Home » , » Ο "απόστρατος" που στην απολογία του "καίει¨την ηγεσία της Χ.Α

Ο "απόστρατος" που στην απολογία του "καίει¨την ηγεσία της Χ.Α

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 | 7:27 μ.μ.

Αυτό που διαπιστώσαμε σήμερα στην δίκη των κατηγορουμένων της ναζιστικής συμμορίας ήταν σε ένα βαθμό αναμενόμενο. Ο "απόστρατος" του εγκληματικού μορφώματος, κατά κόσμο Γιώργος Δήμου, στην σημερινή του απολογία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επανέλαβε αυτά που είχε πει και στις αρχικές του καταθέσεις.

Οτι δηλαδή στελέχη της Χρυσής Αυγής τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν αν δεν κατέθετε αυτά που ήθελε η ηγετική ομάδα της οργάνωσης.

«Κοιμόμουν σε παγκάκια στην Αθήνα και τον Πειραιά (...). Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να καταστρέψει την οικογένειά μου σκοτώνοντάς με», υποστηρίζε για τον  Τσακανίκα στην απολογία του ο «απόστρατος» Γιώργος Δήμου.
Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι μετά τη δολοφονία Φύσσα, χρυσαυγίτες που λογοδοτούσαν στον Λαγό τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν αν δεν πει αυτά που ήθελαν, για να καλύψει τον Πυρήνα Νίκαιας.
Του έκλεισαν ραντεβού στους Αγ. Αναργύρους στη Νίκαια, και εκεί του πήραν το κινητό του και, με απειλητικό ύφος, του ζήτησαν να πει ότι πήρε τυχαία τηλέφωνο τον Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας. «Καλύτερα να πας εσύ φυλακή, παρά να πέσει ο Πυρήνας», του είπαν, ενώ τον προειδοποίησαν να μην πάει στην Αστυνομία γιατί θα το μάθουν. «Τους προδότες τους σκοτώνουμε. Το κατάλαβες;» ήταν η ξεκάθαρη απειλή.

Τρομοκρατήθηκε και αποκάλυψε όλα τα παραπάνω στην αστυνομία, στην αρχική του κατάθεση.

Τα ίδια περιέγραψε και σήμερα στο δικαστήριο προσθέτοντας για απειλητικά τηλεφωνήματα που είχε δεχθεί ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στη συνάντηση ο Τσακανίκας μου είπε ότι θα μουν κάνουν το βίο αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχε γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω στις αρχές ότι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν. Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα», ανέφερε στο δικαστήριο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger