Home » , » Τσερνομπίλ και Φουκουσίμα

Τσερνομπίλ και Φουκουσίμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 | 10:08 π.μ.

Γράφει ο  mitsos175

Ο φόβος για το φάντασμα του Κομμουνισμού που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη (και όλο τον κόσμο) έχει ενώσει κάθε δεξιό τσόγλανο.
Τι θυμήθηκαν πάλι οι αντικομουνιστές; Το Τσερνομπίλ! Πιο συγκεκριμένα ένα πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη, που διαμαρτύρονταν για την υστερία που είχε πιάσει τα ΜΜΕ με αφορμή το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ.

Ο Ριζοσπάστης τότε λόγω ακριβώς αυτής της κατευθυνόμενης φοβίας είχε πει κάποιες υπερβολές. Όπως πχ ότι οι Σοβιετικοί διαβεβαίωναν πως δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος. Πράγμα που φυσικά δεν ίσχυε, καθώς η έκλυση ραδιενέργειας από ένα πυρηνικό ατύχημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Τα ραδιενεργά στοιχεία επίσης δεν έχουν πολιτικές προτιμήσεις.
Είχαμε ασχοληθεί και παλιότερα με το θέμα. Μια και το θυμούνται κάποιοι όμως να υπενθυμίσουμε μερικά πραγματάκια και να πούμε δυο λογάκια στους παπαγάλους.

Η ΕΣΣΔ κατάφερε με θυσίες να σταματήσει τη διαρροή ραδιενέργειας σχετικά γρήγορα. Βεβαίως αρκετή ποσότητα ραδιενεργών υλικών πρόλαβε δυστυχώς να μεταφερθεί σε μεγάλες αποστάσεις.

Οι αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας εξακολουθούν να μολύνουν τον Ειρηνικό, αφού οι Ιάπωνες είχαν τη "φαεινή" ιδέα να βάλουν απευθείας το νερό της θάλασσας στον αντιδραστήρα! Το αποτέλεσμα είναι η μόλυνση και η καταστροφή του μεγαλύτερου ωκεανού του πλανήτη, από τον οποίο εισάγουμε πολλά ψάρια όπως τόνο, καλαμάρια κοκ.

Όμως τα ΜΜΕ έβγαλαν το σκασμό σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή και σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Τσερνομπίλ!
Γιατί;
Διότι πολύ απλά οι Γιαπωνέζοι δεν έχουν Κομμουνισμό.

Θα πρότεινα λοιπόν στα δεξιά φερέφωνα να φάνε ψάρια Ειρηνικού από τις ακτές της Ιαπωνίας και... καλή τους όρεξη!
Σούσι με ουράνιο, το οποίο δεν είναι καθόλου επικίνδυνο, σύμφωνα με Ιάπωνες και Αμερικάνους ειδικούς προπαγανδιστές.

Και στις δυο περιπτώσεις είχαμε πολύ σοβαρά ατυχήματα. Το ένα από λάθος, το άλλο από σεισμό - τσουνάμι. Σίγουρα ούτε οι Σοβιετικοί, ούτε οι Γιαπωνέζοι, επιθυμούσαν να γίνει κάτι τέτοιο. Έγινε όμως.
Κι εδώ πρέπει να δούμε πως ενήργησαν οι μεν και οι δε. Όσον αφορά τις δηλώσεις υπάρχει βέβαια μια ομοιότητα. Για λόγους αποφυγής πανικού δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει κίνδυνος. Τόσο οι Ρώσοι όσο και Ιάπωνες έκαναν καθησυχαστικές δηλώσεις.
Οι Σοβιετικοί όμως - όπως είπαμε - πήραν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να σταματήσει η διαρροή. Μέτρα που στοίχισαν ακριβά. Οι καπιταλιστές, απλά έθαψαν το θέμα.
Θα πει κάποιος πολύ σωστά πως στη Φουκουσίμα ήταν χειρότερη η κατάσταση. Ένας λόγος παραπάνω να πάρουν περισσότερα μέτρα.

Υπάρχει επίσης διαφορά στο πως αντιμετωπίστηκαν οι χώρες, που έπαθαν το ατύχημα, από τις υπόλοιπες.
Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το Τσερνομπίλ. Σε κάποια φάση οι Αμερικανοί ζητούσαν αποζημιώσεις από τους Σοβιετικούς, αν και ποτέ δεν έφτασε ραδιενέργεια από την Ουκρανία στις ΗΠΑ.
Οι κυβερνήσεις απαγόρευσαν τις εισαγωγές, τα ΜΜΕ δημιουργούσαν κλίμα πανικού, ενώ διαδηλώσεις έκαναν τα δεξιά κόμματα για την "κομμουνιστική ραδιενέργεια", λες και το στρόντιο, το ουράνιο, το πολώνιο, το ράδιο και άλλα παρόμοια υλικά στη Δύση είναι ακίνδυνο! 

Ο Ριζοσπάστης λοιπόν τότε αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατούσε, το οποίο πράγματι κατευθύνονταν από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Να θυμίσω ότι στην περίπτωση της Φουκουσίμα ακούσαμε μόνο καλά λογάκια παρηγοριάς, λες και τους έσπασε κάποιο βάζο με μέλι.

Βέβαια κάπου μερικοί σύντροφοι το παράκαναν. Δεν μπορώ όμως να τους κατηγορήσω, αφού η κατάσταση ήταν τέτοια που δικαιολογούσε αυτή την αντίδραση.

Η καπήλευση εξάλλου τέτοιων περιστατικών δείχνει αδυναμία πολιτικών επιχειρημάτων, απόπειρα αποπροσανατολισμού και κυρίως αδίστακτους λαοπλάνους, καθάρματα, που δεν τους ενδιαφέρει η ουσία αλλά οι πρόσκαιρες εντυπώσεις.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger