άλλη μια φορά οι ιθύνοντες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το μόνο που καταφέρνουν με τη συκοφαντικού χαρακτήρα επίθεση στο ΚΚΕ, είναι να παίζουν το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ... Να βάζουν δηλαδή εμπόδια στον απεγκλωβισμό δυνάμεων από την «κυβερνώσα αριστερά», στη λογική τού όλοι ίδιοι είναι! Ευτυχώς είναι πολλοί πια αυτοί που δεν τσιμπάνε...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

21 Μαΐου 2019 στις 11:23 π.μ.

Γιατί σας φαίνεται άστοχη η τοποθέτηση του Ριζοσπάστη για την ανταρσία. Είναι πέρα για πέρα σωστή, και λίγα γράφει. Την ημέρα του δημοψηφισματος αγκαλιά με τους συριζαίους κατά των συντρόφων του ΚΚΕ. Και συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο. Αντε πουθενάδες...

21 Μαΐου 2019 στις 11:28 π.μ.

....διαφωνώ με το στυλ της αφίσας και περισσότερο με την αντάρτισσα , διότι οι νεολαίοι της νΚΑ φαντασιώνονται όπλα και φυσίγγια (μπορεί στο μέλλον...) αλλά στο σήμερα που θέλει να αντιπαρατεθεί πολιτικά με ΛΑΕ και ΚΚΕ η αφίσα ,το περιεχόμενο της (και κυρίως το στυλ της...) είναι άστοχη.... Ανέντακτος της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ (που θα ψηφίσει κριτικά παρόλο που πιστεύει ότι έχει κλείσει ο κύκλος της....)

21 Μαΐου 2019 στις 3:52 μ.μ.

Το ΚΚΕ γνωρίζει πολύ καλά τί ρόλο παίζουν προβοκάτορες εξωκοινοβούλιοι κλπ συγγενείς, έφθασε η ώρα να αφήσει τα προσχήματα και να το δει αυτό και ένας προοδευτικός, τίμιος, ριζοσπαστικός κόσμος αγωνιστών που έχουν ακόμη αυταπάτες για τα τσιράκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΦΑ. Αυτοί θα καταντήσουν Καραμπελιάδες, διότι απλούστατα δεν μπορούν να στήσουν αριστερό ανάχωμα σήμερα. Φθίνουν καθημερινά και αυτό τους αξίζει για το ρόλο που έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν

21 Μαΐου 2019 στις 8:42 μ.μ.

Ντροπή και κατάντια η αφίσα..Ολοι αύριο στο σύνταγμα με το κκε

22 Μαΐου 2019 στις 6:02 μ.μ.

Να τελειώνουμε τώρα μετά δεκανικια του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger