Home » , » Ανέλπιστο δώρο στην δικαζόμενη ηγεσία της εγκληματικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανέλπιστο δώρο στην δικαζόμενη ηγεσία της εγκληματικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 | 10:49 μ.μ.

Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε με πιο σκεπτικό κάνει σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα τέτοιο ανέλπιστο δώρο στην ηγεσία της εγκληματικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου.

Λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, η κυβέρνηση Τσίπρα με το νέο Ποινικό Κώδικα, χαρίζει χαμόγελο στα δικαζόμενα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής δημιουργώντας μας την απορία με πια σκοπιμότητα προχωράει σ' αυτή την ενέργεια.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που υπογράφει η Αντωνία Ξυνού, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα news247.gr και βασίζεται σε δηλώσεις του δικηγόρου πολιτικής αγωγής, στην δίκη της Χ.Α., Κώστα Παπαδάκη, με τον καινούργιο κώδικα, έρχεται μία σημαντική μείωση ως προς το ελάχιστο όριο ποινής αναφορικά με το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Έτσι, από ποινή κάθειρξης 10 έως 20 έτη που προβλεπόταν μέχρι πρότινος, από 1η Ιουλίου ο «διευθυντής» εγκληματικής οργάνωσης (ΠΚ 187 παρ.3) τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον πέντε χρόνων.
Δηλαδή, επί της ουσίας, ο καταδικασθείς για διεύθυνση αντιμετωπίζει πλέον την ίδια ποινή με εκείνη του απλού μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης.
Ταυτόχρονα, υπάρχει και η απαλοιφή της επιβαρυντικής περίστασης για τους διευθυντές που υπήρχε στο αρχικό σχέδιο νόμου, έτσι ώστε η εξίσωση της ελάχιστης ποινικής ευθύνης διευθυντών και εκτελεστικών οργάνων να είναι πλήρης και αδιάκριτη.

Ακόμα μία σημαντική τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα που σχετίζεται με τους κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι η κατάργηση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων. Κι αυτό γιατί ο νέος νόμος δίνει το δικαίωμα ακόμα και στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παρά την αμετάκλητη καταδίκη τους, να θέτουν υποψηφιότητα και να εκλέγονται βουλευτές.

Ολο δυσάρεστα μας εκπλήσσει η απερχόμενη "αριστερή" κυβέρνηση
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger