Home » , » Περίπτωση Κατερίνας Ακριβοπούλου: Οταν τα ΜΜΕ «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον» (Βίντεο)

Περίπτωση Κατερίνας Ακριβοπούλου: Οταν τα ΜΜΕ «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον» (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 | 9:25 π.μ.

Κάποια ελάχιστα πράγματα, απλά και ξεκάθαρα. Εχει δημιουργηθεί ένας ψιλοχαμός για το βίντεο που έπαιξε στην εκπομπή της, στην ΕΡΤ, την Δευτέρα, η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου. Θεωρήθηκε -και σωστά σε ένα βαθμό- από την Ν.Δ και τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα προπαγανδιστικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των βουλευτικών εκλογών.

Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε σύντροφος σε περασμένη ανάρτησή μας και δεν έχουμε κάτι νέο να προσθέσουμε.
Επειδή όμως και σήμερα η ιστοσελίδα του "Βήματος" έχει ολόκληρο κατεβατό αποδίδοντας στην συγκεκριμένη δημοσιογράφο ότι λειτουργεί διαχρονικά σαν φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει και δημοσίευα της "ΕτΣ" που πάει να δώσει και μια άλλη διάσταση στο θέμα, να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα και ταυτόχρονα να θέσουμε μια απορία.

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου δεν είναι χθεσινή στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι. Για καιρό σιτιζόταν από το ταμείο του Αλαφούζου. Πάνω από 10 χρόνια εργαζόταν σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ του εφοπλιστή και ουσιαστικά δεν ξέφευγε ούτε γραμμή απ' την πολιτική που πρόβαλλε ο συγκεκριμένος όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Είναι αλήθεια όμως ότι κρατούσε τα προσχήματα. Δεν προκαλούσε με τα λεγόμενα της, και κρατούσε διακριτές αποστάσεις από τις έξαλλες μνημονικές, ταξικές απόψεις άλλων συναδέλφων της.

Στην πορεία έδειξε να διαφοροποιείται από τις απόψεις που είχε και έδειξε να προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το έκανε στην ραδιοφωνική εκπομπή του είχε μαζί με τον Ν. Μπογιόπουλο στον ρ/σ Realfm, το εκδήλωσε απόλυτα με την αρθρογραφία της στην ιστοσελίδα altsantiri, ενώ μας το επιβεβαίωσε με την τηλεοπτική της παρουσία στην ΕΡΤ.

Ομως για μας τα όσα έχουν προκύψει μετά το βίντεο που προέβαλε στην εκπομπή της η Κ. Ακριβοπούλου δεν είναι το ουσιαστικό.
Το θέμα στο οποίο θα θέλαμε να σταθούμε και με αφορμή αυτό το γεγονός είναι ο τρόπος που αξιολογούν τα αστικά ΜΜΕ τις ειδήσεις.

Αντε και να θεωρήσουμε ότι έκανε μια αστοχία στην εκπομπή της η δημοσιογράφος. Είναι ικανός λόγος αυτός να ασχολούνται για 4 μέρες όλα τα ΜΜΕ.
Θα μας πείτε τώρα ότι αυτό εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Σωστά. Μας δίδεται όμως η ευκαιρία να αναδείξουμε ένα βασικό ζήτημα. Πώς δηλαδή αυτοί που θεωρούνται "λειτουργοί της ενημέρωσης", «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον».

Και να τι θέλουμε να πούμε συγκεκριμένα. Ηταν Απρίλης του 2014 και η Κατερίνα Ακριβοπούλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, βγαίνει και μας λέει μια είδηση "βόμβα". 
"Η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά ένα κατασκεύασμα των μυστικών υπηρεσιών", ακούμε να μας λέει στο παρακάτω βίντεο, η δημοσιογράφος, κάτι που το ισχυρίστηκε «μετά λόγω γνώσεως» όπως είπε.

Μετά απ' αυτή την δήλωσή της δεν έπρεπε να ακολουθήσουν κάποια πράγματα που εμείς τα θεωρούμε αυτονόητα; Να την καλέσει δηλαδή κάποιος εισαγγελέας για να τεκμηριώσει την καταγγελία της, οι συνάδελφοι της να ασχοληθούν μ΄αυτή την συγκλονιστική αποκάλυψη που έκανε και τα σχετικά.
Αντί γι' αυτό "μούγκα στην στρούγκα". (Ακόμα και η Χ.Α δεν τόλμησε να την μηνύσει θεωρώντας ψεύτικη την φοβερή καταγγελία που έκανε σε βάρος της).

Και τώρα τι έχουμε; Για ένα ζήτημα που θα άξιζε 2-3 παραπολιτικά σχόλια, σχεδόν μια βδομάδα γράφονται εκτενή άρθρα σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.
Είναι αυτό που έχουμε γράψει τόσες φορές. Τα αστικά ΜΜΕ ιεραρχούν και προβάλλουν τις ειδήσεις με τον τρόπο που αυτά θέλουν. Αλλες τις θάβουν ή τις υποβαθμίζουν εντελώς και άλλες φορές κάνουν την τρίχα τριχιά.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

13 Ιουνίου 2019 στις 11:07 π.μ.

Το χειρότερο όλων είναι όχι η ιεράρχιση και η προβολή των ειδήσεων αλλά η κατασκευή ψευδών ειδήσεων.
Δώσε μου την πληροφορία να σου κερδίσω τον πόλεμο. Αυτό παλιά. Τώρα. Κατασκεύασε την πληροφορία - με τέτοιου είδους πληροφορία έγινε ο πόλεμος στο Ιράκ και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας , με αντίστοιχη πέρασε ο μόνος δρόμος για την υπακοή-υποταγή στο eurogroup κλπ όμορφες ειδήσεις που τρομοκρατούν , κατευθύνουν τις συμπεριφορές του κόσμου - και ο πόλεμος είναι κερδισμένος. Δεν υπάρχει λύση αν δεν νομοθετηθεί η ποινική δίωξη των fake news ή έστω η υποχρεωτική επανειλημμένη διάψευση και χρηματικά πρόστιμα στα ΜΜΕ που δημοσιεύουν ή αναπαράγουν τέτοιου είδους "ειδήσεις".

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger