Home » , » Γι' αυτό το διαρκές έγκλημα της Σαουδικής Αραβίας γιατί δεν μιλάει κανείς;

Γι' αυτό το διαρκές έγκλημα της Σαουδικής Αραβίας γιατί δεν μιλάει κανείς;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Μαΐου 2019 | 9:35 μ.μ.

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη ξεκίνησε το 2015. Οι αντιμαχόμενες παρατάξεις υποστηρίζονται αντίστοιχα από τη Σαουδική Αραβία (ο κυβερνητικός συνασπισμός) και το Ιράν (οι σιίτες αντάρτες Χούτι), ενώ οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Κίνα παίζουν τον δικό τους ρόλο στο ανελέητο παιχνίδι των πολεμικών εξοπλισμών και της διπλωματίας.

Ο αποκλεισμός των λιμανιών και οι βομβαρδισμοί εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας έχουν κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχουν φέρει στα πρόθυρα ακραίου λιμού και βαρύτατης επιδημίας χολέρας πάνω από 18 εκατομμύρια αμάχους. 

Η επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ επιβεβαιώνει ότι πάνω από δύο εκατομμύρια παιδιά «πάσχουν από οξύ υποσιτισμό» και απειλείται άμεσα η ζωή 400.000 από αυτά. Υπολογίζεται ότι ήδη έχουν πεθάνει 100.000 παιδιά, καθημερινά σκοτώνονται ή τραυματίζονται τουλάχιστον οκτώ, ενώ οι αντιμαχόμενες πλευρές στρατολογούν και χρησιμοποιούν ανηλίκους ακόμη και οκτώ χρόνων.

Παράλληλα, οι βομβαρδισμοί απειλούν με καταστροφή ανεκτίμητα αρχιτεκτονικά μνημεία, όπως η παλιά πόλη της Σαναά που συγκαταλέγεται στους θησαυρούς της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Επίσης καταστράφηκε ένα μέρος του μεγάλου φράγματος της Μαρίμπ που χρονολογείται από το 1500 π.Χ. και θεωρείται από τα θαύματα της μηχανικής του αρχαίου κόσμου.

Πληροφορίες για την ανάρτηση πήραμε από κείμενο της Αφροδίτης Ερμίδη - "Documento"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger