Home » , » Η διαφορά ανθρώπου και φασίστα

Η διαφορά ανθρώπου και φασίστα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 | 7:07 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Το σχολείο είναι ίδρυμα σχεδιασμένο να ενθαρρύνει τους μαθητές να μαθαίνουν υπό την καθοδήγηση των δασκάλων που γνωρίζουν περισσότερα για τον κόσμο... Οι περισσότερες χώρες του κόσμου έχουν σχολεία ενταγμένα σε εκπαιδευτικά συστήματα, η παρακολούθηση των οποίων είναι συνήθως υποχρεωτική..." 

Δεν είναι μόνο η μάθηση, η απόκτηση γνώσεων, η προσφορά του. Είναι η συναναστροφή με άλλους συνομήλικους, που εντάσσει ομαλότερα το άτομο στο σύνολο. Το σχολείο είναι απαραίτητο για τον άνθρωπο. Πολύ σωστά ο Β. Ουγκώ είπε πως "εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή".
Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που, αν και πήγαν σχολείο, δεν έμαθαν τίποτα. Μάλλον έμαθαν μόνο τα στραβά και τα ανάποδα του εκπαιδευτικού συστήματος, ενός συστήματος που (δυστυχώς) σκοπός του είναι να κατασκευάζει υποταγμένους και φοβισμένους ανθρώπους. Τα "κούτσουρα" αυτά είναι ανεπίδεκτα μαθήσεως.

Αναφέρομαι στους ρατσιστές, τους φασίστες, τους εγκληματίες - μα πάνω από όλα - τους ανόητους.
Μια δασκάλα δέχτηκε μήνυση γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων να πηγαίνουν σχολείο! Αναρωτηθήκαμε πόσο ρατσιστές μπορεί να είναι αυτοί οι γονείς. Και πόσο ημιμαθείς!

Γράψαμε επίσης για την απίστευτη υποκρισία των δεξιών πολιτικών, όσον αφορά τη μεγάλη διάκριση του Γιάννη Αντετοκούμπο. Μιλούσαν για "εθνική υπερηφάνεια" αυτοί που ήθελαν να κάνουν το βίο - αβίωτο στους μετανάστες. Όσοι δεν θεωρούν Ελληνοπούλα τα παιδιά, που δεν έχουν και τους δυο φυσικούς γονείς Έλληνες! Όσοι είναι υπέρ των επελάσεων, των διώξεων, ακόμα και των εκτελέσεων μεταναστών!

Η διαφορά ανθρώπου και φασίστα είναι η εξής: Εμείς βλέπουμε στο παιδί έναν μελλοντικό επιστήμονα, έναν αθλητή, έναν άνθρωπο που θα προσφέρει στους συνανθρώπους του. Οι ρατσιστές βλέπουν έναν τρομοκράτη, γιατί απλούστατα οι ίδιοι είναι εγκληματίες, επομένως κρίνουν εξ ίδιων τα αλλότρια. 

Γνωρίζουμε όλοι πως το παιδί, αν διδαχτεί σωστά, θα γίνει κάποιος, που θα βοηθά τους συνανθρώπους του. Θα προκόψει ο ίδιος, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει στους γύρω του. Θα είναι υπερήφανος και μαζί του θα είμαστε κι εμείς.

Αν ο Γιάννης πνίγονταν στο Αιγαίο, απελαύνονταν, ή κλείνονταν σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης χωρίς καμία δυνατότητα εξόδου, θα ήταν αυτός που είναι σήμερα;

Θα πρότεινα οι ρατσιστές γονείς να κάτσουν ξανά στα θρανία. Δυστυχώς δεν έμαθαν τίποτε. Τίποτα σωστό. Πρέπει λοιπόν να καθίσουν δίπλα στα παιδιά τους και δίπλα στα παιδιά εκείνα, που θέλουν να τους στερήσουν το απαραίτητο δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωση της μόρφωσης. Θέλουμε μορφωμένους ανθρώπους. Όχι ανόητους ημιμαθείς. Θέλουμε ανθρώπους που να μπορούν να σκέφτονται, όχι δούλους ενός διεφθαρμένου, αδίστακτου αρχηγού. Ανθρώπους που ξεχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα. 

Κι αν τα ΜΜΕ λένε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού προσφέρουν στο ΑΕΠ των χωρών που εγκαταστάθηκαν, συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη, το ίδιο δεν συμβαίνει κι εδώ με τους μετανάστες;

Τέλος λυπάμαι. Ως καθηγητής λυπάμαι πολύ για την παταγώδη αποτυχία των δασκάλων αυτών των γονιών, να τους κάνουν ανθρώπους. Κρίμα.
Βέβαια δεν φταίνε μόνο οι εκπαιδευτικοί. Ο ρατσισμός καλλιεργείται συστηματικά από τα ΜΜΕ από τους εκμεταλλευτές. 
Θέλουμε παιδιά στα σχολεία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε αγάπη, όχι μίσος και φόβο.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger