Home » , , » Τσατσάρα να πάρουν ...

Τσατσάρα να πάρουν ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 | 3:39 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

 "Νομιμοποίηση της κτηνοβασίας υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ηλεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης" αναφέρει το σατυρικό site "κουλούρι".

"...Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα, γνώρισε την αποθέωση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αφού υποσχέθηκε στους παρευρισκόμενους πολίτες νομιμοποίηση της κτηνοβασίας και της αιμομιξίας, κατάργηση των αλκοτέστ και των ελέγχων από την αστυνομία, διάλυση των φυλακών και ελεύθερη διεξαγωγή καυγάδων σε όλη την έκταση του νομού...."

Για κτηνοβασία δεν ξέρω, πάντως οι παιδεραστές θα ψήφιζαν δαγκωτό Γεωργιάδη, αν κατέβαινε στις εκλογές, αλλά τώρα θα αρκεστούν να δείξουν την εκλογική προτίμησή τους στο κόμμα που έχει στους κόλπους του τέτοια στελέχη.

Όταν η εύστοχη σάτιρα προσεγγίζει με τόσο εύστοχο τρόπο κάποια γεγονότα, τα πράγματα δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα.

Ας δούμε όμως τι πραγματικά δήλωσε ο Μητσοτάκης. Ουσιαστικά υποσχέθηκε ότι με κυβέρνησή του το ΣΔΟΕ θα βρεθεί σε αχρηστία, στο όνομα της "στήριξης της επιχειρηματικότητας".
Αυτό βέβαια χαροποιεί τους μικρομεσαίους, που όντως τους έγδαραν τα χαράτσια. Όμως ο Κούλης λέει ένα ψέμα και κρύβει μια αλήθεια.
Επί ΝΔ επινοήθηκαν ένα σωρό άδικοι φόροι, που γονάτισαν τις μικρές επιχειρήσεις. Όχι μόνο τους μικρομεσαίους, αλλά τώρα μιλάμε συγκεκριμένα.

Οι μικρομεσαίοι λοιπόν που υπολογίζουν να ψηφίσουν ΝΔ, για να μην έχουν το ΣΔΟΕ στα πόδια τους, θα βρεθούν προ μεγάλης έκπληξης. Γιατί οι νόμοι που θα φέρει η ΝΔ δεν θα αγγίξουν τους μεγάλους, τις πολυεθνικές, τις τράπεζες.
Όχι ότι πριν τους άγγιζε κανείς, απλά τώρα θα έχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια να εκμεταλλευτούν την εργατική δύναμη και να γιγαντώσουν περισσότερο τα κέρδη τους.
Και αυτό δεν λειτουργήσει μόνο σε βάρος των εργαζόμενων, που θα γίνουν σκλάβοι, αλλά και εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων, που θα αφανιστούν, για να δημιουργηθούν μονοπώλια.
Η εφορία θα συνεχίσει το γδάρσιμο των μικρών με αυξανόμενους μάλιστα ρυθμούς. Φυσικά, ο ιστός της αράχνης είναι για τα μικρά έντομα. Αυτούς που δεν κόβουν απόδειξη στην τυρόπιτα πχ.

Βλέπουμε μια συνέχεια και συνέπεια του κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την πολιτική των προηγουμένων και φυσικά δημιούργησε λαϊκή αγανάκτηση.
Το ίδιο θα κάνει κι η ΝΔ, αλλά επειδή -θεωρητικά- θα έχει 4 χρόνια μπροστά της, θα τσούξει πολύ περισσότερο.

Ο πιθανόν "στημένος" πολίτης που παραπονέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως του ήρθε 8 φορές το ΣΔΟΕ, δεν μας είπε, αν του βρήκε παραβάσεις. Και ποιες.
Να ξέρουν όμως οι μικρομεσαίοι πως αν τους ήρθε έλεγχος με Τσίπρα 8 φορές, με Μητσοτάκη θα τους έρθει 18.
Και δεν θα βρουν δίκιο ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ για τη λεηλασία που θα υποστούν από τη ΝΔ. "Ας μην τον ψήφιζαν" θα τους πουν.
"Κακοπληρωτές, φοροφυγάδες", έτσι τους έλεγαν επί ΓΑΠ, Βενιζέλου - Σαμαρά, έτσι τους αποκαλούν επί ΣΥΡΙΖΑ, έτσι θα τους πουν και επί Κούλη του οδοστρωτήρα.
Περαστικά τους από τώρα.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι οι μικρομεσαίοι. Είναι το μεγάλο κεφάλαιο και η ανακατανομή του πλούτου, που θα γίνει προς όφελος του 1% εις βάρος του 99%.

Ο Μητσοτάκης εκπροσωπεί τα συμφέροντα του 1%. Τα ΜΜΕ, η προπαγάνδα και κυρίως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, του δίνουν το υπόλοιπο ποσοστό.
Εντάξει, κι η βλακεία που δέρνει τους απλούς δεξιούς ψηφοφόρους. (Μια ελάχιστη μειοψηφία είναι απ' αυτούς, που ψηφίζει για να υπερασπίζουν τα ταξικά τους συμφέροντα).

Κάποιοι πιστεύουν πως θα πάνε για μαλλί. Τσατσάρα να πάρουν, να χτενίσουν τις μπούκλες. Τώρα, αν βρεθούν κουρεμένοι, δεν θα φταίει ο Κούλης. Γράφει απ' έξω "Κούρεμα με την ψιλή".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger